Business Kuopio

 
 
 
 

Kuopio – Tilaa menestyä

Kuopion alue on uniikki yhdistelmä tiedettä, teknologiaa, taidetta, teollisuutta ja turvallisuutta. Kuopio on yksi valtakunnallisista innovaatiokeskittymistä ja merkittävä yliopistokaupunki. Kuopion, Tahkon ja lähiseutujen muodostamalla vyöhykkeellä asuu lähes 250 000 ihmistä. Kuopion kaupunkialueella on yli 5050 yritystä, joissa on noin 50 000 työpaikkaa. Vientiyrityksiä on yli 200.

Sijoittaminen ja kumppanuus

Kuopion terveysteknologian, bio-, lääke- ja ympäristöalojen huima kehitys sekä ICT-osaaminen ovat luoneet Kuopioon lukuisia startup- ja kasvuyrityksiä, jotka tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia sijoittajille. Kymmeniä mahdollisia sijoituskohteita syntyy joka vuosi.

Haemme Kuopioon sekä kotimaisia että kansainvälisiä pääomasijoittajia, strategisia partnereita ja kaupallisia yhteistyökumppaneita kasvuyrityksillemme. Laajenevalle Kampusalueelle haemme aktiivisesti myös kansainvälistä T & K -yhteistyötä ja -investointeja.

Kuopiosta löytyy palveluja aina startupeista kansainvälistyviin yrityksiin ja auttavat löytämään yhteistyötahoja sekä tarpeellista tietoa liiketoimintojen käynnistämiseen. Kauttamme löydät kumppaniyrityksiä, tutkimus- ja kehityskumppaneita sekä huippuosaajia.

Kotipaikkana Kuopio

Kuopio on Suomen hyvinvointi-, terveys- ja turvallisuusosaamisen kärkikaupunki. Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion yliopistollinen keskussairaala ja kansalliset tutkimuslaitokset tekevät kansainvälisesti merkittävää ja tunnustettua tutkimus-, koulutus- ja tuotekehitystyötä Kuopion kampusalueella. Kaupunki painottaa ennaltaehkäiseviä, hyvinvointia edistäviä palveluita.

Kuopio tunnistetaan hyvänä kasvuympäristönä lapsille. Taloustutkimuksen tekemässä imagotutkimuksessa (Muuttohalukkuus 2014) Kuopio on asuinpaikkana kaupunkien kärkijoukossa. Mielikuvatekijöittäin tarkasteltuna vahvuutena täällä ovat erityisesti hyvä kasvuympäristö lapsille ja viihtyisä asuinympäristö. Kaikissa tutkituissa mielikuvatekijöissä Kuopio on kaupunkien kärkikymmenikön joukossa.

Kuopio on tapahtumien kaupunki. Kiinnostavat ympärivuotiset tapahtumat rytmittävät vuotta: Finland Ice Marathon, Puijon Kisat, Kuopio tanssii ja soi, Kuopio Rockcock, Viinijuhlat, Anti-Festivaali, Kuopio juhlii ym.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kuopio Convention Bureau Oy on Kuopion uusi kokous- ja kongressimarkkinointiyhtiö, minkä tehtävänä on edistää ja tukea kotimaisen ja kansainvälisen kokous- ja kongressimatkailun kasvua alueella. Yhtiön kumppaneiksi on tullut iso joukko matkailuyrityksiä ja tiedemaailman toimijoita. Kuopio Convention Bureau Oy on Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n tytäryhtiö. Toiminta alkaa 1.1.2017.