Business Kuopio

 

Etsitkö osaajia

Etsitkö yritykseesi osaavaa uutta työvoimaa? Tarvitsetko apua rekrytointiin? Tältä sivulta löydät vinkkejä työnhaun tueksi.

Työllisyyspalvelut työnantajille

Kuopion kuntakokeilussa on yli 6000 kuopiolaista työnhakijaa, joista voimme kartoittaa yrityksellenne sopivia työntekijöitä. Kuopion kaupungin työllisyyspalvelusta saat yksilöllisen tuen rekrytointiin ja erilaisten tukimahdollisuuksien kartoittamiseen. Työllisyyspalvelun kautta voit myös esimerkiksi ilmoittaa yrityksesi avoimista työpaikoista, myös kesätyöpaikoista. Työllisyyspalvelun kautta jaetaan myös ysiluokkalaisten kesätyösetelit.

Rekrytointeihin ja työllisyyspalveluihin liittyen lisätietoja Työllisyyspalvelun työnantajille suunnatulta sivulta.

Pohjois-Savon TE-palvelut

Pohjois-Savon TE-palvelujen yritysasiantuntijat palvelevat kaikissa rekrytointiasioissa:

  • työpaikkailmoituksen laatimisessa ja julkaisemisessa
  • sopivien ehdokkaiden etsimisessä tietokannasta
  • haastattelujen toteuttamisessa ja rekrytointitilaisuuksien järjestämisessä
  • työpaikkailmoitusten näkyvyyden edistämisessä maksuttoman TE-Live.fi -palvelun avulla
  • kansainvälisessä rekrytoinnissa (EURES)
  • koulutettavien työllistämisessä yrityksiin RekryKoulutuksen avulla
  • henkilöstön vähentämiseen liittyvissä asioissa (muutosturva)

Lisätietoja TE-yrityspalveluiden sivuilta. Pohjois-Savon työnantaja- ja yrityspalvelut palvelevat numerossa 0295 043 502 arkisin klo 9.00 – 16.15. Kesäaikaan ajalla 17.6.-11.8.2024 avoinna arkisin klo 9-15.

Palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alkaen. Eli 1.1.2025 alkaen oma kotikunta palvelee kaikissa työllisyyteen liittyvissä asioissa.

Talent First

Talent First on parhaillaan käynnissä oleva hanke, jonka toiminta on suunniteltu jatkuvan myös hankekauden, eli 31.8.2025, jälkeen. Viralliselta nimeltään Pohjois-Savon osaajavetovoimamalli – yhteistyöllä vaikuttavuutta.

Talent Firstin keskeisimpänä tavoitteena on saada alueelle uusia osaajia edistämällä alueellista veto- ja pitovoimaa sekä rakentamalla yhteistyöverkostoja. Talentfirst.fi-sivusto toimii kansallisen ja kansainvälisen näkyvyyden edistämisen kanavana ja mm. rekrytoinnin tukena elinkeinoelämän toimijoille, ja sivustolla tuodaan esiin sitä positiivista pöhinää, mikä nostaa koko alueen vetovoimaisuutta ja lisää sen houkuttelevuutta.

Toiminnan ydin on yhteistyössä. Hankkeen aikana tehdäänkin tiivistä yhteistyötä pohjoissavolaisten yritystoimijoiden, oppilaitosten sekä kuntakumppanien kanssa. Lähtökohtana on toimia yli kunta-, organisaatio- ja yritysrajojen.

talentfirst.fi

Talent Hub Eastern Finland

Hanke: 01.09.2023 – 31.08.2027.
Hanke auttaa työnantajia tunnistamaan kansainvälisten opiskelijoiden potentiaalin ja löytämään osaavaa työvoimaa. Hanke tarjoaa tukea ja konkreettisia työkaluja kansainvälisten työntekijöiden rekrytointiin, perehdyttämiseen ja kielen oppimiseen työpaikalla sekä suomalaiseen työkulttuuriin sopeutumiseen. Tavoitteena on, että kynnys kansainvälisten osaajien palkkaamiseen madaltuu ja siitä tulee luonteva osa organisaatioiden jokapäiväistä toimintaa. Lue lisää…

Pondi

Savilahden osaajapooli Pondi yhdistää osaajat sekä työpaikat helposti, kiinnostavasti ja joustavasti. Työnantajana voit tutustua Pondin avulla osaajiin hyvissä ajoin ja mahdollista tuleville ammattilaisille tarttumapinta toimintaasi. Pondi luo työnantajille suoran kanavan opiskelijoihin yli oppilaitos- ja koulutusalarajojen ja parantaa työpaikan tunnettuutta osaajien keskuudessa.

pondi.fi

Savon ammattiopiston palvelut

Sakky, Savon ammattiopisto, tarjoaa yrityksille palveluita ja materiaaleja kansainvälisten osaajien työllistymisen edistämiseksi. Sakky haluaa sujuvoittaa maahanmuuttaneiden ja työnantajien kohtaamista työelämässä. Sakkyn tarjoamien palvelujen (puhelintulkkauspalveluja ja koulutuksia) lisäksi, sivuilta löytyy myös yrityskäyttöön materiaaleja.

Work in Finland – kansainvälisen rekrytoinnin työnantajapalvelu

Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonnasta yritykset ja työnantajat saavat tietoa ja ohjausta kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyviin kysymyksiin. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelun tarjoavat TE-toimiston Work in Finland -asiantuntijat. Työnantajille suunnattu neuvontapalvelu on yksi monista toimista, joilla Suomi sujuvoittaa osaajien maahanmuuttoa. Palvelu on osa laajempaa kehitteillä olevaa Work in Finland -toimintoa, jonka valmistelua Työ- ja elinkeinoministeriö johtaa ja jonka osana myös Business Finlandin Work in Finland -yksikkö tulee toimimaan. Lue lisää

Voit myös ilmoittaa avoimet paikat Business Finlandin tarjoamaan Jobs in Finland -palveluun. (How do I add my company’s job vacancies to jobs.workingfinland.fi?)

Business Finlandin explorer-rahoitus

Explorer-rahoituksen avulla voit palkata tai hankkia osaamista kansainvälisille markkinoille menoon, osallistua pk-yritysryhmässä ulkomaisille ammattimessuille tai koota yritysten ryhmän yhteisen viennin mahdollisuuksien selvittämiseen. Lue lisää palvelusta

 

 

Tilaa uutiskirje