Business Kuopio

 

Matkailua Järvi-Suomen maisemissa

Järvi-Suomen sydämessä sijaitseva Kuopion alue on yksi Suomen nousevista kansainvälisistä matkailukohteista. Neljä vuodenaikaa, vihreät metsät, lumiset rinteet ja puhtaat järvet tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia monipuoliselle matkailun kehittämiselle. Koko alue tunnetaan kauniista luonnosta, tapahtumista ja urheilusta. Alueen yritykset tarjoavat matkailijoille kaikkea luontoelämyksistä kulttuuriin.

Illustration, hiking in Tahko

Kuopion alueen matkailun tavoitteena on kehittää alaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseksi. Tarkoituksena on vastata kulutuskäyttäytymisen muutokseen ja vihreään siirtymään digitalisaation avulla. Tärkeää on myös lisätä ohjelmapalveluyrittäjyyttä, digitaalisia palveluja, tukea alan osaamis- ja työvoimatarvetta ja verkostomaisella yhteiskehittämisellä vahvistaa toimialan kasvua.

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto kouluttavat osaavaa työvoimaa matkailu- ja ravintola-aloille.


Tutustu Pohjois-Savon alueisiin:

 

Kuopio ja Tahko

Järvi-Suomen matkailun pääkaupunki
 

Iisalmi ja Ylä-Savo

Savolaista kulttuuria ja historiaa parhaimmillaan
 

Siilinjärvi

Monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden
 

Leppävirta

Unohtumattomia elämyksiä ja kansainvälisiä vetonauloja
 

Varkaus

Kulttuurihistoriaa keskellä kauneinta Järvi-Suomea
 

Joroinen

Uudenlaista matkailua Saimaan rannalla
 

Pekka Viljakainen, liikemies, sijoittaja, Forest Suites hotelli

“Suomessa on vain muutama 5-tähden hotelli, ja niihin olennaisesti liittyvät vetovoimaiset palvelukokonaisuudet. Pääkaupunkiseudun ulkopuolisissa maakunnissa, kuten Pohjois-Savossa, niitä ei ole ollenkaan. Lähdin kehittämään PihlasResort-projektia ajatuksella, että tarjoamme kotimaisille ja ulkomaisille vieraillemme ainutlaatuisia elämyksiä Suomen luonnossa yhdistettynä korkealuokkaiseen laatuun. Uskon, että Pohjois-Savossa on kaikki kasvun edellytykset, kunhan huolehdimme liikenneyhteyksien kehittämisestä ja työvoiman saatavuudesta.”

 

Tilaa uutiskirje