Business Kuopio

 

Bellanpuisto iltakuva_hotellisuunnitelmien havainnekuva

Bellanranta – aktiviteetti- ja elämyskeskus Kallaveden rannalla

Bellanranta on maankuulun Saaristokadun varteen, noin kahden kilometrin päähän Kuopion torista, muodostunut aktiviteetti- ja elämyskeskus. Entinen teollisuusalue on muutamassa vuodessa muuntunut Kallaveden rannalla sijaitsevaksi Kuopion vapaa-ajan ja matkailun keskukseksi.

Alueen helmi on arkkitehtuuripalkintoja saanut Matkailukeskus Saana. Saana koostuu ravintolatilojen lisäksi pienoiskylpylästä sekä lämmitetyistä ulkoaltaista savusaunoineen. Saanan laituriin voidaan tulla isommallakin aluksella.

Saanan välittömässä läheisyydessä on useita aktiviteettipalveluita tuottavia yrityksiä. Alueella on mm. kaksi isoa kuntosalia, trampoliiniareena, 15 sisä- ja kolme ulkopadelkenttää, citygolfkenttä, kaksi pienpanimoa, sisäkartingkeskus, sekä Lignell & Piispasen vierailukeskus. Veneilijöitä palvelee venetankkausasema, josta saa tankattua polttoainetta samaan hintaan kuin autoilijatkin.

Bellanranta laajenee syksyn 2022 aikana entisestään, kun Kallaveden rantaa täytetään noin 7 000 m2:n verran. Keväällä 2023 rantaviivaan alkaa nousta 20 maisemasviittiä. Myös hotelli on suunnitteilla Saanan viereen ottamaan asiakkaita vastaan, tulivatpa he maitse tai Kallavettä pitkin. Kesälle 2023 avautuu Saanan edustalle wakeboardingrata.

Bellanranta tuo yhteen liikkujat ja elämystenetsijät sekä perheet, porukat ja businessväen – kaikki samalla kompaktilla alueella – ympäri vuoden. Alueelle pääsee niin autolla, paikallisliikenteen bussilla kuin myös veneillen, risteillen tai Vilkku-kaupunkifillarilla.

Tutustu Bellanrantaan

Tutustu Saanan tarjontaan

Tilaa uutiskirje