fbpx

Business Kuopio

 
 

Yhteistyöverkostot – Löydä uusia kumppaneita

Kuopiossa yhdistyvät jatkuvasti kehittyvä toimintaympäristö ja monipuolinen koulutus- ja tutkimusosaaminen. Kuopiossa yritysten määrä on kasvussa, tällä hetkellä alueella toimii noin 5400 yritystä ja vientiyrityksiä on yli 200 Pohjois-savon alueella. Yrityshakuun tästä.

Vahvat kansainväliset verkostot esimerkiksi Shanghai-Pudongiin avaavat mahdollisuuksia. Katso alla olevasta verkostohausta löytyykö sieltä yrityksellesi uusia businesskumppaneita. Haku onnistuu vapaasanahaulla tai täppäämällä kategoriaa.

Business Center

Business Center on yrittäjyyttä ja liiketoimintaa laajasti kehittävä innovatiivinen yhteisö. Toiminnan tarkoituksena on lisätä Pohjois-Savon maakunnan yritystoimintaa ja aluetalouden kasvua tarjoamalla yrittäjyyskasvatus ja -koulutuspalveluja sekä yritysten kasvu- ja innovaatiopalveluja ja verkostoja. Yhteisöön kuuluvat UEF, Savonia, Sakky, YSAO ja Pohjois-Savon kaupunkien ja kuntien yrityspalvelut, BusinessKuopio, yhteistyökumppaneina laaja verkosto yrittäjyyttä ja yritystoimintaa kehittäviä organisaatioita.

East & North Finland EU office

Follow up relevant EU policies and legislative developments and influence them according to the needs of East and North Finland.

EIP AHA – European Innovation Partnership on Active & Healthy Ageing

Bringing together key stakeholders (end users, public authorities, industry); all actors in the innovation cycle, from research to adoption (adaptation), along with those engaged in standardisation and regulation. The partnership provides these actors with a forum in which they can cooperate, united around a common vision that values older people and their contribution to society, identify and overcome potential innovations barriers and mobilise instruments.

EIP Smart Cities and Communities

Brings together cities, industry and citizens to improve urban life through more sustainable integrated solutions. This includes applied innovation, better planning, a more participatory approach, higher energy efficiency, better transport solutions, intelligent use of Information and Communication Technologies (ICT), etc.

Finnish Sustainable Communities

Fisu (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 20 mennessä. Kunta, yritykset ja muut paikalliset toimijat rakentavat yhteisen vision ja tiekartan tavoitteiden saavuttamiseksi. Ne tunnistavat uusia yhteistoimintamahdollisuuksia ja tekemisen tapoja. Pyrkimyksenä on vahvistaa kunta- ja aluetaloutta, luoda työpaikkoja ja edistää kestävää hyvinvointia.

Games for Health Finland

Games for Health Finland – Pelilliset menetelmät hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tukena. Games for Health Finland -verkosto yhdistää pohjoissavolaista ja kansallista liiketoiminta-, tutkimus- ja koulutusosaamista uudeksi Games for Health -liiketoiminnaksi. Vuonna 2014 käynnistynyt verkosto on noteerattu laajalti ympäri Suomea ja kansainvälisesti esim. ICT2015 –raportti (yhtenä ratkaisuna äkillisen rakennemuutoksen vaikutusten lievittämiseksi), Terveysteknologia- ja lääketeollisuus, yritykset, julkinen sektori, tutkimusorganisaatiot. Toimintaa koordinoi Savonia-ammattikorkeakoulu 1.12.2016 alkaen. Lisätietoja: tiina.arpola(at)savonia.fi.

Human Security Finland

Human Security Finland on kansallinen kehitys- ja kriisiliiketoiminnan verkosto. Human Security Finland tuottaa palveluja katastrofi- ja konfliktialueille, hauraisiin valtioihin sekä kehitysmaihin tähtäävän liiketoiminnan tukemiseen. Verkostossa on mukana n. 70 yritystä eri toimialoilta ja se tekee yhteistyötä viranomaisten, järjestöjen sekä tutkimus- ja oppilaitosten kanssa. Human Security Finland tekee yritysten vientiä ja kansainvälistymistä edistävää yhteistyötä Team Finland -verkoston kanssa. Toimintaa koordinoi Savonia-ammattikorkeakoulu 1.12.2016 lähtien. Lisätietoja jyri.wuorisalo(at)savonia.fi.

