fbpx

Business Kuopio

 

Pienen Neulamäen yritysalue

Pienen Neulamäen yritysalue on Kuopion kaupungin tulevien vuosien yritystilarakentamisen alue Kuopiossa. Pienen Neulamäen yritysalue on entistä Puolustusvoimien varikkoaluetta, jonka pinta-ala on lähes 400 hehtaaria.

Ensimmäisen käyttöönotetun yritysalueen asemakaava käsitti n. 100 hehtaarin alueen. Vahvistunut asemakaava mahdollistaa monipuolisten yritystoimintojen sijoittumisen alueelle. Tarjolla on erikokoisia tontteja teollisuus- ja logistiikan sekä kaupallisten yritysten tarpeisiin. Alueelle on sijoittunut jo useita eri yrityksiä. Asemakaavatyötä laajennetaan uudelle n. 70 ha kaava-alueelle, minne on arvoitu tulevan uutta yritys- ja toimitilarakennusten rakennusoikeutta n. 15-20 000 k-m2. Alue tulee liittymään saumattomasti jo rakennettuun Pienen Neulamäen yritysalueeseen.

Alueen hyvä logistinen sijainti kaupungin eteläpuolella valtatie viiden läheisyydessä takaa alueen hyvän saavutettavuuden. Kuopion kaupunki on rakentanut valmiiksi alueelle kunnallistekniikan ja esirakentanut pääosan tonteista.

Lyhyesti:

  • Pieni Neulamäki sijaitsee Kuopion eteläpuolella, VT5 varrella.
  • Pieni Neulamäki on Kuopion vahvasti rakentuva alue.
  • 100 ha on kaavoitettu à 300-400 ha
  • Alueella varattavissa sekä pieniä että isoja tontteja. Tonttien koot räätälöitävissä.
  • Monipuolinen, asemakaava mahdollistaa myös kaupan toiminnot. Vieressä sijaitsee Kylmämäen teollisuusalue.

Tilaa uutiskirje