fbpx

Business Kuopio

 

Miksi Kuopio?

Kuopio kasvaa ja kehittyy – liity mukaan kasvuun!

Kuopiossa yhdistyvät hyvä liiketoimintaympäristö, monipuolinen koulutus- ja tutkimusosaaminen sekä kulttuuripalvelut ja luonnonläheinen asuminen. Vahvat kansainväliset verkostot avaavat mahdollisuuksia muun muassa terveysteknologian, bio-, lääke- ja ympäristöalojen yrityksille sekä matkailu-, koulutus- ja kulttuuriyhteistyölle.

Kuopio on yksi dynaamisimmista kärkikaupungeista Suomessa asuntorakentamisen, vetovoimaisuuden, työpaikkojen ja väestönkasvun osalta. Kuopiossa on lähes 120 000 asukasta ja kaupungin vaikutusalueella elää jopa miljoona ihmistä. Kaupunkialueella on yli 5 400 yritystä, joissa on noin 50 000 työpaikkaa. Vientiyrityksiä Pohjois-Savossa on yli 200.

Kaupungin keskustan tuntumaan Savilahteen rakentuu 36 000 toimijan tutkimus-, opiskelu-, business- ja asumiskaupunginosa, johon investoidaan yhteensä miljardi euroa. Myös metsäteollisuuden investointisuunnitelmat alueelle ovat huomattavat.

Kuopion terveysteknologian, bio-, lääke- ja ympäristöalojen kehitys sekä ICT-osaaminen ovat luoneet kaupunkiin lukuisia startup- ja kasvuyrityksiä, jotka tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia sijoittajille.

Kuopiossa kaikki tekijät ovat kohdallaan myös terveys- ja hyvinvointipalvelujen sekä kulttuurin, virkistymisen ja asumisen osalta. Saaristokaupungin luonnonläheinen kaupunginosa on yksi esimerkki suomalaisen asumisen ihanteista. Lisäksi Kuopio‒Tahko-alue on yksi maan suurimmista ympärivuotisista matkailukeskuksista.

Kuopio on tapahtumien kaupunki. Kiinnostavat ympärivuotiset tapahtumat rytmittävät vuotta: Finland Ice Marathon, Kuopio tanssii ja soi, Sunsets Kuopio, Kuopio Rockcock, Viinijuhlat, Anti-Festivaali, Kuopio juhlii ym.

Kaunis, luonnonläheinen ympäristö lähellä työpaikkoja, kaupungin keskustaa ja monipuolisia palveluita tekee Kuopiosta houkuttelevan asumispaikan eli todellisen elämänlaadun kaupungin.

Haluatko tietää lisää Kuopiosta yrityspaikkana? Ota yhteyttä:

  • Unto Juutinen: Yritysasiamies, Kuopion kaupungin yrityspalvelu, unto.juutinen(at)kuopio.fi, 044 7182 084
  • Mika Raatikainen: Yritysasiamies, Kuopion kaupungin yrityspalvelu, mika.raatikainen(at)kuopio.fi, 044 718 2048

Tilaa uutiskirje