Business Kuopio

 

sisasivu_matkus_

Matkus – Kuopion eteläinen portti

Kauppakeskus Ingka Centres on IKEA Group:in omistama maailmanlaajuinen kauppakeskuskokonaisuus, joka toimii Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa sekä Kiinassa ja Venäjällä. Ingka Centres johtaa ja kehittää kauppakeskuskohteita, joiden ankkurina toimii IKEA-tavaratalo.

Matkus on Suomen ainoa Ingka Centres -kauppakeskus, joka avautui Kuopioon Viitostien varrelle vuonna 2012. Alue sijaitsee Kuopion eteläosassa, Hiltulanlahdessa, Matkusjärven pohjoispuolella, n. 11 kilometriä Kuopion keskustasta etelään. Matkus on saanut nimensä sen vieressä sijaitsevan Matkusjärven mukaan, joka yhdistää Pohjois- ja Etelä-Kallaveden toisiinsa – aivan kuten Matkus yhdistää ihmisiä ja kohtaamisia.

Matkuksesta löytyy saman katon alta lähes 80 liikettä sekä IKEA-tavaratalo. Lisäksi yhteistä aikaa voi viettää kauppakeskuksen pihalla sijaitsevassa koko perheen Olopuistossa, jossa on huomioitu monipuolisesti erilaisia kävijöitä ja käyttäjiä. Matkuksessa järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia sekä osallistutaan yhteisöllisiin tempauksiin. Matkuksessa vierailee vuosittain noin kolme miljoonaa kävijää.

Ikean ja Ikanon kauppakeskuksen lisäksi Matkuksessa toimii Juustoportin liikenneasema. Uusimpana tulijana on yksi Suomen suurimmista tavarataloketjuista J.Kärkkäinen Oy. Yritys on varannut tontin Kuopion kaupungilta noin 15 000 m2:n tavaratalon rakentamista varten.

Lisätietoja: Kuopion kaupungin yrityspalvelu, p. 017-182085

Kuvat: Vicente Serra

Tilaa uutiskirje