Business Kuopio

 
 

Yhteistyöverkostot – Löydä kumppanit!

Kuopiossa yhdistyvät hyvä liiketoimintaympäristö, monipuolinen koulutus- ja tutkimusosaaminen. Vahvat kansainväliset verkostot esimerkiksi Shanghai-Pudongiin avaavat mahdollisuuksia muun muassa terveysteknologian, bio-, lääke- ja ympäristöalojen yrityksille sekä koulutus- ja kulttuuriyhteistyölle. Kehitä liiketoimintaasi löytämällä uusia businesskumppaneita.

Kuopiossa yritysten määrä on jatkuvassa kasvussa – tällä hetkellä yrityksiä on noin 5050 ja työpaikkoja 50 000. Etsi yrityksiä Kuopion kaupungin YRITYSHAUSTA.


Alla olevasta verkostohausta voit hakea Kuopion business-yhteistyössä aktiivisesti mukana olevia toimijoita, yhteistyökumppaneita, kansainvälisiä verkostoja sekä Kuopion kaupungin ystävyyskaupunkeja. Haku onnistuu vapaasanahaulla tai täppäämällä kategoriaa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Aluksne ystävyyskaupunki

Latvialaisen Aluksnen kanssa tehtävään yhteistyöhön on kuulunut mm. tiedonvaihto ja kulttuuriyhteistyö.

Besançon ystävyyskaupunki

Ranskan Besançon on Franche-Comtén pääkaupunki. Runsaan 120 000 asukkaan kaupunki sijaitsee lähellä Sveitsin rajaa, 2,5 tunnin junamatkan päässä Pariisista. Tärkein yhteistyön muoto on ollut oppilaitosyhteistyö Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Bodø ystävyyskaupunki

Bodøn kaupunki valittiin vuonna 2016 Norjan vetovoimaisimmaksi kaupungiksi ja samana vuonna se täytti 200 vuotta. Bodø on erittäin vilkas, moderni ja kasvava 50 000 asukkaan yliopistokaupunki, josta kertyy matkaa pohjoiselle napapiirille vain noin 150 km. Alueen pääelinkeinoja ovat kalastus, kalankasvatus ja -jalostus, turismi, lentotukikohta ja maatalous. Vuonna 2020 Bodøn nykyinen Naton lentotukikohta siirtyy Trondheimiin ja sen paikalle kaupunki rakentaa kokonaan uuden asuntoalueen (smart arctic city). Yritysyhteistyökumppanina Bodøn kaupungissa toimii kehitysyhtiö BRUS, jonka omistavat 30 alueen yritystä. Ystävyyskaupunkien ja elinkeinoelämän tulevan yhteistyön rajapintoina nähdään mm. Smart city ja Arktinen alue -teemat.

Castrop-Rauxel ystävyyskaupunki

Saksan Castrop-Rauxel on 79 000 asukkaan kaupunki ja sijaitsee itäisen Ruhrin alueella Münsterin hallintopiirissä. Etäisyys Saksan pääkaupunkiin Berliiniin on noin 500 kilometriä. Castrop-Rauxelin kanssa on tehty nuoriso- ja opiskelijavaihtoa.

Craiova ystävyyskaupunki

Craiova on 310 000 asukkaan kaupunki lounaisessa Romaniassa. Viime vuosina yhteistyö Craiovan ja Kuopion välillä on ollut melko vähäistä.

East & North Finland EU office

Follow up relevant EU policies and legislative developments and influence them according to the needs of East and North Finland.

EIP AHA – European Innovation Partnership on Active & Healthy Ageing

Bringing together key stakeholders (end users, public authorities, industry); all actors in the innovation cycle, from research to adoption (adaptation), along with those engaged in standardisation and regulation. The partnership provides these actors with a forum in which they can cooperate, united around a common vision that values older people and their contribution to society, identify and overcome potential innovations barriers and mobilise instruments.

EIP Smart Cities and Communities

Brings together cities, industry and citizens to improve urban life through more sustainable integrated solutions. This includes applied innovation, better planning, a more participatory approach, higher energy efficiency, better transport solutions, intelligent use of Information and Communication Technologies (ICT), etc.

Finnish Sustainable Communities

Fisu (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 20 mennessä. Kunta, yritykset ja muut paikalliset toimijat rakentavat yhteisen vision ja tiekartan tavoitteiden saavuttamiseksi. Ne tunnistavat uusia yhteistoimintamahdollisuuksia ja tekemisen tapoja. Pyrkimyksenä on vahvistaa kunta- ja aluetaloutta, luoda työpaikkoja ja edistää kestävää hyvinvointia.

