fbpx

Business Kuopio

 

illustration, milk production

Tulevaisuuden maitoteollisuus

Maidontuotanto on yksi merkittävimmistä maaseudun elinkeinoista Suomessa. Pysyäkseen kilpailukykyisenä myös tulevaisuudessa, maitoteollisuuden on pystyttävä vastaamaan yhteiskunnan vaatimuksiin tuotannon kestävyydestä, ympäristöystävällisyydestä ja turvallisuudesta. Maidontuotannon tulevaisuuden menestys edellyttää investointeja, jotka tukevat koko tuotantoketjun kestävyyttä maitotiloilta valmiiksi tuotteiksi asti.

Kuopio on Suomen suurin maidontuottajakunta, ja maidontuotanto on merkittävässä roolissa myös koko Pohjois-Savossa. Raaka-aineen erinomaisen saatavuuden vuoksi alueelle on sijoittunut useita merkittäviä maitoteollisuuden toimijoita, kuten Valio, Maitomaa ja Juustoportti. Kilpailukyvyn takaamiseksi ja kuluttajien tarpeisiin vastaamiseksi tarvitaan uusien teknologioiden käyttöönottoa, ja alueella toimivat maitoteollisuuden yritykset ovatkin tehneet merkittäviä investointeja toimintansa kehittämiseksi.

Maitoteollisuuteen tehdyt sijoitukset lisäävät tuotannon kestävyyttä ja tehokkuutta sekä edesauttavat infrastruktuurin ja työllisyyden kehitystä. Alan koulutuksen tarjoaminen ja tutkimustoiminnan rahoittaminen ovat myös avainroolissa. Kuopion alueella alan osaajatarpeeseen vastataan kouluttamalla mm. biotieteiden, ravitsemustieteen, ympäristötekniikan ja datatieteiden asiantuntijoita. Alueella on aktiivista maitoteollisuuden tutkimus- ja kehitystoimintaa mm. Luonnonvarakeskuksessa ja Savonia-ammattikorkeakoulussa. Lisäksi maakunnallinen Ruokalaakso-hanke tukee laaja-alaisesti ruokasektorin toimintaa ja kehittämistä Pohjois-Savossa.

Valio logoMaitomaa logoJuustoportti logoLuke logo
 

Samuli Huuhtanen
Samuli Huuhtanen, CEO, RPS Brewing and RPS Roastery

“As remigrant I feel that Kuopio is very good place for families. That's why we are here and that's why my co-workers are here that’s why our company is here. We also feel that business ecosystem in Kuopio Area gives good support for new entrepreneurs in food and beverage industry.”

 

Tilaa uutiskirje