fbpx

Business Kuopio

 

Miksi Kuopio?

Kuopio on yksi dynaamisimmista kärkikaupungeista Suomessa asuntorakentamisen, vetovoimaisuuden, työpaikkojen ja väestönkasvun osalta. Kuopiossa yhdistyvät hyvä liiketoimintaympäristö, monipuolinen koulutus- ja tutkimusosaaminen sekä kulttuuripalvelut ja luonnonläheinen asuminen.

120 000 asukkaan Kuopio on ihmisen kokoinen kaupunki, jossa työ, opiskelu ja vapaa-aika on helppo tasapainottaa elämänmakuiseksi kokonaisuudeksi. Palvelutasoltaan erinomainen elinympäristö mahdollistaa sen, että täältä löytyvät kaikki hyvän elämän elementit jokaiseen tarpeeseen. Monipuolisuutensa vuoksi Kuopio on kuin kokoon puristettu suurkaupunki.

Hyvinvointi näkyy vapaa-ajan lisäksi myös työelämässä, sillä Kuopio tunnetaan vahvasta hyvinvointi-, bio- ja terveysteknologiaosaamisestaan. Kuopio keikkuukin vuodesta toiseen valtakunnallisten asukastyytyväisyys- ja imagotutkimusten kärkisijoilla. Sijoitukset vastaavat hyvin Kuopion tavoitetta olla hyvän elämän pääkaupunki 2030.

Kuntien imago 2020 –tutkimuksen mukaan Kuopiolla on yli 100 000 asukkaan kaupungeista toiseksi paras kokonaisvaikutelma ja kolmanneksi parhaat imagotekijät. Kuopiota kehuttiin erityisesti kuntayhteistyön tuloksellisuudesta, kaavoituksesta yritystoiminnan kannalta ja siitä, että kuntien virkamiehiin saa helposti yhteyden. Myös yrittäjämyönteisyydessä ja suositteluhalukkuudessa Kuopio sijoittui yli 100 000 asukkaan kaupunkien joukosta sijalle kaksi.

Kuopio on valtakunnallisesti arvostettu hyvinvointi- ja terveysosaamisen huippukaupunki. Myös cleantech, biotalous ja teknologiateollisuus sekä ICT, digitalisaatio ja matkailu on tunnistettu Kuopion alueen kärkialoiksi. Lisäksi Kuopion tiedepuistossa on yksi Suomen vesialan merkittävimmistä tutkimus- ja tuotekehityskeskittymistä, ja Varkaudessa on puolestaan vahvaa energia-alan osaamista. Alueella on yli 7 000 yritystä ja noin 53 000 työpaikkaa. Vientiyrityksiäkin on yli 200.

Maakuntien välisessä talouskasvun vertailussa Pohjois-Savo on aivan kärkijoukossa. Kasvua vauhdittaa entisestään Savilahteen rakentuva 36 000 toimijan osaamiskeskittymä. Kuopiolainen menestystarina perustuu osaamisen lisäksi rohkeuteen, sinnikkyyteen ja ennen kaikkea vahvaan yhteistyöhön.

Haluatko tietää lisää Kuopiosta yrityspaikkana? Ota yhteyttä:

  • Unto Juutinen: Yritysasiamies, Kuopion kaupungin yrityspalvelu, unto.juutinen(at)kuopio.fi, 044 7182 084
  • Mika Raatikainen: Yritysasiamies, Kuopion kaupungin yrityspalvelu, mika.raatikainen(at)kuopio.fi, 044 718 2048

Tilaa uutiskirje