Games for Health Finland

Games for Health Finland – Pelilliset menetelmät hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tukena. Games for Health Finland -verkosto yhdistää pohjoissavolaista ja kansallista liiketoiminta-, tutkimus- ja koulutusosaamista uudeksi Games for Health -liiketoiminnaksi. Vuonna 2014 käynnistynyt verkosto on noteerattu laajalti ympäri Suomea ja kansainvälisesti esim. ICT2015 –raportti (yhtenä ratkaisuna äkillisen rakennemuutoksen vaikutusten lievittämiseksi), Terveysteknologia- ja lääketeollisuus, yritykset, julkinen sektori, tutkimusorganisaatiot. Toimintaa koordinoi Savonia-ammattikorkeakoulu 1.12.2016 alkaen. Lisätietoja: tiina.arpola(at)savonia.fi.

Gera ystävyyskaupunki

Thüringenin osavaltiossa sijaitseva Gera on 110 000 asukkaan kaupunki 260 kilometriä Berliinistä lounaaseen. Gera sijaitsee mäkimaastossa Weisse Elster -joen rannalla. Geran kanssa Kuopio on tehnyt nuorisovaihtoa.

Györ ystävyyskaupunki

Luoteis-Unkarissa sijaitseva Györ on 129 000 asukkaan kaupunki, jolla on pitkä historia ja rikas kulttuurielämä, johon kuuluvat mm. kansallisteatteri ja baletti. Györin kanssa tehtävä yhteistyö on painottunut kansalaisjärjestötoimintaan ja oppilaitosyhteistyöhön. Lisäksi Kuopio on aikaisempina vuosina osallistunut Györin kirjamessuille.

Human Security Finland

Human Security Finland on kansallinen kehitys- ja kriisiliiketoiminnan verkosto. Human Security Finland tuottaa palveluja katastrofi- ja konfliktialueille, hauraisiin valtioihin sekä kehitysmaihin tähtäävän liiketoiminnan tukemiseen. Verkostossa on mukana n. 70 yritystä eri toimialoilta ja se tekee yhteistyötä viranomaisten, järjestöjen sekä tutkimus- ja oppilaitosten kanssa. Human Security Finland tekee yritysten vientiä ja kansainvälistymistä edistävää yhteistyötä Team Finland -verkoston kanssa. Toimintaa koordinoi Savonia-ammattikorkeakoulu 1.12.2016 lähtien. Lisätietoja jyri.wuorisalo(at)savonia.fi.

ICLEI – Local Governments for Sustainability

ICLEI is the only network of sustainable cities operating worldwide. Global challenges require local solutions and global governance. Protecting the climate, biodiversity, air quality and freshwater resources needs international commitment and cooperation between all levels of government. ICLEI is an Association of over 1,000 local governments that represents the interests of local authorities within the United Nations and at international policy forums. ICLEI is also a movement driving positive change on a global scale through programmes and campaigns on local sustainability and a resource centre offering information, tools, networking, training and consulting services.

Itä-Suomen yliopisto

Yritys- ja innovaatiopalvelut on asiantuntijana tukemassa ja edistämässä Itä-Suomen yliopistosta syntyvien tutkimustulosten ja osaamisen kaupallistamisessa. Toimimme yhteistyössä tutkimusryhmiemme ja elinkeinoelämän kanssa arvioitaessa tutkimuksen kaupallista potentiaalia sekä autamme osaamisen siirrossa uuden liiketoiminnan ja yrittäjyyden kasvualustoiksi. Toimimme myös tutkimuksemme ja omaa yritystoimintaa suunnittelevien linkkinä liike-elämään, alueellisiin ja valtakunnallisiin yrityskehitys- ja välittäjäorganisaatioihin sekä uuden yritystoiminnan alkuvaiheen rahoittajiin.

Jönköping ystävyyskaupunki

Kuopiolla on pisimmät siteet Ruotsin Jönköpingiin, josta tuli ystävyyskaupunki talvisodan aikana vuonna 1940. Yhteistyö pohjoismaisten ystävyyskaupunkien Bodø, Jönköping ja Svendborg kanssa on monenkeskistä ja sitä koordinoidaan neljän pohjoismaisen kaupungin yhteisissä kokouksissa. Yhteispohjoismaisten kokousten lisäksi on järjestetty kielikursseja ja muuta yhteistyötä kouluasioissa.

Kaupungin yrityspalvelu

Kaupungin yrityspalvelun tehtävänä on edistää yritysten perustamista ja kasvua hyödyntäen kaupungin koko palveluvalikoimaa sekä yrityspalvelun yhteistyöverkostoa.

