Business Kuopio

 

Sijoitu Kuopion alueelle

Sujuvaa ja konkreettista apua Kuopion alueelle sijoittumisen tueksi

Investointi-
mahdollisuudet

Kiinnostavimpia investointimahdollisuuksia Kuopion alueelta

Dealroom

Dealroom tarjoaa tietoa ja dataa mm. startupeista, innovaatioista, sijoittajista, rahoituskierroksista.

Invest in the Kuopio Region

Better, by default.

Kuopion alueen vetovoiman salaisuus on elämän helppous ja lukemattomat mahdollisuudet niin liike-elämässä, opinnoissa kuin vapaa-ajalla. Monipuolinen koulutustarjonta, vahva tutkimusosaaminen ja aktiiviset liiketoimintaekosysteemit tekevät alueesta ensiluokkaisen sijoittumiskohteen kehittyvälle liiketoiminnalle, tuotekehitykselle ja teollisuudelle. Alueella korostuu vahva yhdessä tekemisen henki, joka ylittää toimialarajat ja mahdollistaa älykkään ja kestävän liiketoiminnan ja uusien innovaatioiden syntymisen.

Alueen ekosysteemi


(Pääset tutustumaan alueemme kärkitoimialoihin selaamalla niitä vasemmalle)

Illustration, blue image with a person and a doctor next to an imaging device

Terveys

Ainutlaatuinen terveysalan liiketoimintaekosysteemi, joka synnyttää innovaatioita ja tukee tutkimus- ja kehitystoimintaa. Terveysteknologia, lääkekehitys ja kliininen lääketiede ovat Kuopion alueen keskeisiä vahvuuksia.

Lue lisää

Vesiteknologia

Vesiteknologia

Kuopion alueelle on keskittynyt vahvaa ja monitieteisestä vesiosaamista ja -tutkimusta. Vesitekniikan alan yritykset hyötyvät alueen tehokkaista TKI-ympäristöistä ja kattavista verkostoista.

Lue lisää

Kiertotalous

Korkealaatuinen biotalouden tutkimusosaaminen, koulutettu työvoima ja raaka-aineen saatavuus tarjoavat houkuttelevia mahdollisuuksia biotalouden alan toimijoille.

Lue lisää

Hand holding light bulb in front of global show the world's consumption with icons energy sources for renewable, sustainable development. Ecology concept.

Puhdas erergia

Kuopion alueella kehitetään aktiivisesti uusiutuvan energian teknologioita ja käyttötapoja, joilla pyritään vastaamaan energiamurroksen aiheuttamiin haasteisiin. Erityisen vahva energiateollisuuden keskittymä on sijoittunut Varkauden alueelle.

Lue lisää

illustration, man looks into the distance

Älykkäät teknologiat

Kuopion alueella toimii vaikuttava teollisuuden alan yritysklusteri, jonka toiminnasta saadaan yli puolet alueen vientituloista. Teknologioiden kaupallistaminen ja kehitystoiminta tapahtuvat tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten ja oppilaitosten kesken.

Lue lisää

illustation, blue image where a woman is supervising equipment

Agrifood

Elintarvikesektorilla Pohjois-Savo on tunnettu erityisesti maidontuotannosta ja maanviljelystä, mansikoista sekä järvikalasta ja kalatuotteista. Vahva osaaminen, jäljitettävyys, innovatiivinen tuotekehitys ja vahvat yhteistyöverkostot tekevät alueesta erityisen kiinnostavan elintarviketeollisuuden sijoittajille.

Lue lisää

Illustration, hiking in Tahko

Matkailu

Kuopion alue on yksi Suomen nousevista kansainvälisistä matkailukohteista ja se tunnetaan kauniista luonnosta, tapahtumista ja urheilusta. Matkailualan toimijoille alue tarjoaa erinomaiset yhteistyöverkostot ja koulutettua työvoimaa.

Lue lisää

 

The Kuopio Region

Dynaaminen ja jatkuvasti kasvava Kuopion alue tarjoaa monipuolisia liiketoimintamahdollisuuksia. Kuopio on vetovoimainen ja kehittyvä yliopistokaupunki, jonka lisäksi alueella sijaitsee useita pienempiä kaupunkeja ja kuntia. Alueella on 248 500 asukasta, 15 500 yritystä ja 99 000 työpaikkaa. Yritysmyönteisyys ja hyvät liiketoimintapalvelut antavat tukea uusien yritysten synnylle sekä nykyisten kasvulle ja kansainvälistymiselle. Tiivis yhteistyö eri toimijoiden välillä ja halu kehittää aluetta yhdessä luovat Kuopion alueelle ainutlaatuisen ilmapiirin, joka mahdollistaa kehityksen ja uusien innovaatioiden syntymisen.

 

Yhteystiedot

Business Kuopion asiantuntijat ovat yrityksesi tukena, kun haluat sijoittua
 

Ekosysteemit ja klusterit

Ekosysteemit ja klusterit tukevat yrityksesi sujuvaa sijoittumista Kuopion
 

8 syytä valita Kuopio

Miksi yrittäjän kannattaa valita Kuopio – 8 vakuuttavaa syytä
 

Miksi Kuopion alue?

Kokonaisvaltaista elämää

Kenellepä riittäisi pelkkä työ ja elinkeino. Kuopio antaa elämään koko makoisan paketin: viihtyisää asumista, mielenkiintoisia harrastusmahdollisuuksia, kulttuurielämyksiä ja uskomattoman upeaa luontoa. Kuopion ilmapiiri ja onnellisen elämän eväät vetävät puoleensa niin uusia tulokkaita kuin paluumuuttajia.

Avoin ilmapiiri ja välittävä työkulttuuri

Kuopio on yrittäjälle sopivan kokoinen, avoimen ilmapiirin kaupunki, joka on kuin luotu verkostoitumiseen. Kilpailu on hengeltään kannustavaa: jos tuo toinen onnistui, minäkin pystyn tähän. Tekemiseen kuuluu ennakkoluulottomuus.

Monipuolinen elinkeinorakenne tuo investointeja

Kuopiossa kasvussa on moni toimiala. Isoja investointeja tehdään usealla sektorilla logistiikasta kaupan alaan, vapaa-aikaan ja matkailuun. Paljon tapahtuu nyt niin kantakaupungissa kuin Tahkolla, ja Kuopio pärjää suomalaisten vertailukaupunkien kisassa hyvin. Kuopioon uskovat myös kiinteistösijoittajat.

Kuopio on tieteen ja tutkimuksen kehto

Kuopiossa tehdään kansainvälisesti merkittävää huippututkimusta mm. hyvinvoinnin ja terveyden sekä ravitsemuksen saralla. Yrityksille tiedekeskittymä tarkoittaa ainutlaatuisia yhteistyömahdollisuuksia ja osaamista. Monialainen tutkimusyhteistyö on Kuopiossa harvinaisen vaivatonta. Yliopiston vahvuusalat näkyvät suoraan valtteina kaupungin elinkeinoelämässä.

 

Tilaa uutiskirje