Business Kuopio

 

illustration, milk production

Tulevaisuuden maitoteollisuus

Maidontuotanto on yksi merkittävimmistä maaseudun elinkeinoista Suomessa ja Kuopion alue on Suomen tärkeimpiä maidon ja naudanlihan tuottajia. Tuotanto-olosuhteiden ja raaka-aineen erinomaisen saatavuuden vuoksi alueelle on sijoittunut useita merkittäviä maitoteollisuuden toimijoita, kuten Valio ja Maitomaa. Pysyäkseen kilpailukykyisenä ja vastatakseen ympäristön vaatimuksiin toimiala ja alueen yritykset  tekevät jatkuvasti tutkimus- ja kehittämistyötä ja investointeja tuotannon kestävyyden, ympäristöystävällisyyden ja turvallisuuden kehittämiseksi.

Maitoteollisuuteen tehdyt sijoitukset lisäävät toiminnan läpinäkyvyyttä, kestävyyttä ja tehokkuutta sekä edesauttavat infrastruktuurin ja työllisyyden kehitystä. Alan koulutusta on tarjolla kaikilla koulutusasteilla ja tutkimustoiminnan rahoittaminen on myös avainroolissa. Kuopion alueella alan osaajatarpeeseen vastataan kouluttamalla mm. biotieteiden, ravitsemustieteen, ympäristötekniikan ja datatieteiden asiantuntijoita.

Alan TKI-toiminta on Kuopion alueella aktiivista. Luonnonvarakeskuksella on Kuopion Maaningalla huippuluokan tutkimusyksikkö, joka on erikoistunut maidontuotannon ja nurmenviljelyn tutkimukseen. Savonia-ammattikorkeakoulussa on vahvaa tutkimus- ja kehitystoimintaa mm. alkutuotannon tuotantoprosessien kehittämisessä ja ruokajärjestelmän kestävyyden vahvistamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Valio logoMaitomaa logoJuustoportti logoLuke logo
 

Tilaa uutiskirje