Kuopio Convention Bureau Oy

Kuopio Convention Bureau Oy on Kuopion uusi kokous- ja kongressimarkkinointiyhtiö, minkä tehtävänä on edistää ja tukea kotimaisen ja kansainvälisen kokous- ja kongressimatkailun kasvua alueella. Yhtiön kumppaneiksi on tullut iso joukko matkailuyrityksiä ja tiedemaailman toimijoita. Kuopio Convention Bureau Oy on Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n tytäryhtiö. Toiminta alkaa 1.1.2017.

Kuopio-Tahko markkinointi Oy

Kuopion kaupungin ja Tahkon matkailukeskuksen yhteistyön tuloksena syntyi joulukuussa 2013 Kuopio–Tahko Markkinointi Oy. Ainutlaatuisen kaupungin ja monipuolisen matkailukeskuksen yhteismarkkinoinnin kehittämiseksi ja vahvistamiseksi perustetussa uudessa matkailumarkkinointiyhtiössä on osakkaina ja jäseninä useita alueen yrityksiä.

Kuopion alueen kauppakamari

Kuopion alueen kauppakamari kuuluu maailmanlaajuiseen yli 12 000 kauppakamarin verkostoon, joka tukee elinkeinoelämän menestystä. Suomessa toimii 19 paikallista kauppakamaria sekä Keskuskauppakamari. Teemme vaikutustyötä yritysten puolesta, koulutamme ja tuotamme jäsenistölle palveluita mm. kansainvälistymiseen ja verkostoitumiseen. Lisäksi kauppakamarin viranomaistehtäviin kuuluu ulkomaankaupan asiakirjojen myöntäminen.

Kuopion seudun uusyrityskeskus

Kuopion seudun uusyrityskeskus auttaa yrityksen suunnittelussa ja perustamisessa sekä neuvoo nuoria yrityksiä kasvussa ja kehittämisessä. Palvelut ovat asiakkaille henkilökohtaisia, maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Peruskartoituksen yritystä harkitsevat ohjataan parhaiden asiantuntijoiden luo. Uusyrityskeskus tekee mm. starttirahalausunnot TE-palveluun.

Kuopion yrittäjät

Kuopion yrittäjät on paikallinen yrittäjäyhdistys, johon kuulumalla olet mukana myös Savon Yrittäjien ja Suomen Yrittäjien toiminnassa. Kuopion yrittäjillä mm. yrittäjän ABC.

Lääne-Viru ystävyysmaakunta

Länsi-Virun maakunta sijaitsee Itä-Virossa, Suomenlahden rannalla. Maakunnassa on 70 000 asukasta. Maakunnan kanssa on harjoitettu tiedonvaihtoa.

Maakunnallinen yhteismarkkinointi

Kun haetaan koko Pohjois-Savon tunnettuuden ja houkuttelevuuden kasvua, on viisasta tehdä se yhdessä. Yhdessä saavutetaan enemmän ja volyymihyödyt ovat kattavammat. Maakunnallisen yhteismarkkinoinnin tavoitteena on Kuopion alueen osaamispohjaisen imagon vahvistaminen sekä Kuopion alueen vetovoimaisuuden ja houkuttelevuuden kasvattaminen Kuopio-kärkisellä yhteismarkkinoinnilla. Kohderyhmänä ovat etenkin nuoret ja opiskelijat, osaajat ja paluumuuttajat. Koko maakunta kaipaa nuoria ja opiskelijoita ja heille kannattaa kertoa mm. alueen monipuolisista opiskelumahdollisuuksista.

Minneapolis ystävyyskaupunki

Minneapolis, Minnesota, USA, on ollut Kuopion ystävyyskaupunki vuodesta 1972. Minneapolis on monipuolinen tiede-, kulttuuri- ja teknologiakaupunki,  jonka alueella Suomi tunnetaan hyvin maana sekä Pohjoismaista muuttaneiden siirtolaisten ansiosta. Tunnettuutta lisäävät myös Minneapolisissa vaikuttaneet ja vaikuttavat suomalaiset kulttuuripersoonat (Eliel ja Eero Saarinen, Osmo  Vänskä) sekä Minnesota Wildissa pelaavat jääkiekkoilijat. Minneapolisissa toimiva aktiivinen Kuopio-työryhmä edistää Kuopio-yhteyksiä. Aktiivisinta, laajinta ja jatkuvinta on ollut yhteistyö kaupunkien yliopistojen välillä. Viime vuosina tutkimus- ja luennoitsijavaihtoa on ollut mm. aivotutkimuksen alalla. Myös taiteilija-, orkesteri- ja näyttelyvaihtoa on kaupunkien välillä lähes vuosittain. Minnesotan Suomen kunniakonsuli pitää jatkuvaa yhteyttä Kuopioon, ja vuonna 2010 perustettu Suomen Amerikan Minnesota-kauppakamari pitää yllä suomalaisten liikeyritysten näkyvyyttä Minnesotassa. Lue Minneapolisin tarina: Over 40 Years of Friendship

