Business Kuopio

 

Kuopio lakeland

Järvi-Suomen matkailun pääkaupunki

Kuopion ja Tahkon alueella on käynnissä useita matkailun kehityshankkeita, joihin tehtävien investointien avulla mahdollistetaan myös uutta yritystoimintaa.

Bellanranta on yksi nopeimmin kehittyvistä matkailukohteista Kuopiossa. Lyhyessä ajassa vanhasta teollisuusalueesta on kehittynyt monipuolinen vapaa-ajan elämyskeskus. Alue on tunnettu näyttävästä puurakenteisesta saunasta, Saanasta. Viereen ollaan suunnittelemassa hotellia ja rannalle maisemasviittejä. Rantabulevardi ja puistosuunnittelu tulevat tekemään alueesta yhden Kuopion vetonauloista.

Myös Puijon alue ja matkustajasatama ovat seuraavien vuosien aikana kehittymässä aivan uudenlaisiksi matkailijoiden palvelukeskuksiksi. Sataman kehittämisellä pyritään tarjoamaan veneilijöille paremmat palvelut ja Puijon rinteiden avaaminen laskettelijoille loisi uuden mahdollisuuden keskusta-alueen talvimatkailulle.

Tahko on kasvamassa ympärivuotisesti eläväksi ja monimuotoisia palveluita tarjoavaksi keskukseksi. Tahkolla halutaan jatkuvasti kehittyä ja palvella asiakkaita tulevaisuuden tarpeiden mukaan. Digiyhteydet, kattavat reitistöt, liikenneyhteydet, laatu ja elämyksellisyys ovat alati uudistuvan Tahkon keskiössä. Uudet investoinnit houkuttelevat alueelle lisää toimijoita ja matkailijoita.

Tahko on myös erinomainen ympäristö kestävälle matkailulle. Kauniista luonnosta ja vaihtelevasta järvimaisemasta on helppo iloita vastuullisesti. Tahkolla on tavoitteenaan saavuttaa Sustainable Travel Finland -merkki vuoteen 2024 mennessä. Kestävyyttä viedään suunnitelmallisesti eteenpäin suunnittelemalla ympäristöä kunnioittavia ja hoivaavia toimia paikallisten ihmisten ja yritysten toimesta. Tahkon tavoitteena on vaalia ympäristöä ja mahdollistaa tämä myös kaikille matkailijoille.

Matkailualan sijoittajille ja uusille yritystoimijoille Kuopion alue tarjoaa erinomaisen kumppaniverkoston, ja myös Kuopion kaupunki toimii kumppanina useissa matkailun kehityshankkeissa.

Saana logoLapland hotels logoKylpylä hotelli Rauhalahti logo
 

Tilaa uutiskirje