Avaa uutiskirje selaimessa

 
 

BUSINESS KUOPION UUTISET HUHTIKUU 2024

 
   
 
 

Kevät saapuu Kuopioonkin hitaasti mutta varmasti. Kuun alussa kohdattiin aurinkoisissa talvitunnelmissa Tahkolla Ski Lift Pitchissä. Löydät englanninkielisen blogimme aiheesta uutiskirjeen loppupuolelta.

Kevään ja alkukesän tapahtumissa korostuu alueen kehittäminen. Nappaa tärpit alta ja ilmoittaudu mukaan. Lisäksi kurkistetaan alueen yritysten saavutuksiin Menestystarinoiden muodossa.

Kuopion kaupungin vuosijulkaisu Kuopio by Nature julkaistiin muuten jälleen alkuvuodesta ja mukana on juttu mm. osaajien houkuttelemiseksi alueelle tähtäävästä Talent First -toiminnasta.

 
   
 
 

Talent City Index -raportin jatkokehitystyöpaja

 
 

Työpajan tarkoituksena on keskustella siitä, mitä Pohjois-Savossa voidaan tehdä vetovoimaisuuden kasvattamiseksi raportin johtopäätösten ja suositusten pohjalta.

Työpajassa luodaan strategista tiekarttaa ja toimintasuunnitelmaa tulevia toimenpiteitä varten.

Aika: To 2.5.2024 klo 13-16
Paikka: Lumo-kokoustila, Luoto
Lisätiedot täällä
Ilmoittaudu tästä

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

 

 
   
 
 

Kuopion Hyvinvointiseminaari 2024 – Arjen turvallisuus osana kokonaisturvallisuutta

 
 

Kymmenes hyvinvointiseminaari syventyy arjen turvallisuuteen osana kokonaisturvallisuutta.

Päivän aikana kuulemme sekä asiantuntijoiden puheenvuoroja eri näkökulmilta että nuorten ajatuksia turvallisuudesta. Iltapäivällä Highlight Stage -osiossa päivän antia syvennetään dialogissa.

Aika: To 13.6.2024 klo 10-16.45
Paikka: Kuopion musiikkikeskus
Ilmoittaudu täällä
Lisätiedot: Hyvinvointiseminaari 2024

Seminaari on maksuton.

 

 
 
 
 

Kevään tapahtumia alueella:

 
 
 

Kuopiolaisia menestystarinoita

 
 

 

Marginumin kehittämä laite mullistaa syöpäkirurgian

Marginum Ltd on aloittanut Suomessa kliiniset tutkimukset potilaille laitteella, joka avustaa syöpäkudosten tunnistuksessa leikkauksen aikana. Tarkoitus on, että laitteesta tulee globaalisti käytetty osa syövän hoitoa. Lue lisää…

Lumoavan menestyksekäs taival on jatkunut jo vuosikymmeniä

Maailman pohjoisimman korutehtaan historia on pitkä ja monivaiheinen. Pienenä kultasepän verstaana aloittanut Lumoava Finland Oy on noussut yhdeksi Suomen suurimmista jalometallikorujen valmistajista. Lue lisää…

 
   
 
 

Insights from the Tahko Ski Lift Pitch 2024

Since 2017, the Tahko SLP startup event has emerged as a unique gathering in the North-Savo region, bringing in a diverse crowd of students, startups, innovators, investors, and business advisors.

As a strategic partner of the SLP growth community, Business Kuopio has played an integral role in shaping the event’s success. This year and in collaboration with the organizer and other partners, Business Kuopio introduced three exciting features to Tahko SLP: the Company Expo, Kuopio Dealroom platform workshop, and Harmony room.

Continue reading…

 
 
 
 
 

Kuopio by Nature -julkaisu 2024 esittelee Kuopion kohokohtia ja tulevaisuuden näkymiä nyt myös suomeksi.

Lehti tarjoaa kattavan katsauksen vuoden 2024 kohokohtiin, kaupungin vahvuuksiin ja kiinnostaviin tulevaisuuden näkymiin. Lehti on vapaasti luettavissa verkkojulkaisuna ja sitä jaetaan lisäksi mm. tapahtumissa ja matkailualan toimipisteissä.

Jos haluat tilata lehteä toimipisteeseesi tai tapahtumaasi, ota yhteyttä: annika.parkkonen@kuopio.fi

Kuopio by Nature 2024
 
 
 
 

Talent First – rajat ylittävää yhteistyötä

Talent First -toiminnan avulla tiivistetään pohjoissavolaisten toimijoiden välistä yhteistyötä osaajien houkuttelemiseksi alueelle. Yhteistyön tavoitteena on toimia yhteisten tavoitteiden äärellä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Työvoimapula on ollut jo pitkään otsikoissa, ja viimeisimpien tutkimusten mukaan tilanne ei ole lähivuosina parantumassa. Tästä voi seurata Suomen eri alueiden välistä kilpailua osaajista. Pohjois-Savon vahvuus on, että täällä vallitsee yritysten, kuntaorganisaatioiden ja oppilaitosten kesken yhdessä tekemisen kulttuuri, välittömyys ja helppous verkostoitua. Lue koko artikkeli…

Lisätietoja hankkeesta: Projektipäällikkö Reetta Airaksinen, reetta.airaksinen@kuopio.fi, ja 4/2024 www.talentfirst.fi (verkkosivut avautuvat toukokuussa).

Artikkeli on kirjoitettu Kuopio by Nature 2024 -julkaisuun.

 
   
 
 
 

Lisätietoja

 
 
 
 

facebookXinstagraminstagram

Ota yhteyttä