Opole ystävyyskaupunki

Kuopio ja Puolan Opole solmivat ystävyyskaupunkisuhteen vuonna 1980. Yhteistyö aktivoitui jälleen 2013, kun Opolen edustavat vierailivat Kuopion tiedepuistossa ja Kuopion delegaation vastavierailu johti kaupunkien väliseen puitesopimukseen 2013–2018. Opole on nousemassa esille kulttuuriyhteistyön lisäksi nyt myös tiedepuisto- ja yritysyhteistyössä. Kuopion ja Opolen yhteiset kehittämiskohteet löytyvät cleantech- (mm. vesi- ja ympäristöprosessit), elintarvikekehitys-, terveys- ja kulttuurisektoreilta. Tavoitteena on vaihtaa kokemuksia ja toimintamalleja sekä avata väyliä ja solmia konkreettisia kumppanuuksia yritystoiminnan edistämiseksi ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytämiseksi.

Pihkova ystävyyskaupunki

Pihkovan kanssa solmittu ystävyyskaupunkisuhde vietti 50-vuotisjuhlaansa kesällä 2016. Juhlan kunniaksi järjestettyyn, Venäjän talouskysymyksiä koskeneeseen talousseminaariin osallistui arvovaltainen delegaatio kaupunginjohtaja Ivan Tsetserskiyn johdolla. Mm. Jäte- ja kierrätysmateriaalipaalien käärintään ja pakkauslaitteiden ja paalinpurkukoneiden toimittamiseen erikoistuneelle Cross Wrap Oy:lle ystävyyskaupunkitoiminta on ollut hyvä keino laajentaa kauppa- ja taloussuhteita. Kuopiolaisia muistuttaa Pihkovan ystävyydestä 1986 lahjoitettu runoilija Pushkinin patsas, joka katselee Valkeisenlammen yli. Kuopio puolestaan lahjoitti ystävyyskaupunkisuhteen ensimmäisen 30 vuoden juhlistamiseksi Pihkovaan Sibeliuksen monumentin.

Pitkäranta ystävyyskaupunki

Vuosien varrella Karjalassa sijaitsevan Pitkärannan kanssa on kehitetty mm. vedenlaadun parantamiseen liittyvää rajayhteistyö-hanketta ja tehty oppilaitosyhteistyötä.

Savon koulutuskuntayhtymä

Monipuolisen ja ajantasaisen osaamisen merkitys työelämässä on suuri. Koulutuksen tulee vastata alati muuttuviin tarpeisin. Yrityksille tarjoamme osaamisen kehittämispalveluita, joita maakuntamme julkisyhteisöt ja yritykset tarvitsevat. Tarjontaamme kuuluu laaja valikoima perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä erilaisia ammatillisia lisäkoulutuksia. Räätälöimme koulutuksia ja selvitämme kanssanne, mitä osaamista työyhteisönne tarvitsee. Toteutamme koulutuksia myös työpaikoilla.

Savon Yrittäjät

Savon Yrittäjät on yksi Suomen Yrittäjien 20 aluejärjestöstä toimialueenaan 19 paikkakuntaa Pohjois-Savossa. Savon Yrittäjien toiminnan tarkoitus on asiantuntijana ja vaikuttajana parantaa pienten ja keskisuurten yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä. Yrittäjäjärjestö on oman alueensa merkittävin pk-yritysten yhteiskuntavaikuttaja.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Palvelut yrityksille: Savoniassa liiketoimintaa toteuttavat ammattikorkeakoulun henkilöstö ja opiskelijat yhteistyössä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa. Liiketoimintaa ovat asiakkaillemme tarjottavat palvelut kuten koulutus-, tutkimus-, kehittämis-, ja testauspalvelut. Osaamisen vienti on osa liiketoimintaa, joita voivat olla study-visit vierailut ja koulutuksen myynti ulkomaalaiselle yritykselle tai yhteisölle. Liiketoimintaa kehitetään Savonian koulutusvastuualueilla ja -painoaloilla, jolloin sillä on kytkentä opetukseen ja TKI-työhön. Lisätietoja: Liiketoimintapäällikkö Tomi Hyttinen, tomi.hyttinen(at)savonia.fi.

