Business Kuopio

 

Löydä osaajat

Etsitkö yritykseesi osaavaa uutta työvoimaa? Tarvitsetko apua rekrytointiin? Tältä sivulta löydät vinkkejä työnhaun tueksi.

 • Työllisyyspalvelut työnantajille
 • Pohjois-Savon TE-palvelut ja TE-live – näkyvyyden edistäminen livelähetysten kautta
 • Pondi – Savilahden osaajapooli
 • Work in Finland – kansainvälisen rekrytoinnin työnantajapalvelu
 • Rekrytointi Suomeen

Työllisyyspalvelut työnantajille

Kuopion kuntakokeilussa on yli 6000 kuopiolaista työnhakijaa, joista voimme kartoittaa yrityksellenne sopivia työntekijöitä. Kuopion kaupungin työllisyyspalvelusta saat yksilöllisen tuen rekrytointiin ja erilaisten tukimahdollisuuksien kartoittamiseen. Työllisyyspalvelun kautta voit myös esimerkiksi ilmoittaa yrityksesi avoimista työpaikoista, myös kesätyöpaikoista. Työllisyyspalvelun kautta jaetaan myös ysiluokkalaisten kesätyösetelit.

Rekrytointeihin ja työllisyyspalveluihin liittyen lisätietoja Työllisyyspalvelun työnantajille suunnatulta sivulta.

Pohjois-Savon TE-palvelut

Pohjois-Savon TE-palvelujen yritysasiantuntijat palvelevat kaikissa rekrytointiasioissa:

 • työpaikkailmoituksen laatimisessa ja julkaisemisessa
 • sopivien ehdokkaiden etsimisessä tietokannasta
 • haastattelujen toteuttamisessa ja rekrytointitilaisuuksien järjestämisessä
 • työpaikkailmoitusten näkyvyyden edistämisessä maksuttoman TE-Live.fi -palvelun avulla
 • kansainvälisessä rekrytoinnissa (EURES)
 • koulutettavien työllistämisessä yrityksiin RekryKoulutuksen avulla
 • henkilöstön vähentämiseen liittyvissä asioissa (muutosturva)

Lisätietoja TE-yrityspalveluiden sivuilta. Pohjois-Savon työnantaja- ja yrityspalvelut palvelevat numerossa 0295 043 502 arkisin klo 9.00 – 16.15.

Pondi

Savilahden osaajapooli Pondi yhdistää osaajat sekä työpaikat helposti, kiinnostavasti ja joustavasti. Työnantajana voit tutustua Pondin avulla osaajiin hyvissä ajoin ja mahdollista tuleville ammattilaisille tarttumapinta toimintaasi. Pondi luo työnantajille suoran kanavan opiskelijoihin yli oppilaitos- ja koulutusalarajojen ja parantaa työpaikan tunnettuutta osaajien keskuudessa. Tutustu Pondiin

Work in Finland – kansainvälisen rekrytoinnin työnantajapalvelu

Uudesta Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonnasta yritykset ja työnantajat saavat tietoa ja ohjausta kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyviin kysymyksiin. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelun tarjoavat TE-toimiston Work in Finland -asiantuntijat. Työnantajille suunnattu neuvontapalvelu on yksi monista toimista, joilla Suomi sujuvoittaa osaajien maahanmuuttoa. Palvelu on osa laajempaa kehitteillä olevaa Work in Finland -toimintoa, jonka valmistelua Työ- ja elinkeinoministeriö johtaa ja jonka osana myös Business Finlandin Work in Finland -yksikkö tulee toimimaan. Lue lisää

Voit myös ilmoittaa avoimet paikat Business Finlandin tarjoamaan Jobs in Finland -palveluun. (How do I add my company’s job vacancies to jobs.workingfinland.fi?)

Rekrytointi Suomeen

Kun palkkaat työntekijän EU:n ulkopuolelta, suurin ero tavalliseen rekrytointiin on, että työntekijän täytyy hakea työntekoon oikeuttava oleskelupa. Hän ei saa aloittaa työntekoa ennen kuin saa myönteisen oleskelulupapäätöksen. Työnantajana osallistut oleskeluluvan hakemiseen. Käytännössä sinun täytyy tehdä työntekijän kanssa kirjallinen työsopimus sekä täyttää yrityksesi ja työsuhteen tiedot oleskelulupahakemukseen. Työnantaja – lue lisää Suomeen rekrytoinnista.

Sparrausta kansainväliseen rekrytointiin

Spring House Oy:n Vetovoimaa kansainvälisistä osaajista (VeKO) -hanke (ESR) tarjoaa viidelle yritykselle maksuttoman sparrauksen kansainväliseen rekrytointiin. Palvelu sopii niin kansainvälisen rekrytoinnin alkutaipaleella kuin pidemmällä olevalle yritykselle. Ota yhteyttä VeKO:on tanja.manner@springhouse.fi ja ilmoittaudu mukaan. Palvelu on osa Pohjois-Savon kansainvälisen marraskuun ohjelmatarjontaa.


Tule töihin Savoon!

Future in Savo -sivustolla on tietoa sinulle, joka haluat löytää vakituisen työpaikan Suomesta, Savon alueelta. Tunnet aluetta jo jonkin verran – olet saattanut olla täällä aikaisemmin kausitöissä.  Olemme iloisia, että olet kiinnostunut työstä ja asumisesta Savossa. Täällä on paljon yrityksiä, joissa on pulaa osaavista työntekijöistä. Työpaikkaa kannattaa siis hakea aktiivisesti!

Sivustolle on koottu tietoa, joka helpottaa sinua työpaikan löytämisessä, oleskeluluvan hakemisessa ja kotoutumisessa seudulle.

Tilaa uutiskirje