fbpx

Business Kuopio

 

arrow on the road

Rahoitus

Ota ensimmäisenä yhteyttä pankkiin tai rahoittajaasi

Jos yrityksesi on tilapäisesti talousvaikeuksissa, sinun kannattaa pyrkiä ennakoimaan tilannetta ja ensimmäisenä ottaa yhteyttä omaan pankkiin ja muihin yrityksen rahoittajiin.

Pankit ovat jo viestineet valmiudesta lyhennysvapaisiin ja maksuaikajoustoihin koronan aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. Valtio tukee omilla toimillaan pankkien kykyä rahoittaa yrityksiä.

Yksinyrittäjän tuen hakeminen Kuopion kaupungilta

Yritys-Suomi Talousapu-neuvontapalvelu

Palvelu neuvoo maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä ja antaa ohjeita, miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa. Talousapu-neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero on 029 502 4880 ja se on avoinna arkisin 9.00–16.00. Lisätietoja Suomi.fi:ssä 

Yrittäjien työttömyysturva

Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan tulee voimaan 8.4.2020. Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Laki on voimassa 30.6.2020 asti. Lue lisää yrittäjien työttömyysturvasta

Maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki

Koronavirusepidemiasta kärsiville maaseudun mikroyrityksille, eräille maatalouden alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille aletaan myöntää väliaikaista kriisitukea. Taloudellista tukea voivat hakea maatilojen yhteydessä toimivat yritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset, maatalouden alkutuotannon sekä kalastuksen, vesiviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan yritykset. Haku aukeaa maanantaina 18.5.2020. Päätökset avustuksista tehdään ELY-keskuksissa. Lue lisää avustuksen sisällöstä, määrästä sekä hakemisesta ELY-keskuksen verkkosivuilta.

Lisätietoa rahoituksista näistä linkeistä

Yrityspalvelun henkilöstö palvelee poikkeustilan aikana pääosin etänä.

Korona yritysrahoitus

Korona mistä yritys hakee rahoitusta

Tilaa uutiskirje