Science Technology Park in Opole

The object of Science and Technology Park in Opole is to stimulate innovative entrepreneurship in an open partnership environment between science, business and local government. The aim of the institution is to create an appropriate scientific – technological platform and technical resources necessary for the voivodeship of Opole.

Shanghai Pudong New Area, the People’s Republic of China

Pudong is a district of Shanghai, China, located east of the Huangpu River. Its total area is over 530 square meters and total population is over 5 million people. The Pudong area continues to experience rapid development, especially in the commercial sector. The area has attracted considerable fixed asset and real estate investments. Pudong is Kuopio’s sister city.

Shanghai ystävyyskaupunki

Kuopion ja Shanghai Pudong New Arean yhteistyö alkoi 2000-luvun alussa. Yhteistyön lähtökohtana on tukea Kuopion ja alueen kansainvälistymistä ja vahvistaa yhteistyötä teknologiapuistojen kesken sekä edistää yritysten liiketoiminnan kehittymistä ja yritysten välistä yhteistyötä. Kuopioon on muodostunut poikkeuksellisen tiivis yhteistyöverkosto, jonka asiantuntemusta yritykset voivat hyödyntää. Yhteistyöverkostossa mukana ovat Kuopion kaupunki, Itä-Suomen yliopisto, Kuopion alueen kauppakamari, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä.

Shanghai Zhangjiang (Group) Co Ltd., Pudong

Zhangjiang Hi-Tech Park is a technology park in the Pudong district of Shanghai, China. The park specializes in research in life sciences, software, semiconductors, and information technology. The Park’s two leading industries are information technology and modern biotechnology and pharmaceuticals, and its principal focus is to develop innovation and entrepreneurship.

Startup Kuopio

Startup Kuopio on kaikkien yrittäjyydestä kiinnostuneiden ja alkuvaiheen yrittäjien yhteistyökumppani, ja tarjoaa palveluita liiketoimintaa suunnitteleville henkilöille ja tiimeille sekä aloittaville yrityksille liikeidean kehittämisessä ja liiketoiminnan suunnittelussa. Asiantuntijat auttavat luottamuksellisesti liikeidean jalostamisessa ja yritystoiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä.

Suomen Telelääketieteen ja e-Health -seura (STeHS)

Suomen Telelääketieteen ja eHealth seura toimii vaikuttajana ja suunnannäyttäjänä telemedisiinan ja e-Healthin alueella Suomessa ja kansainvälisesti. STeHS tekee tiivistä yhteistyötä alan kansallisten ja kansainvälisten järjestöjen sekä terveydenhuoltopalvelujen tuottajien ja käyttäjien kanssa.

Svendborg ystävyyskaupunki

Yhteistyö pohjoismaisten ystävyyskaupunkien Bodø, Jönköping ja Svendborg kanssa on monenkeskistä ja sitä koordinoidaan neljän pohjoismaisen kaupungin yhteisissä kokouksissa. Yhteispohjoismaisten kokousten lisäksi on järjestetty kielikursseja ja muuta yhteistyötä kouluasioissa.

WHO Healthy Cities Network

Consists of cities around the WHO European Region that are committed to health and sustainable development, nearly 100 cities and towns from 30 countries.

Winnipeg ystävyyskaupunki

Winnipeg on Manitoban provinssin pääkaupunki. Viime aikoina yhteistyö Kuopion ja Winnipegin välillä on ollut melko vähäistä, mutta käynnistyy taas, kun uusia yhteistyön muotoja löydetään.

YritysKuopio-verkosto

YritysKuopio-verkosto tarjoaa uudella tavalla Kuopion kaupunkiseudun  laadukkaat ja monipuoliset yrittäjyyttä ja yritysten kehittymistä edistävät palvelut. Tavoitteena on edistää ja vahvistaa elinkeinoelämän kehitystä, kasvua ja kansainvälistymistä. Palveluntuottajat ovat solmineet kumppanuussopimuksen keväällä 2017. Verkostoon kuuluvat Kuopion kaupungin yrityspalvelu, Kuopionseudun Uusyrityskeskus ry, Savon Yrittäjät ry, Kuopion Yrittäjät ry, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Itä-Suomen yliopisto ja Savon ammatti- ja aikuisopisto. Lisätietoja: anna-liisa.martikainen(at)kuopio.fi, 044 718 4903