fbpx

Business Kuopio

 

Illustration, blue image with a person and a doctor next to an imaging device

illustration drawing of health

Ainutlaatuinen terveysalan liiketoimintaekosysteemi

Kuopio tarjoaa terveysalan toimijoille ainutlaatuisen liiketoimintaekosysteemin, joka synnyttää innovaatioita ja tukee tutkimus- ja kehitystoimintaa. Ekosysteemi tarjoaa asiantuntijoille ja osaajille mahdollisuuden tukea yritysten liiketoiminnan kasvua ja kehitystä.

Kuopio lukeutuu huippuluokan tutkimuksen ja osaamisen ansiosta globaalisti terveysalan merkittävimpiin osaamiskeskittymiin Suomessa. Kuopiossa tehdään huipputason kansainvälistä tutkimusta sydän- ja verisuonitautien, metabolisten ja neurologisten sairauksien (ml. Alzheimerin ja Parkinsonin taudit) sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien parissa. Alueellinen terveysdata (KUH tietoallas), ja sen jatkojalostaminen sensoreiden, robotiikan ja IoT:n kautta, mahdollistaa terveysdatan monipuolisen hyödyntämisen ekosysteemin kehittämisessä.

Kuopiossa toimiva Kansallinen neurokeskus on neurotieteiden tutkimuksen ja tuotekehityksen keskus Suomessa. Se kokoaa ympärilleen laajan joukon neurotieteiden osaajia ja tukee innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä tämän hetken terveysalan polttavimpiin kysymyksiin. Myös VTT on käynnistänyt uutta tutkimustoimintaa digitaalisen terveyden alueella osana Kuopion kasvavaa hyvinvoinnin ja terveysteknologian ekosysteemiä. Tavoitteena on luoda erityisesti terveysdatan hyödyntämiseen perustuvaa huippututkimusta, synnyttää uusia digitaalisen terveyden innovaatioita ja luoda Suomeen ja Kuopion alueelle globaalia terveysteknologian liiketoimintaa.

Kuopiossa toimii myös laaja joukko terveysalan huippuyrityksiä, kuten esimerkiksi GE Healthcare, Charles River ja FinVector.

Kuopion terveyssektorin ytimessä toimii avoin innovaatioekosysteemi KuopioHealth – innovaatioverkosto, joka kokoaa yhteen Itä-Suomen yliopiston, Kuopion yliopistollisen sairaalan, Savonia-ammattikorkeakoulun, Kuopion kaupungin sekä kymmeniä yritystoimijoita. KuopioHealth edistää asiakkaiden tarpeista lähtevää kehitystä, tutkimusta ja innovaatioita sekä toimii alustana uusille tuotteille ja palveluille.

Informative grapf of health: 1100 companien in health sector, global leader in health and life sciences open innovation, Neurocenter Finalnd one-stop.shop for neurosciences, Kuopio university hospital one of Europeäs most modern hospital centers, 5000 medical professionals


Terveysklusteri on jaettu kolmeen tutkimus- ja kehitysalaan:

 

Lääkekehitys

Arvostettuja yhteistyökumppaneita lääkekehityksen alalla
 

Terveysteknologia

Kasvava terveysteknologian ekosysteemi
 

Kliininen tutkimus

Kliinisen lääketieteen tutkimusta ja uusien hoitomuotojen kehitystä
 

Mikael von und zu Fraunberg, Director, Neurocenter Finland
Mikael von und zu Fraunberg, Director, Neurocenter Finland

“Critical mass of researchers and university hospital was important factor in the placement of Neurocenter. But it is not enough to have world class research. There must also be communal support and ecosystems. The city of Kuopio has seen the potential of the Neurocenter and their support for creating an ecosystem has been very important for our success.”

 

Tilaa uutiskirje