Business Kuopio

 

Alueen vetovoima – osaajat ja tulevaisuuden tekijät -seminaari

10.06.2024

Tilaisuudessa kuullaan Pohjois-Savon työvoimatarpeen tilanteesta sekä alueen osaajavetovoimasta nyt ja tulevaisuudessa.

Milloin: Ma 10.6.2024 klo 12:30-15:30
Missä: Sokos Hotel Puijonsarvi
Ilmoittautuminen: Tästä linkistä

Ilmoittaudu mukaan kuulemaan Pohjois-Savon työvoimatarpeen tilanteesta sekä alueen osaajavetovoimasta nyt ja tulevaisuudessa. Mitä tulisi ottaa huomioon alueen vetovoimaisuuden säilyttämiseksi ja mitkä tekijät nähdään Pohjois-Savon menestyksen avaimina?

Tilaisuus alkaa suuntaamalla ajatukset osaajien saatavuuden kokonaiskuvaan sekä siihen vaikuttaviin tekijöihin. Pääpuheenvuorossa MDI:n aluekehittämisen asiantuntija Rasmus Aro avaa tärkeitä löydöksiä ja tuloksia alueen työvoimatarpeiden kehittymisestä ja tulevaisuuden skenaarioista.

Talent Firstin osiossa puolestaan tutustutaan Talent City Index Pohjois-Savo raportin tuloksiin ja sen pohjalta työstettyihin toimenpide-ehdotuksiin: Mitä Pohjois-Savo tarvitsee ja mitä tulisi tehdä, jotta alueelle saadaan nyt ja tulevaisuudessa riittävästi osaavaa työvoimaa? Mistä alueen vetovoimaisuus koostuu? Kuulemme myös kiehtovia yritys- ja osaajatarinoita eri näkökulmista.

Alustava ohjelma

12.30 Tilaisuus aukeaa, kahvit tarjolla

13.00 Tervetuloa!

13:05 Alueellinen ennakointi ja työmarkkinoiden kehitys

 • 13.05 Alueellinen ennakointi osana aluekehittämistä, Timo Malkoc, Pohjois-Savon liitto
 • 13.15 Työmarkkinoiden ennakoitu kehitys Pohjois-Savossa, Rasmus Aro, MDI
 • 13.55-14 Q&A

14.00 Jaloittelutauko 

14.15 Talent First (in English)

 • 14.20-14.40 Talent City Index Finland – How attractive is North Savo in the eyes of the future talent in Finland, Marcus Andersson, Future Place Leadership
 • 14.40-14.50 Q&A
 • 14.50 Experts’ stories
  • 14.50 International Talents in the Company, Petra Muraus, Charles River (tbc)
  • 15.05 International Working Women of Finland, Vimbiso Kompora, IWWOF (tbc)
 • 15.20-15.25 Q&A

15.25 Kiitossanat

15.30 Tilaisuus päättyy

Älä jätä väliin tilaisuutta saada ensikäden tietoa siitä, miten Pohjois-Savossa kehitetään vetovoimaa osaajien saamisen edistämiseksi nyt ja tulevaisuudessa.

Tilaisuuden toteuttavat yhteistyössä Ennakoinnin integraatio Pohjois-Savossa (EIPS) – ja Pohjois-Savon Osaajavetovoimamalli (Talent First) -hankkeet.

Mikäli sinulla on kysyttävää, vastaamme mielellämme:

 • Reetta Airaksinen, reetta.airaksinen@kuopio.fi, Projektipäällikkö, Osaajavetovoimahanke
 • Timo Malkoc, timo.malkoc@pohjois-savo.fi, Projektipäällikkö, Ennakoinnin integraatio Pohjois-Savossa -hanke

Talent First on Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Pohjois-Savon ESR+) ja Euroopan unionin sekä 13 pohjoissavolaisen yhteistyökumppanin rahoittama hanke (1.9.2023-31.8.2025).


Ilmoittautumalla tähän tilaisuuteen hyväksyn, että tilaisuuteen ilmoittautuneista muodostetaan tilapäinen rekisteri. Rekisterin ylläpitäjänä on Pohjois-Savon liitto. Kerättäviä henkilötietoja käytetään tilaisuuden järjestämiseen, aineistojen jakeluun ja tiedottamista varten. Tietoja ei luovuteta muuhun tarkoitukseen. Lisätietoja Pohjois-Savon liiton tietosuojaselosteessa: https://www.pohjois-savo.fi/tietosuoja.html 

Tapahtumat kuukausittain

Arkisto

Tilaa uutiskirje