Business Kuopio

 

sisasivu_tori

Kuopion Tori

Mualiman napa, joka toiselta nimeltään Kuopion torina tunnetaan sijaitsee keskellä Kuopiota kaikkien ulottuvilla. Tunnelmallista toria ympäröivät liikenteeltä suljetut kävelykadut ja torin keskipisteenä on perinteinen kauppahalli. Kuopion torilla on lähes 200-vuotinen tapahtumarikas historia, joten ei ihmekään, että sillä on erityinen paikka kuopiolaisten sydämissä. Torilla vietät kiireettömän kesäpäivän jäätelöstä ja lihapiirakoista nautiskellen.

Uusittu tori on tehnyt vaikutuksen savolaisten ohella myös muihin, ja Kuopion tori valittiinkin vuoden 2014 parhaaksi kaupunkikeskustaksi Suomessa. Kuopion kauppahalli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Alunperin vuonna 1902 valmistunut ja vasta uuteen uskoon saneerattu kauppahalli on täynnä kiinnostavia pieniä putiikkeja, joista löydät esimerkiksi maistuvat leivonnaiset, herkulliset juustot, upeat käsityöt ja matkamuistot sekä laajan valikoiman erilaisia makeisia, erikoiskahveja ja -teitä.

Kuopion toriremontti toteutettiin vaiheittain 2010-2014. Uudistettuja aluieita ovat mm. Haapaniemenkatu, Kauppakatu, Puijonkatu sekä eteläinen tori ja kauppahallin ympäristö. Torin alaisesta pysäköinnistä, maanalaisen kauppakäytävän eli kauppakeskus Apajan kautta pääseen nyt kaikkiin torin ympärillä oleviin kauppakeskuksiin. Maanalainen kauppakäytävä tarjoaa valoisan ja suojaisan tilan keskustassa liikkumiselle säässä kuin säässä. Pysäköintilaitoksen ja kauppahallin yhteyteen rakennetussa Apajassa on 1700 m2 uutta liiketilaa.

Uusitut kävelykadut tuovat uusia mahdollisuuksia keskustan yrittäjille ja tapahtumien järjestäjille. Kauppatorin myyntitoimintaa ja tapahtumia voidaan kävelykatuverkoston laajentumisen myötä laajentaa myös Kauppakadulle ja Puijonkadulle. Näitä toria ympäröiviä kävelykatuja onkin jo hyödynnetty suurimmissa toritapahtumissa Kansainvälisillä suurmarkkinoilla ja Elonkorjuujuhlissa elokuun loppupuolella.

Tutustu Kuopion keskustan kaupunkioppaaseen

Kuopiontori.fi tarjoaa Sinulle  helposti ja näppärästi tietoa Kuopion keskustan liikkeistä ja palveluista sekä kahviloista ja ravintoloista.  Sivustolta löydät myös vinkkejä vapaa-ajan viettoon Kuopiossa – tietoa tapahtumista, kulttuuritarjonnasta, nähtävyyksistä, leikkipuistoista sekä muista näkemisen ja kokemisen arvoisista paikoista.

Viihtyisää aikaa Kuopion keskustassa!

Kuva: Vicente Serra

Tilaa uutiskirje