Business Kuopio

 

Miksi yrittäjän kannattaa valita Kuopio – 8 vakuuttavaa syytä

Mitä yrittäjä kaipaa kotipaikaltaan? Ainakin yrittäjämyönteistä ilmapiiriä, kattavia yrityspalveluita, otollista sijaintia ja osaavaa työvoimaa. Kasvuhaluinen ja ihmisläheinen Kuopio tarjoaa kaikkea tätä ja paljon muuta.

1. Kuopio on tieteen ja tutkimuksen kehto

Kuopion vetovoiman ytimessä ovat Itä-Suomen yliopisto ja Kuopion yliopistollinen sairaala. Kuopiossa tehdään kansainvälisesti merkittävää huippututkimusta mm. hyvinvoinnin ja terveyden sekä ravitsemuksen saralla.

Yrityksille tiedekeskittymä tarkoittaa ainutlaatuisia yhteistyömahdollisuuksia ja osaamista. Monialainen tutkimusyhteistyö on Kuopiossa harvinaisen vaivatonta. Yliopiston vahvuusalat näkyvät suoraan valtteina kaupungin elinkeinoelämässä.

2. Kuopio on tavoiteltu opiskelukaupunki

Opiskelijat jos ketkä tuovat kaupunkiin energiaa. Kuopiosta löytyy suosittuja oppilaitoksia joka koulutusasteelle. Yliopiston lisäksi täällä toimivat Savonian ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto Sakky, Pelastusopisto ja Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak. Oppilaitoksissa kypsyy valtava määrä taitavia tulevaisuuden tekijöitä.

Erityisesti Savonian, Sakkyn ja yliopiston yhteen kokoava kampusalue Savilahdessa on vertaistaan vailla. Jos hedelmällinen yhteistyö oppilaitosten kanssa kiinnostaa, Savilahti on ykköspaikka, josta tilat omalle yritykselle kannattaa napata.

3. Monipuolinen elinkeinorakenne tuo investointeja

Kuopiossa kasvussa on moni toimiala. Isoja investointeja tehdään usealla sektorilla logistiikasta kaupan alaan, vapaa-aikaan ja matkailuun.

Logistiikan alalle Kuopio on kätevästi keskellä Suomea. Tavaran toimittaminen varsinkin pohjoiseen on selvästi edullisempaa täältä kuin etelästä käsin. Matkailussakin on noususuunta, ja kun matkailun volyymia mitataan yöpymisvuorokausissa, Kuopio pärjää suomalaisten vertailukaupunkien kisassa hyvin. Paljon tapahtuu nyt niin kantakaupungissa kuin Tahkolla.

Kuopioon uskovat myös kiinteistösijoittajat. Kaupungin tunnusluvut ja tekemisen meininki todentavat, että kiinteistöistä on luvassa tuottoa pitkälle tulevaisuudessa. Kuopio on voittajien joukossa.

4. Kuopio on yrittäjälle dynaaminen Itä-Suomen keskus

Kasvavassa ja energisessä lähes 124 000 asukkaan kaupungissa yrityksellä on parhaat eväät loistotulokseen. Kuopio on laajan vaikutusalueen keskus, tänne tullaan töihin niin Iisalmesta kuin Varkaudesta. Koko vaikutusalueella asuu 840 000 asukasta.

Kuopiossa yrittäjä otetaan hellään huomaan. Business KuopioBusiness CenterKuopion alueen kauppakamariKuopion seudun Uusyrityskeskus ja Savon Yrittäjät tarjoavat kaiken tarvittavan avun ja palvelut. Asiointi on sujuvaa ja byrokratia matalaa.

Kuopiossa ollaan aidosti sitoutuneita saamaan Kuopion alueen menestymään. Se miten yrittäjillä menee, on menestyksen ytimessä. Kuopiossa yrittäjäystävällisyys ei jää julistamiseksi ja sanahelinäksi, vaan sitä toteutetaan käytännön teot edellä. Savolainen välittömyys puolestaan takaa, että yrittäjä pääsee nopeasti mukaan piireihin, ja neuvoa voi kysyä aina.

5. Kehittyvät yritysalueet vetävät puoleensa

Mielenkiintoisia, nopeasti kehittyviä yritysalueita Kuopiossa on lukuisia: SavilahtiBellanrantaTahko, Pieni Neulamäki ja Sorsasalo.

– Kuopio on uniikki paikka. Savilahden keskittymä on yhä jopa hiomaton timantti, josta muodostuu vielä vahva Savon Piilaakso, sanoo Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen.

Savilahdessa on runsas kattaus eri toimialoja. Viimeaikaiset koulutuspäätökset vain vauhdittavat alueen vetoa, kun uusia aloituspaikkoja saivat niin Savonia kuin yliopisto.

Yritykset kaipaavat tiloilleen laajentumismahdollisuuksia – tällaisia on kaavoitettu mm. Pieneen Neulamäkeen. Nouseva alue on myös Kuopion Portti (asemaseutu) sekä matkakeskus uusine liiketiloineen ja asuntoineen aivan liikenteen solmukohdassa.

6. Hyvät liikenneyhteydet maanteitse, raiteilla ja lentäen

Erinomainen saavutettavuus on elinehto yritysten kilpailukyvylle. Hyvien liikenneyhteyksien kehittämiseksi tehdään Kuopiossa paljon töitä. Sujuvat siirtymät paikasta toiseen takaavat toimivan arjen myös kaupungin sisällä.

– Kuopio on itäisen Suomen kokoava voima, joten on äärimmäisen oleellista olla saavutettavissa eri liikennemuodoilla. Maantie-, raide- ja lentoliikennettä ei voi korostaa liikaa, sanoo Savolainen.

Kestävää liikennöintiä edistää mm. suunnitteilla oleva itärata. Myös maanteissä haetaan kestävyyttä. Merkittävä hanke on ns. viitosväylä, jonka varteen varmistettaisiin esimerkiksi latauspaikkoja sähköautoille.

7. Avoin ilmapiiri ja välittävä työkulttuuri

Kuopio on yrittäjälle sopivan kokoinen, avoimen ilmapiirin kaupunki, joka on kuin luotu verkostoitumiseen. Kilpailu on hengeltään kannustavaa: jos tuo toinen onnistui, minäkin pystyn tähän. Tekemiseen kuuluu ennakkoluulottomuus.

Kuopiossa ollaan ennakkoluulottomia uusille ideoille. Asioita uskalletaan yhdistää yllättävästi ja raja-aitoja ylittää.

Sana hyvästä työkulttuurista on ilmeisesti kiirinyt kauas, sillä se on ollut monille ict-yrityksille yksi syy tulla kaupunkiin. Aito välittäminen saa työntekijät sitoutumaan yritykseen ja viemään sen tarinaa eteenpäin.

8. Kokonaisvaltaista elämää

Kenellepä riittäisi pelkkä työ ja elinkeino. Kuopio antaa elämään koko makoisan paketin: viihtyisää asumista, mielenkiintoisia harrastusmahdollisuuksia, kulttuurielämyksiä ja uskomattoman upeaa luontoa.

Kuopion ilmapiiri ja onnellisen elämän eväät vetävät puoleensa niin uusia tulokkaita kuin paluumuuttajia. Arjesta tulee luksusta, kun työpäivän päätteeksi voi astella samantien ulkoilureiteille tai suunnata järvelle.

– Elinolosuhteet ovat täällä loistavat. Moni on selvästi uskaltanut nyt paluumuuttaa, kun etätyö, monipaikkatyö ja pendelöinti ovat helpottuneet ja yleistyneet, sanoo Savolainen.

Tilaa uutiskirje