fbpx

Business Kuopio

 

Startup Kuopio

Startup Kuopio on kaikkien yrittäjyydestä kiinnostuneiden ja alkuvaiheen yrittäjien yhteistyökumppani, joka tarjoaa kehittämis- ja tukipalveluja liikeidean kehittäjille ennen yrityksen perustamista ja alkuvaiheen yrityksille liiketoiminnan vauhdittamiseksi. Startup Kuopion asiantuntijaryhmä kulkee rinnallasi yrityksesi kehittämispolulla ja on pitkäaikaisesti tukenasi liiketoiminnan suunnittelemisessa, käynnistämisessä ja kasvussa.

  • Palvelu alkaa Syynistä, jossa katsastetaan lähtötilanne ja sovitaan etenemispolusta. Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijana voit myös lähteä liikkeelle yPolkua pitkin ja sinulla on mahdollisuus yhdistää opinnot ja yrittäjyys.
  • Peruspilarit-ohjelmalla varmistetaan, että yrityksesi liiketoiminnan kaikki osa-alueet ovat kunnossa ja yritykselläsi on vahva perustus. Ohjelmaan pääsee Syynin kautta.
  • Rahhoo-palvelu tukee ja auttaa rahoitukseen liittyvissä asioissa.

Syyni – Ensitapaaminen

Liikeidean kehittäjä tulee ensimmäisenä Syyniin. Syyni on ensitapaaminen, arviointi- ja sparraustyöpaja. Luottamuksellisessa keskustelussa liikeideaa arvioidaan ja pohditaan sen kaupallistamismahdollisuuksia. Lisäksi käydään läpi yrittäjyyttä suunnittelevan kehittämistarpeet liikeidean jalostamiseksi ja ne mahdollisuudet, jotka Startup Kuopio voi tarjota. Työpajan lopuksi sovitaan etenemispolusta ja yhteistyöstä.


yPolku – Yhdistä yrittäjyys ja AMK-opinnot

Onko sinulla oma idea tai kiinnostaako oman bisneksen kehittäminen? Savonia-ammattikorkeakoulun tarjoama yPolku tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää omaa ideaasi ja liiketoimintaa yritystoiminnaksi. Samalla kehität taitojasi yrittäjyydessä ja liiketoiminnan kehittämisessä.

yPolku on opintokokonaisuus, joka koostuu kolmesta itsenäisestä ja sinulle sovitettavasta työpaketista, joiden avulla luot edellytykset tehdä yrityksen perustamispäätös ja käynnistää yrityksen toiminta suunnitelmallisesti. Opintojen suorittamisen aikana asiantuntijat tukevat ja ohjaavat sinua omien tavoitteiden saavuttamisessa. Savonia ja sen koulutusohjelmat tarjoavat lisäksi monia mahdollisuuksia muulle kehittämiselle ja verkostoitumiselle.  Ota yhteyttä: yPiste(at)savonia.fi


Peruspilarit – Liiketoiminnan perusta kuntoon

Yrittäjän tai liikeidean kehittäjän tahtotila ja tavoitteet ovat lähtökohta liiketoiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Peruspilarit on kehitysohjelma, jolla varmistetaan, että liiketoiminnan kaikki osa-alueet ovat kunnossa ja yrityksellä on vahva perustus.

Peruspilarit on osa kaikkien liiketoimintaa suunnittelevien ja alkuvaiheen yrittäjien kehityspolkua. Liiketoiminnan osa-alueiden käsittelyn laajuus ja syvyys ja ohjelman kesto riippuu idean tai yrityksen kehitysvaiheesta ja yrittäjän lähtökohdista ja osaamisesta. Peruspilarit-ohjelmassa käydään läpi mm. seuraavia osa-alueita: liikeidea, asiakkaat, tuote/palvelu, myynti, talous, rahoitus ja tiimi. Kehitysohjelman lopputuloksena on hyvin perusteltu liiketoimintasuunnitelma ja valmius käynnistää liiketoiminta.

