Business Kuopio

 

Savolaista kulttuuria ja historiaa parhaimmillaan

Iisalmen seudulla Ylä-Savossa matkailija kokee savolaisuuden aidoimmillaan. Iisalmi sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta pohjoiseen. Alue tarjoaa paljon mielenkiintoisia vierailukohteita, tapahtumia, kaunista luontoa ja historiaa.

Koljonvirta on kulttuurihistoriallisesti merkittävä alue ja sieltä löytyy mm. kansalliskirjailija Juhani Ahon museo. Kiinnostavaa alueella on myös elävä karjalais-ortodoksisuus sekä monipuolinen näyttelytarjonta.

Myös maaseutu on upeimmillaan Ylä-Savossa ja eritoten hevosurheilu on alueella vahvaa. Yksi suosituimmista matkailukohteista on Runni, missä kartanon lumous ja kylpyläelämykset yhdistyvät upeisiin maisemiin.

Iisalmen alue tarjoaa matkailun kasvulle hyvät puitteet ja verkostot. Alueelle houkutellaan jatkuvasti uusia palveluntarjoajia matkailun monipuolisuuden kehittämiseksi. Ylä-Savossa on myös  meneillään Kestävää kasvua Ylä-Savon matkailuun-hanke. Hankkeen tavoitteena on matkailuyritysten- ja toimijoiden laadun kehittäminen ja matkailupalveluiden tuotteistaminen myytäväksi. Palvelukokonaisuudet pohjautuvat kestävän kehityksen periaatteisiin esitellen alueen kulttuurihistoriaa ja luontoa.

Tilaa uutiskirje