fbpx

Business Kuopio

 

illustartion, blue image where a woman is supervising equipment

illustration drawing of food

Investointeja kestävään elintarviketuotantoon

Funktionaalisten elintarvikkeiden ja luonnonmukaisten tuotteiden markkinat kasvavat jatkuvasti, ja suomalaisilla elintarviketuottajilla on hyvät edellytykset vastata kansainväliseen kysyntään. Elintarviketeollisuuden sijoittajille Suomi tarjoaa kiinnostavia mahdollisuuksia laajan maataloustuotannon, innovatiivisen tutkimuksen sekä yhteistyöhön panostavan toimintaympäristön vuoksi.

Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemuksen tutkimusryhmät ovat haluttuja kumppaneita elintarvikkeiden terveys- ja hyvinvointivaikutuksen ymmärtämiseen tähtäävissä tutkimushankkeissa. Luonnonvarakeskuksella on Kuopion Maaningalla huippuluokan tutkimusyksikkö, jossa tutkitaan maidontuotannon ja nurmenviljelyn tutkimukseen. Kuopio on myös Suomen suurin maidontuottajakunta. Muita merkittäviä elintarvike- ja ravitsemustieteiden osaamisalueita Kuopiossa ovat ravitsemus, terveys ja hyvinvointi, ruokaturvallisuus ja metabolomiikka.

Informative graph of Food area: Largest milk producing region in Finland, Glonal leader in clinical nutrition research, 150 M€ invested in milk product development, Innovations with berries and gluten free products


Elintarviketeollisuuden klusteri on jaettu kolmeen tutkimus- ja kehitysalaan:

 

Marjatuotanto

Marjantuotantoa yhdistettynä innovatiivisiin elintarvikeratkaisuihin
 

Maitoteollisuus

Tulevaisuuden maitoteollisuus
 

Kestävä elintarviketuotanto

Globaalisti kestävää elintarviketuotantoa
 

Samuli Huuhtanen
Samuli Huuhtanen, CEO, RPS Brewing and RPS Roastery

“As remigrant I feel that Kuopio is very good place for families. That's why we are here and that's why my co-workers are here that’s why our company is here. We also feel that business ecosystem in Kuopio Area gives good support for new entrepreneurs in food and beverage industry.”

 

Tilaa uutiskirje