fbpx

Business Kuopio

 

Saavutettavuusseloste

3.6.2020

Saavutettavuusseloste koskee businesskuopio.fi -verkkosivustoa, joka on julkaistu tammikuussa 2017. (Sivusto on toteutettu WordPress-ohjelmalla ja suunnittelusta on vastannut Kuopion kaupunki ja koodauksesta Mikko Hopia.)

Sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu  EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Saavutettavuuden tila

Saavutettavuusarvion tiedot perustuvat Eficoden suorittamaan arvioon arvioon 19.2.2020. Verkkosivusto ei toistaiseksi kaikilta osin vastaa tavoitetasoa. Uudistamme ja parannamme sivustoa vaiheittain.

Havaittuja kehittämiskohteita (WCAG):

  • kuvien ja linkkien tekstivastineet (WCAG 1.1.1)
  • sivuston värit ja kontrastit (WCAG 1.4.3)
  • kuvasisällöt (WCAG 1.4.5)
  • sivustolla liikkuminen näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmilla (2.1, 2.4)
  • sivuilla olevien pdf-dokumenttien saavutettavuudessa on vielä puutteita (WCAG 1.3.1, 2.4.3, 4.1.2).

Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta vaatii EN 301 549 -standardin lukujen 9–11 saavutettavuuskriteerien täyttämistä. Käytännössä nämä kriteerit vastaavat WCAG 2.1 -standardin AA-tasoa, johon Eficoden tekemässä raportissa viitattiin.

Anna palautetta saavutettavuudesta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna palautetta sivuston ylläpitäjälle sähköpostilla businesskuopio@kuopio.fi. Vastaamme saavutettavuuspalautteeseen mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin kahden viikon sisällä.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, asiasta on mahdollisuus tehdä saavutettavuuskantelu tai -selvityspyyntö valvontaviranomaiselle. Valvontaviranomaisena toimii Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Ohjeet ja lisätietoa saavutettavuudesta löytyvät Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta, (www.saavutettavuusvaatimukset.fi).

Tilaa uutiskirje