Business Kuopio

 

Kuopio-Shanghai -yhteistyöverkosto

Kuopion kaupungin ja Shanghai Pudongin yhteistyö käynnistyi teknologiakeskusten yhteistyömahdollisuuksien selvittämisellä vuonna 2000. Kaupungit solmivat vuonna 2012 ystävyyskaupunkisopimuksen ja tämän jälkeen toiminta Kuopion ja Shanghai Pudongin välillä on syventynyt edelleen erityisesti koulutus- ja kulttuurivaihdon osalta.

Kiina myönsi vuonna 2016 arvostetun Exhange and Co-operation Award for Friendship Cities to China -tunnustuksen Shanghai Pudongin ensimmäiselle ystävyyskaupungille, Kuopiolle. Tunnustus oli ensimmäinen laatuaan suomalaiselle ystävyyskaupungille. Vuoden 2017 lokakuussa kaupungit juhlistivat viisivuotista ystävyyttään Shanghaissa järjestettävällä juhlanäyttelyllä. Tiedote: Kuopio sai Kiinan ystävyyskaupunkipalkinnon ainoana Suomessa

Yhteistyön ensisijaisena lähtökohtana on tukea Kuopion alueen kansainvälistymistä, edistää yritysten liiketoiminnan kehittymistä ja yritysten välistä yhteistyötä sekä vahvistaa yhteistyötä kaupunkien välillä. Kuopioon onkin tätä varten muodostunut poikkeuksellisen tiivis yhteistyöverkosto.

Yhteistyöverkosto

Kuopion alueen yhteistyöverkoston Shanghai-toiminnoissa muodostavat Kuopion kaupunki, Itä-Suomen yliopisto (UEF), Kuopion alueen kauppakamari, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä (SAKKY). Lisäksi Kuopiossa on paljon yrityskokemusta Shanghaissa toimimisesta. Alueen yrityksillä on käytettävissään luotettavat yhteistyötahot ja kontaktit Shanghaissa. Esimerkiksi Kuopion kaupungin sopimuksen puitteissa Kai Zhan auttaa yrityksiä paikan päällä mm. järjestämällä yhteistilaisuuksia ja koulutuksia.

Yhteistyöverkoston toiminta Shanghaissa, mm:

Lisätietoja:

Tilaa uutiskirje