fbpx

Business Kuopio

 
 
 
 

Kuopio kasvaa ja kehittyy – ole mukana kasvussa!

Kuopio on Itä-Suomen keskus – Capital of Lakeland –  ja yksi dynaamisimmista kärkikaupungeista Suomessa asuntorakentamisen, vetovoimaisuuden, työpaikkojen ja väestönkasvun osalta. Kuopiossa on noin 120 000 asukasta ja kaupungin vaikutusalueella elää lähes miljoona ihmistä. Kaupunkialueella on yli 5 400 yritystä, joissa on noin 50 000 työpaikkaa. Vientiyrityksiä on yli 200 Pohjois-Savossa.

Kuopion terveysteknologian, bio-, lääke- ja ympäristöalojen kehitys sekä ICT-osaaminen ovat luoneet kaupunkiin lukuisia startup- ja kasvuyrityksiä, jotka tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia sijoittajille.

Kaupungin keskustan tuntumaan Savilahteen rakentuu 36 000 toimijan tutkimus-, opiskelu-, business- ja asumiskaupunginosa, johon investoidaan yhteensä miljardi euroa. Myös alueen metsäteollisuuden investointisuunnitelmat uuteen teknologiaan ovat huomattavat.

Kuopion rakentuvat alueet:

 • Asemaseutu – Kuopion Portti: Tulevaisuuden urbaani kaupunkikeskus, modernia toimisto- ja liiketilaa, virkistys- ja terveyspalveluita sekä viihtyisiä asuntoja ja mahdollisuus hotellin rakentamiselle.
 • Kuntolaakso – kaupunginosien yhdistäjä: Kuopion Niiralassa sijaitsevien uima- ja jäähalli sekä pysäköintipalveluiden vuosina 2018–2020 toteutettava laaja kehittämishanke.
 • Kuopionlahti – soiva ja sykkivä sydän: Arkkitehtuurikilpailu on käynnissä. Tavoitteena on luoda Kuopionlahdelta torille ulottuvalle vyöhykkeelle uudenajan kaupunkiympäristö.
 • Kuopion tori: Mualiman napa. Tunnelmallista toria ympäröivät liikenteeltä suljetut kävelykadut. Uusittu tori on tehnyt vaikutuksen savolaisten ohella myös muihin.
 • Matkus – Kuopion eteläinen portti: Matkuksen kauppakeskus- ja yritysalue. Kauppakeskus 90 liikkeellä ja IKEA sekä alueen muut yritykset vetävät matkailijat puoleensa.
 • Mölymäki – katse kaupungin yli: Keskuskentän alue, johon liittyvän stadionin toteuttamisedellytyksiä
 • Pienen Neulamäen yritysalue: Kuopion vahvasti rakentuva 100 hehtaarin päätyöpaikka-alue. Alueelle on jo sijoittunut useita satoja työpaikkoja, ravintolapalveluita sekä paikallisliikenne.
 • Puijo Areena: Puijon urheilulaaksoon on suunnitteilla moderni ja viihtyisä sisäliikunta- ja harjoituskeskus kattavine oheispalveluineen.
 • Sairaalakadun rakentaminen: Arkkitehtuuri- ja tontinluovutuskilpailu on ratkennut. Malmgrenin ranta -ehdotuksen uudisrakentaminen muodostaa ehjän ja harmonisen taustan suojelluille rakennuksille.
 • Savilahti – Onni ja osaaminen samalla rannalla: Savilahdesta rakennetaan tunnettu ja haluttu asuin-, opiskelu- ja työskentelyalue, jossa kaikki hyvän elämän osatekijät loksahtavat paikoilleen asumisesta ja työstä itsensä kehittämiseen ja vapaa-ajanviettoon.
 • Sorsasalo: Maailman suurimman havupuubiotehtaan Finnpulpin 1,4 miljardin investointi sijoittuu Kuopion Sorsasaloon.
 • Tahkoinfran kehittäminen: Usean toimijan yhteinen ponnistus rakentaa Tahkon alueesta Suomen houkuttelevin matkailukohde.

Kuva: Kuopion Matkakeskusalueen konseptisuunnitelma / Serum arkkitehdit Oy.