ICLEI – Local Governments for Sustainability

ICLEI is the only network of sustainable cities operating worldwide. Global challenges require local solutions and global governance. Protecting the climate, biodiversity, air quality and freshwater resources needs international commitment and cooperation between all levels of government. ICLEI is an Association of over 1,000 local governments that represents the interests of local authorities within the United Nations and at international policy forums. ICLEI is also a movement driving positive change on a global scale through programmes and campaigns on local sustainability and a resource centre offering information, tools, networking, training and consulting services.

Itä-Suomen yliopisto

Yritys- ja innovaatiopalvelut on asiantuntijana tukemassa ja edistämässä Itä-Suomen yliopistosta syntyvien tutkimustulosten ja osaamisen kaupallistamisessa. Toimimme yhteistyössä tutkimusryhmiemme ja elinkeinoelämän kanssa arvioitaessa tutkimuksen kaupallista potentiaalia sekä autamme osaamisen siirrossa uuden liiketoiminnan ja yrittäjyyden kasvualustoiksi. Toimimme myös tutkimuksemme ja omaa yritystoimintaa suunnittelevien linkkinä liike-elämään, alueellisiin ja valtakunnallisiin yrityskehitys- ja välittäjäorganisaatioihin sekä uuden yritystoiminnan alkuvaiheen rahoittajiin.

Kaupungin yrityspalvelu

Kaupungin yrityspalvelun tehtävänä on edistää yritysten perustamista ja kasvua hyödyntäen kaupungin koko palveluvalikoimaa sekä yrityspalvelun yhteistyöverkostoa.

Kuopio Convention Bureau Oy

Kuopio Convention Bureau Oy on Kuopion uusi kokous- ja kongressimarkkinointiyhtiö, minkä tehtävänä on edistää ja tukea kotimaisen ja kansainvälisen kokous- ja kongressimatkailun kasvua alueella. Yhtiön kumppaneiksi on tullut iso joukko matkailuyrityksiä ja tiedemaailman toimijoita. Kuopio Convention Bureau Oy on Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n tytäryhtiö. Toiminta alkaa 1.1.2017.

Kuopio-Tahko markkinointi Oy

Kuopion kaupungin ja Tahkon matkailukeskuksen yhteistyön tuloksena syntyi joulukuussa 2013 Kuopio–Tahko Markkinointi Oy. Ainutlaatuisen kaupungin ja monipuolisen matkailukeskuksen yhteismarkkinoinnin kehittämiseksi ja vahvistamiseksi perustetussa uudessa matkailumarkkinointiyhtiössä on osakkaina ja jäseninä useita alueen yrityksiä.

KuopioHealth – Avoin innovaatioekosysteemi

KuopioHealth on verkosto, joka on sitoutunut edistämään terveysteknologian osaamista, tutkimusta, elinkeinoelämää ja terveysalan tietoisuutta. KuopioHealth edistää asiakkaiden tarpeista lähtevää kehitystä, tutkimusta ja uusia innovaatioita sekä toimii alustana uusille tuotteille ja palveluille. KuopioHealth toimii avoimen innovaatiotoiminnan quadruplehelix-mallilla, jossa julkinen sektori, akateeminen maailma, elinkeinoelämä ja loppukäyttäjät yhdessä tuovat uusia ratkaisuja yhteiskunnan tarpeisiin. www.kuopiohealth.fi

Kuopion alueen kauppakamari

Kuopion alueen kauppakamari kuuluu maailmanlaajuiseen yli 12 000 kauppakamarin verkostoon, joka tukee elinkeinoelämän menestystä. Suomessa toimii 19 paikallista kauppakamaria sekä Keskuskauppakamari. Teemme vaikutustyötä yritysten puolesta, koulutamme ja tuotamme jäsenistölle palveluita mm. kansainvälistymiseen ja verkostoitumiseen. Lisäksi kauppakamarin viranomaistehtäviin kuuluu ulkomaankaupan asiakirjojen myöntäminen.

Kuopion seudun uusyrityskeskus

Kuopion seudun uusyrityskeskus auttaa yrityksen suunnittelussa ja perustamisessa sekä neuvoo nuoria yrityksiä kasvussa ja kehittämisessä. Palvelut ovat asiakkaille henkilökohtaisia, maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Peruskartoituksen yritystä harkitsevat ohjataan parhaiden asiantuntijoiden luo. Uusyrityskeskus tekee mm. starttirahalausunnot TE-palveluun.

Kuopion yrittäjät

Kuopion yrittäjät on paikallinen yrittäjäyhdistys, johon kuulumalla olet mukana myös Savon Yrittäjien ja Suomen Yrittäjien toiminnassa. Kuopion yrittäjillä mm. yrittäjän ABC.