Peruspilarit rakennetaan yhdessä Startup Kuopion asiantuntijoiden, jotka ovat tukenasi liiketoiminnan suunnittelussa ja käynnistämisessä; sparraa, antaa työkaluja, kokemuksensa ja kontaktinsa käyttöön; ohjaa haastaa ja osallistuu. Peruspilarit-ohjelmaan pääset Syynin kautta!


Rahhoo – Tukea yrityksen rahoituksen hakuun

Resurssien, varsinkin taloudellisten resurssien puute on yksi suurimpia esteitä liiketoiminnan kehittämisessä yrityksen alkutaipaleilla. Rahhoo on apu tähän ongelmaan. Se sisältää rahoitukseen liittyvää neuvontaa, yrityksen tarpeiden mukaista rahoitusmahdollisuuksien arviointia (avustukset, lainat, sijoitukset) ja rahoituksen suunnittelua. Tuemme yrittäjää rahoituslaskelmien ja -hakemusten tekemisessä, sparraamme esittelyaineiston teossa ja kehittämistoimenpiteiden valmistelussa.

Lisätietoja myös: FiBANin kustantama Osaamista, Verkostoja, Rahaa – opas enkelisijoituksen hakemiseen on ensimmäinen suomenkielellä ilmestynyt teos, joka neuvoo kansantajuisesti, miten bisnesenkeleiltä kannattaa sijoitusta lähteä hakemaan ja miten siihen pitää valmistautua. Tekijä Sami Etula. Lataa opas (pdf)


Yrittäjän ammattitutkinto ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Yrittäjän ammattitutkinto on oivallinen työkalu alkavan yritystoiminnan suunnitteluun ja jo käynnissä olevan yritystoiminnan kehittämiseen. Keskeinen osa yritystoiminnan kehittämistä on omaan liikeideaan pohjautuvan liiketoimintasuunnitelman laatiminen tai jo olemassa olevan liiketoimintasuunnitelman päivittäminen asiantuntijoiden tuella. Kuukausittain järjestettävissä koulutusilloissa verkostoidutaan ja opiskellaan mm. tuotteistamista, markkinointia ja mainontaa, myyntiä ja asiakaspalvelua sekä yrityksen talous- ja veroasioita.

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnolla on mahdollista kehittää omia johtamistaitojaan, yrityksen strategiatyöskentelyä ja asiakkuuksia tai esimerkiksi sujuvoittaa toimintaprosesseja. Tämä kehittämisen työkalu on tarkoitettu yritysjohtajille ja henkilöille, jotka vaikuttavat omilla päätöksillään koko organisaation kehittymiseen. Koulutustarjottimelta voi valita oman johtamistyöskentelyn ja yrityksen kehittämisen kannalta keskeisiä teemapäiviä.

Lisätietoja: Sirpa Muiniekka, sirpa.muiniekka(at)sakky.fi, 044 785 8665


Verkkojulkaisu: Yrittäjäksi Suomeen – Mitä lupia tarvitset?

Helsingin kaupungin yrittäjyyspalvelukeskus NewCo Helsinki on koonnut ”Yrittäjäksi Suomeen – Mitä lupia tarvitset?” -verkkojulkaisun maahanmuuttajille, jotka suunnittelevat yrittäjyyttä Suomessa. Samalla palvellaan myös ulkomailla asuvia henkilöitä, jotka suunnittelevat yrityksen perustamista Helsinkiin tai muualle Suomeen. Julkaisun tavoitteena on muun muassa ohjata yrittäjäksi aikovia lupaviidakossa sekä toimia yritysneuvojien ja muiden aiheen parissa työskentelevien apuna päivittäisessä neuvontatyössä.

Tutustu julkaisuun Yrittäjäksi Suomeen – Mitä lupia tarvitset?
Immigrant Entrepreneurs – How to become an entrepreneur in Finland?

Tilaa uutiskirje