Business Kuopio

 

Kuopionlahden soiva ja sykkivä sydän

Kuopion soiva ja sykkivä sydän -arkkitehtuurikilpailun kuusi jatkoon päässyttä työtä julkistettiin keskiviikkona 9.11.2016 Kuopiossa. Kuopionlahden uuden ilmeen suunnittelussa jatkossa ovat työt Jukebox, Taikametsä, Cor, Vesj, Kumuko ja Jäkälä. Jatkoon päässeet ehdotukset ovat luonteeltaan hyvin erityyppisiä ja niitä on tarkoitus kehittää eteenpäin omista lähtökohdistaan.

Tavoitteena on luoda Kuopionlahdelta torille ulottuvalle vyöhykkeelle uudenajan kaupunkiympäristö. Kokonaisuus voi nostaa Kuopion musiikkielämän, tanssin ja monipuolisten tapahtumien järjestämisen aivan uudelle aikakaudelle.

Jatkoon päässeiden valinnassa painotettiin erityisesti ehdotusten kaupunkikuvallisia ja arkkitehtonisia arvoja sekä niiden toiminnallisuutta, kehityskelpoissuutta ja toteutettavuutta. Kaikki toiseen vaiheeseen päässeet ehdotukset on kehitettävissä sekä teknistaloudellisten että hotelli- ja kongressikeskuksen toteuttajayhtiön tavoitteiden mukaisiksi.

Kaksivaiheisen yleisen arkkitehtuurikilpailun järjestävät Kuopion kaupunki sekä hotelli- ja kongressikeskuksen toteuttajayhtiöt Lapland Hotels Oy ja Sporthotel Kuopio Oy yhdessä. Kilpailun toisessa vaiheessa tekijöiden tulee laatia huomattavan tarkat suunnitelmat alueesta. Valmiit ehdotukset toimivat alueen asemakaavan valmisteluvaiheen aineistona ja tulevat nähtäville huhtikuussa 2017, jolloin kaupunkilaiset voivat taas äänestää omaa suosikkiaan. Tuomariston valitsema voittajatyö julkaistaan toukokuussa 2017.

Käy katsomassa kaikki kuusi ehdotusta Yle uutisten jutusta ja äänestä suosikkisi!

Kuva: Kilpailuehdotus Taikametsä