Maakunnallinen yhteismarkkinointi

Kun haetaan koko Pohjois-Savon tunnettuuden ja houkuttelevuuden kasvua, on viisasta tehdä se yhdessä. Yhdessä saavutetaan enemmän ja volyymihyödyt ovat kattavammat. Maakunnallisen yhteismarkkinoinnin tavoitteena on Kuopion alueen osaamispohjaisen imagon vahvistaminen sekä Kuopion alueen vetovoimaisuuden ja houkuttelevuuden kasvattaminen Kuopio-kärkisellä yhteismarkkinoinnilla. Kohderyhmänä ovat etenkin nuoret ja opiskelijat, osaajat ja paluumuuttajat. Koko maakunta kaipaa nuoria ja opiskelijoita ja heille kannattaa kertoa mm. alueen monipuolisista opiskelumahdollisuuksista.

Savon koulutuskuntayhtymä

Monipuolisen ja ajantasaisen osaamisen merkitys työelämässä on suuri. Koulutuksen tulee vastata alati muuttuviin tarpeisin. Yrityksille tarjoamme osaamisen kehittämispalveluita, joita maakuntamme julkisyhteisöt ja yritykset tarvitsevat. Tarjontaamme kuuluu laaja valikoima perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä erilaisia ammatillisia lisäkoulutuksia. Räätälöimme koulutuksia ja selvitämme kanssanne, mitä osaamista työyhteisönne tarvitsee. Toteutamme koulutuksia myös työpaikoilla.

Savon Yrittäjät

Savon Yrittäjät on yksi Suomen Yrittäjien 20 aluejärjestöstä toimialueenaan 19 paikkakuntaa Pohjois-Savossa. Savon Yrittäjien toiminnan tarkoitus on asiantuntijana ja vaikuttajana parantaa pienten ja keskisuurten yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä. Yrittäjäjärjestö on oman alueensa merkittävin pk-yritysten yhteiskuntavaikuttaja.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Palvelut yrityksille: Savoniassa liiketoimintaa toteuttavat ammattikorkeakoulun henkilöstö ja opiskelijat yhteistyössä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa. Liiketoimintaa ovat asiakkaillemme tarjottavat palvelut kuten koulutus-, tutkimus-, kehittämis-, ja testauspalvelut. Osaamisen vienti on osa liiketoimintaa, joita voivat olla study-visit vierailut ja koulutuksen myynti ulkomaalaiselle yritykselle tai yhteisölle. Liiketoimintaa kehitetään Savonian koulutusvastuualueilla ja -painoaloilla, jolloin sillä on kytkentä opetukseen ja TKI-työhön. Lisätietoja: Liiketoimintapäällikkö Tomi Hyttinen, tomi.hyttinen(at)savonia.fi.

Science Technology Park in Opole, Poland

The object of Science and Technology Park in Opole is to stimulate innovative entrepreneurship in an open partnership environment between science, business and local government. The aim of the institution is to create an appropriate scientific – technological platform and technical resources necessary for the voivodeship of Opole.

Shanghai Pudong New Area, the People’s Republic of China

Pudong is a district of Shanghai, China, located east of the Huangpu River. Its total area is over 530 square meters and total population is over 5 million people. The Pudong area continues to experience rapid development, especially in the commercial sector. The area has attracted considerable fixed asset and real estate investments. Pudong is Kuopio’s sister city.

Shanghai Zhangjiang (Group) Co Ltd., Pudong

Zhangjiang Hi-Tech Park is a technology park in the Pudong district of Shanghai, China. The park specializes in research in life sciences, software, semiconductors, and information technology. The Park’s two leading industries are information technology and modern biotechnology and pharmaceuticals, and its principal focus is to develop innovation and entrepreneurship.

Suomen Telelääketieteen ja e-Health -seura (STeHS)

Suomen Telelääketieteen ja eHealth seura toimii vaikuttajana ja suunnannäyttäjänä telemedisiinan ja e-Healthin alueella Suomessa ja kansainvälisesti. STeHS tekee tiivistä yhteistyötä alan kansallisten ja kansainvälisten järjestöjen sekä terveydenhuoltopalvelujen tuottajien ja käyttäjien kanssa.

WHO Healthy Cities Network

Consists of cities around the WHO European Region that are committed to health and sustainable development, nearly 100 cities and towns from 30 countries.

Tilaa uutiskirje