fbpx

Business Kuopio

 

illustartion, a woman is supervising equipment

Modernin yhteiskunnan tarpeisiin vastaavaa cleantech-osaamista

Cleantech on nouseva teollisuuden ala Kuopiossa, ja alueelle on keskittynyt suuri joukko mm. veteen, ilmaan ja puhtaisiin teknologioihin erikoistuneita asiantuntijoita. Keskeisimpiä osaamis- ja tutkimusalueita cleantechin saralla Kuopiossa ovat vesitutkimus, aerosolitutkimus, hiukkasten vaikutus ilmanlaatuun sekä aerosolien ilmasto- ja terveysvaikutukset.

Itä-Suomen aerosolien, ilmastonmuutoksen ja ympäristöterveyden tutkimus on kansainvälisesti tunnettua ja sitä rahoitetaan kansainvälisesti kilpaillulla tutkimusrahoituksella. Itä-Suomen yliopiston tutkijaryhmiä on mukana myös Suomen Akatemian Ilmakehäntutkimuksen huippuyksikössä.

Savonia-ammattikorkeakoulun Ympäristötekniikan yksikön tutkimus- ja kehitystoiminnan painopisteitä ovat vesiturvallisuus ja bioprosessit. Vesiturvallisuuteen liittyvä soveltava TKI -toiminta keskittyy veden monitorointi- ja mallinnusmenetelmien ja puhdistusteknologioiden kehittämiseen ja testaamiseen sovellusalueinaan erityisesti yhdyskuntien vesihuolto, maatalous sekä runsaasti vettä käyttävät teollisuuden alat, kuten kaivosteollisuus ja sellu- ja paperiteollisuus. Bioprosessien osalta toiminta on painottunut uusien sovellusten kehittämiseen erityisesti teollisuuden orgaanisten jätevirtojen hyödyntämiseksi energiaksi ja biomateriaalien raaka-aineiksi mikrobiologisten prosessien avulla. Savonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto ja Geologian tutkimuskeskus GTK toimivat myös osana valtakunnallista kaivosvesiverkostoa.

Tutkimuksen ja vahvan yritysyhteistyön kautta alueen toimijat pyrkivät vastaamaan modernin yhteiskunnan tarpeisiin ja luomaan uutta ymmärrystä ja innovaatioita kestävämmän maailman tueksi.

Gasum logoSavroc logoSavonia ammattikorkeakoulu logoUniversity of eastern Finland logoSavon ammattiopisto logo
 

Anssi Lehikoinen, Chairman of the Board, Rocsole

”Kuopio's business environment is excellent for the IT industry. Our business is strongly based on research and expertise at the Department of Applied Physics, University of Kuopio. This connection has enabled long-standing, careful and successful product development in the highly demanding oil and gas industry. It has contributed to our business receiving significant venture capital funding from established companies. With these strengths, we are aiming for robust global growth.”

 

Tilaa uutiskirje