Business Kuopio

 

Innovaatioita ihmisten terveyden hyväksi

Kuopion alue tarjoaa terveysalan toimijoille ainutlaatuisen liiketoimintaekosysteemin, joka synnyttää innovaatioita ja tukee tutkimus- ja kehitystoimintaa. Ekosysteemi tarjoaa asiantuntijoille ja osaajille mahdollisuuden tukea yritysten liiketoiminnan kasvua ja kehitystä.

Illustration, blue image with a person and a doctor next to an imaging device

Kuopio lukeutuu huippuluokan tutkimuksen ja osaamisen ansiosta globaalisti terveysalan merkittävimpiin osaamiskeskittymiin Suomessa. Kuopiossa tehdään huipputason kansainvälistä tutkimusta sydän- ja verisuonitautien, metabolisten ja neurologisten sairauksien (erityisesti hermostoa rappeuttavat sairaudet ja epilepsia) sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien parissa. Alueellinen terveysdata (KUH tietoallas), ja sen jatkojalostaminen sensoreiden, robotiikan ja IoT:n kautta, mahdollistaa terveysdatan monipuolisen hyödyntämisen ekosysteemin kehittämisessä.

Itä-Suomen yliopisto Kuopiossa koordinoi Kansallista neurokeskusta, joka on neurotieteiden tutkimuksen ja kehityksen yhteistyöverkosto Suomessa. Se kokoaa ympärilleen laajan joukon neurotieteiden osaajia ja tukee innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä aivoterveyden polttavimpiin kysymyksiin. Lisäksi Kuopiossa toimii Kansallisen neurokeskuksen alainen Kuopio Brain & Mind -alueverkosto. Myös VTT on käynnistänyt uutta tutkimustoimintaa digitaalisen terveyden alueella osana Kuopion kasvavaa hyvinvoinnin ja terveysteknologian ekosysteemiä. Tavoitteena on luoda erityisesti terveysdatan hyödyntämiseen perustuvaa huippututkimusta, synnyttää uusia digitaalisen terveyden innovaatioita ja luoda Suomeen ja Kuopion alueelle globaalia terveysteknologian liiketoimintaa.

Kuopiossa toimii myös laaja joukko terveysalan huippuyrityksiä, kuten esimerkiksi GE Healthcare, Charles River ja FinVector.

Kuopion terveyssektorin ytimessä toimii avoin innovaatioekosysteemi Kuopio Health, kasvava kansainvälinen yhteisö, joka kokoaa yhteen mm. Itä-Suomen yliopiston, Kuopion yliopistollisen sairaalan, Savonia-ammattikorkeakoulun, Kuopion kaupungin, VTT:n sekä kymmeniä yritystoimijoita. Kuopio Health edistää asiakkaiden tarpeista lähtevää kehitystä, tutkimusta ja innovaatioita sekä toimii alustana uusille tuotteille ja palveluille.

Kuopio Health ekosysteemikartta


Terveysklusteri on jaettu kolmeen tutkimus- ja kehitysalaan:

 

Lääkekehitys

Arvostettuja yhteistyökumppaneita lääkekehityksen alalla
 

Terveysteknologia

Kasvava terveysteknologian ekosysteemi
 

Kliininen tutkimus

Kliinisen lääketieteen tutkimusta ja uusien hoitomuotojen kehitystä
 

Antti Nurmi, toimitusjohtaja, Euroopan liiketoiminnasta vastaava johtaja, Charles River Discovery Research Services Oy

“Kuopion kaupunki on aina tukenut uusia ja olemassa olevia yrityksiä ja mahdollistanut liiketoiminnan kasvun keskeiset elementit sijoittumispalveluista aina pääomasijoittajien identifiointiin ja toimitilatukeen. Koko yrityksemme elinkaaren ajan Kuopion kaupunki on ollut tukenamme – pienen yksityisyrityksen perustamisesta nykyiseen vakiintuneeseen asemaan kansainvälisenä lääketeollisuuden palveluntarjoajana.”

 

Tilaa uutiskirje