fbpx

Business Kuopio

 

Illustration: Hand holding light bulb in front of global show the world's consumption with icons energy sources for renewable, sustainable development. Ecology concept.

Uusiutuvan energian koko tuotantoketju raaka-aineista innovatiivisiin lopputuotteisiin

Kuopion alueella kehitetään aktiivisesti uusiutuvan energian teknologioita ja käyttötapoja. Alueen toimijat vastaavat kattavasti tuotantoketjun eri vaiheiden tarpeisiin raakamateriaalin käsittelystä ja jalostuksesta lopputuotteiden valmistukseen. Kuopio on houkutellut alueelle myös innovatiivisia biokaasuteknologioiden testaus- ja kehitystoimijoita sekä ainutlaatuisen biokaasulaitoksen.

Gasumin operoima Kuopion biokaasulaitos käsittelee alueen jätevedenpuhdistamoiden lietteitä, erilliskerättyä sekä pakkauksellista biojätettä ja elintarviketeollisuuden sivuvirtoja. Lisäksi laitos käyttää merkittäviä määriä meijeriteollisuuden sivuvirtaa. Laitokselta saatava kaasu johdetaan kaasuputkella paikallisen energiayhtiön hyödynnettäväksi ja jalostetaan edelleen sähkön ja lämmön tuotantoon.

Kehittyvässä Savilahden kaupunginosassa testataan, kehitetään ja otetaan käyttöön erilaisia smart city-ratkaisuja, ja se tarjoaa erinomaisen sijainnin myös uusiutuvan energian ratkaisujen kehittämiseen. Savilahden sijainti, tiiveys ja geologia antavat poikkeuksellisen mahdollisuuden hyödyntää monipuolisesti uusiutuvia energialähteitä, ja alueelle rakennettavissa kiinteistöissä tullaan hyödyntämään mm. aurinkoenergiaa ja geoenergiaa. Älykkäiden energiaverkkojen hyödyntäminen ja kehittäminen on yksi Savilahden kehityksen päätavoitteista.

Gasum logoSavonia ammattikorkeakoulu logoSavilahti logo
 

Martti Fredrikson
Martti Fredrikson, CEO, Finnpulp

“Kuopio locates in the middle of Finnish forest resources. Kuopio maintains a strong forestry ecosystem with private forests, harvesting, logistics services and education. All secondary level professional schools have a long experience in the education of forest farming and harvesting. Also, the University of Eastern Finland has taken it as a part of their programs, which is very important.“

 

Tilaa uutiskirje