fbpx

Business Kuopio

 
 

Kuopio Goes Nordic info, Kuopio

28.03.2019

Syksyllä 2019 pohjoissavolaisille valmistavan teollisuuden ja rakennusalan yrityksille järjestetään vienninedistämismatka Norjaan ja elintarvikealan yrityksille Ruotsin ja Tanskan markkinoille. Molemmat matkat pitävät sisällään myös keväällä alkavan Fast Track -vientivalmennuksen.

Infotilaisuudet

Norjan sekä Ruotsin & Tanskan matkojen infotilaisuudet on järjestetty peräkkäin samoina päivinä. Klo 12-14 Norja, joka on suunnattu valmistavan teollisuuden ja rakennusalan yrityksille, ja klo 14-16 Ruotsi & Tanska, joka on suunnattu elintarvikealan yrityksille. Infotilaisuuksissa kerrotaan tarkemmin Fast Track -vientivalmennuksesta sekä suunnitellusta vienninedistämismatkasta. Tilaisuuksissa yrityksillä on myös mahdollisuus esittää omia toiveitaan vierailukohteista ja uusista verkostoista. Matkan ja vientivalmennuksen infotilaisuudet järjestetään seuraavasti:

Norja / valmistavan teollisuuden ja rakennusalan yrityksille

 • KUOPIO 28.3.2019 klo 12-14 (Technopolis Kuopio, Microkatu 1, tila B5018)
 • VARKAUS 1.4.2019 klo 12-14 (Navitas 1-talo, Wredenkatu 2, Kokoustila Kajuutta 3)
 • IISALMI 2.4.2019 klo 12-14 (Olvi Oluthalli, Luuniemenkatu 4)

Ilmoittaudu infotilaisuuteen tästä linkistä! Lomakkeen kautta voit myös jättää yhteystietosi lisätietoja varten, mikäli et pääse infotilaisuuksiin, mutta haluaisit lisätietoa matkasta.

Ruotsi & Tanska / elintarvikealan yrityksille

 • KUOPIO 28.3.2019 klo 14-16 (Technopolis Kuopio, Microkatu 1, tila B5018)
 • VARKAUS 1.4.2019 klo 14-16 (Navitas 1-talo, Wredenkatu 2, Kokoustila Kajuutta 3)
 • IISALMI 2.4.2019 klo 14-16 (Olvi Oluthalli, Luuniemenkatu 4)

Ilmoittaudu infotilaisuuteen tästä linkistä! Lomakkeen kautta voit myös jättää yhteystietosi lisätietoja varten, mikäli et pääse infotilaisuuksiin, mutta haluaisit lisätietoa matkasta.

Kuopio Goes Nordic 7.–11.10.2019

Kutsumme pohjoissavolaiset valmistavan teollisuuden ja rakennusalan yritykset mukaan kehittämään vientiä ja luomaan kumppanuuksia Pohjoismaihin. Toimenpiteet sisältävät Fast Track -vientivalmennuksen sekä vienninedistämismatkan Norjaan 7.–11.10.2019, mahdollisuuksia voi avautua myös Ruotsiin. Haemme mukaan 5-10 yrityksen ryhmää kevään 2019 aikana.

Yhteisen vienninedistämismatkan tavoitteena on luoda kansainvälisiä businessmahdollisuuksia osallistujille, saada uusia ideoita liiketoimintaan ja verkostoitua sekä saada vahvempaa näkyvyyttä yhdessä. Osallistujille räätälöidään ohjelmaa tavoitteiden ja tarpeiden mukaan. Matkan järjestävät Fast Track- ja Invest & Grow in Kuopio Region -hankkeet sekä BusinessKuopio.

Vientivalmennus (touko-syyskuu)

Fast Track tarjoaa yrityksille asiantuntijavetoista Market Entry -palvelua (4-6kk), joka sisältää vientivalmennusjakson ja yhteisen kontaktointimatkan kohdemarkkinoihin, Pohjoismaihin. Valmennus painottuu asiantuntijoiden tukemaan yhteistyökumppanihakuun. Puolen vuoden mittainen yritysryhmille tarkoitettu palvelu toteutetaan osittain verkossa ja sisältää myös kohdemarkkinakohtaista yhteismarkkinointia. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun, Kuopion alueen kauppakamarin, Team Finland-toimijoiden (alueellisen ja kohdemarkkinassa sijaitsevien) ja BusinessKuopion kanssa.

Alustava matkasuunnitelma

Norja (lokakuu)

Maanantai-Keskiviikko 7.-9. lokakuuta 2019:

 • Yritystapaamisia Oslossa sekä mahdollisesti Stavangerissa, Mo I Ranassa tai muussa kaupungissa. Ohjelma ja tapaamiset rakennetaan mukaan lähtevien yritysten tarpeiden mukaan.

Torstai 10. lokakuuta 2019: Bodø, Norja

 • Bodøn elinkeinoyhtiö BRUS:in järjestämät yritystapaamiset:
 • Valmistava teollisuus: MacGregor, Bomek AS ja Nordkontakt/Elektro AS
 • Rakennusala: Gunv. Johansen Bygg; yritysesittely ja vierailu rakennuskohteissa
 • Yhteinen illanvietto, isäntinä Kuopion ja Bodøn kaupungit

Ruotsi & Tanska (marraskuu)

Ilmoittautuminen vienninedistämismatkalle ja Fast Track -vientivalmennukseen 17.4.2019 mennessä. Infotilaisuudessa tai heti sen jälkeen voit vahvistaa meille kiinnostuksen liittyä yritysryhmään. Matkan ja siihen liittyvän vientivalmennuksen hinta: 1000e startup-vaiheen yritys/2000e muut yritykset + matkustus- ja majoituskulut omakustanteisesti.

Lisätietoja

 • Lisätietoa Fast Track-vientivalmennuksesta: Projektipäällikkö Minna Tarvainen, Savonia-ammattikorkeakoulu, puh. 044 7856981, minna.tarvainen@savonia.fi
 • Lisätietoa matkasuunnitelmasta: Projektipäällikkö Mikko Juuti, Invest & Grow in Kuopio Region, BusinessKuopio, puh. 044 7182034, mikko.juuti@kuopio.fi

Matkan organisoinnista vastaavat Fast Track -hanke** ja BusinessKuopio/Invest and Grow in Kuopio Region -hanke*. Yhteistyökumppaneina mm. TechnoGrowth, BRUS Bodø, Bodø kommune ja Kuopion kaupunki.

*) Invest and Grow in Kuopio Region -hankkeen toteuttaa Kuopion kaupungin Yrityspalvelu (1.1.2018-30.6.2020). Rahoittajina toimivat Euroopan aluekehitysrahasto, Pohjois-Savon liitto ja Kuopion kaupunki.

**) Fast track -hankkeen toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu ja Kuopion alueen kauppakamari. Rahoittajina toimivat Euroopan sosiaalirahasto ja ELY-keskus. Yhteistyötahoja mm. Team Finland -toimijat.

Tapahtumat kuukausittain

Kuopio Convention Bureau Oy on Kuopion uusi kokous- ja kongressimarkkinointiyhtiö, minkä tehtävänä on edistää ja tukea kotimaisen ja kansainvälisen kokous- ja kongressimatkailun kasvua alueella. Yhtiön kumppaneiksi on tullut iso joukko matkailuyrityksiä ja tiedemaailman toimijoita. Kuopio Convention Bureau Oy on Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n tytäryhtiö. Toiminta alkoi 1.1.2017.

Arkisto