Business Kuopio

 

Saavutettavuusseloste

22.9.2020

Saavutettavuusseloste koskee businesskuopio.fi -verkkosivustoa, joka on julkaistu tammikuussa 2017. (Sivusto on toteutettu WordPress-ohjelmalla ja suunnittelusta on vastannut Kuopion kaupunki ja koodauksesta Mikko Hopia Oy.)

Sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu  EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Saavutettavuuden tila

Saavutettavuusarvion tiedot perustuvat Eficoden suorittamaan arvioon arvioon 22.9.2020. Verkkosivusto ei toistaiseksi kaikilta osin vastaa tavoitetasoa. Uudistamme ja parannamme sivustoa vaiheittain.

Havaittuja kehittämiskohteita (WCAG):

  • Kuvien ja graafisten objektien tekstivastineet (WCAG 1.1.1)
  • Tekstin esittäminen kuvamuodossa (WCAG 1.4.5)
  • PDF-tiedostot (WCAG 1.3.1, 2.4.3, 4.1.2, käytettävyys).

Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta vaatii EN 301 549 -standardin lukujen 9–11 saavutettavuuskriteerien täyttämistä. Käytännössä nämä kriteerit vastaavat WCAG 2.1 -standardin AA-tasoa, johon Eficoden tekemässä raportissa viitattiin.

Anna palautetta saavutettavuudesta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna palautetta sivuston ylläpitäjälle sähköpostilla businesskuopio@kuopio.fi. Vastaamme saavutettavuuspalautteeseen mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin kahden viikon sisällä.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, asiasta on mahdollisuus tehdä saavutettavuuskantelu tai -selvityspyyntö valvontaviranomaiselle. Valvontaviranomaisena toimii Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Ohjeet ja lisätietoa saavutettavuudesta löytyvät Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta, (www.saavutettavuusvaatimukset.fi).

Tilaa uutiskirje