Business Kuopio

 

illustration, woman working on touch screen

Yrityksen perustaminen

Kun suunnitelmissa on oman yrityksen perustaminen, on yrittäjien infotilaisuudet ensimmäinen osoite. Infoissa asiantuntijat antavat hyviä vinkkejä yritystoiminnan suunnitteluun, ja tämän jälkeen on mahdollisuus edetä henkilökohtaiseen neuvontaan Uusyrityskeskuksen yritysneuvojille, tai Business Centeriin jos kyseessä on innovatiivinen idea tai tavoitteena kansainvälinen toiminta. Myös oppilaitosten koulutukset ovat hyvä väylä yrittäjyyteen.

Yrittäjyysinfot ja neuvonta

Yrityksen perustamisessa ja alkutaipaleella olevat yritykset saavat asiantuntevaa apua Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen yritysneuvojilta. Heillä on laaja kokemus yrittäjyydestä ja monista eri toimialoista. Yritysneuvojat voivat auttaa esimerkiksi selvittämään liikeideasi mahdollisuuksia liiketoiminnaksi tai opastaa liiketoimintasuunnitelman teossa ja muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Apua löytyy myös mm. kannattavuuslaskelmien, rekisteröinnin, liiketoimintasuunnitelman ja rahoitushakemuksien tekemiseen sekä starttirahan hakemiseen. Lisätietoja Kuopion seudun Uusyrityskeskuksen palveluista.

Yrittäjän Uusi Suunta-palvelu tarjoaa neuvontaa toimiville yrityksille: Maksuton palvelu on tarkoitettu mikroyrityksille, joiden liiketoiminta on kärsinyt toimintaympäristön muutoksista. Tarjoamme yrittäjille neuvontaa liiketoiminnan kannattavuuden parantamisessa sekä yrittäjien työhyvinvoinnin edistämisessä. Palvelussa on kaksi toisiaan täydentävää osiota: Yrityksen liiketoimintakunto ja yrittäjän työhyvinvointi.

Varaa aika henkilökohtaiseen yritysneuvontaan: Uusyrityskeskus: 017 288 2000 tai katso suorat yhteystiedot Uusyrityskeskuksen sivuilta.

Yrittäjyysinfoista lisätietoa Uusyrityskeskuksen sivuilla

Innovatiiviset ideat ja kansainvälisyys tähtäimessä

Startup-neuvontaa innovatiivisille ideoille tai kansainvälistä toimintaa suunnitteleville tarjoaa Business Center Pohjois-Savosta.

Business Centerin järjestämä Havuja -ohjelmakokonaisuus tukee uusien liikeideoiden liikkeelle lähtöä ja niiden kiihdytystä tulevaisuuden menestystarinoiksi. Ohjelmakokonaisuus tarjoaa osallistujilleen uusia ideoita, henkilökohtaista valmennusta, menetelmiä ja verkostoja innovaation kaupallistamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen.

Ole yhteydessä ja kysy lisää:

Tutustu valmiisiin suunnitelma- ja sopimuspohjiin

Liiketoimintasuunnitelmat

Jotta asiasi etenee nopeammin kannattaa tehdä liiketoimintasuunnitelma, jos sinulla ei sellaista vielä ole. Pohjia suunnitteluun ja suunnitelmien työstämiseen löytyy yritystulkista ja Uusyrityskeskukselta.

Liiketoimintasuunnitelma kiteyttää yrityksesi tarkoituksen ja auttaa hahmottamaan liikeideasi sekä kuinka toteutat sen käytännössä. Mitä suurempia tavoitteita kohti pyritään, sen tarkemmin liiketoimintasuunnitelma pitää tehdä. Lisätietoa asiasta Yrittäjien sivuilta.

Sopimus-, laskenta- ym. pohjat

Yritystoimintaan liittyviä sopimus-, laskenta- ja muita pohjia sekä neuvoja löydät yritystulkista.

Tässä vielä sinulle oikopolku sopimuspohjiin ja muihin lomakkeisiin aloittavalle yritykselle ja toimivalle yritykselle.

 

Omistajanvaihdokset ja franchising

Onko omistajanvaihdos ajankohtainen? Klikkaa alla olevista linkeistä ja lue lisää.

Franchising puolestaan on kahden oikeudellisesti ja taloudellisesti itsenäisen yrityksen, franchise-anta­jan ja franchise-ottajan pitkäaikaista sopimusperustaista yhteistyötä, jossa franchise-antaja siirtää taloudellista vastiketta vastaan franchise-ottajalle oikeuden käyttää ennalta mää­riteltyjen ohjeiden mukaisesti sovi­tun ajan tietyllä alueella tai tietyssä paikassa hallitsemaansa liiketoi­mintakonseptia. Neuvontaa saat Uusyrityskeskukselta: 017 228 2000

Kasvuyhteisö

Kuopion alueen kauppakamarin Pohjois-Savon kasvu- ja innovaatioyhteistyön tavoitteena on lisätä maakuntaan elinvoimaista kasvuyrittäjyyskulttuuria. Tämän avulla kiihdytetään uusien startup-yritysten perustamisaktiivisuutta ja tutkimuslähtöisten liikeideoiden syntymistä alueelle. Tärkeää on myös tukea elinkeinoelämän uudistumista ja vientiyritysten määrän lisääntymistä. Lue lisää Kasvuyhteisöstä ja ota yhteyttä Tiina Hartikaiseen, tiina.hartikainen@kuopiochamber.fi, 044 513 2904

Katso myös Kuopion alueen startup ekosysteemi (2021-2022).

Oppilaitosten tarjoamat koulutukset

Yksi potentiaalinen väylä yrittäjyyteen voi löytyä oppilaitosten tarjonnasta. Esimerkiksi Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto tarjoavat yrittäjyyden tutkintoja ja opintoja:

Savoniassa on mahdollisuus opiskella yrittäjyyttä ja uuden liiketoiminnan kehittämistä useilla opintojaksoilla – olipa sinulla kiinnostusta osaamisesi kehittämiseen, liikeidea, jota haluaisit tutkia tai kokeilla, tai yritys, jonka liiketoimintaa viedä eteenpäin. Lue lisää Savonian tarjonnasta: Yrittäjyys- ja innovaatio-osaaminen – Savonia AMK

Yrittäjyyden ammattitutkinnon koulutus puolestaan toteutetaan yhteistyössä Savon ammattiopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Savo Business Centerin kanssa. Yrittäjyyden ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä ja koulutuksen aikana Business Centerin asiantuntijat tarjoavat opiskelijoille sparrausta vähintään kaksi kertaa tai opiskelijan tarpeen mukaan. Lue lisää yrittäjyyden ammattitutkinnosta.

Tilaa uutiskirje