fbpx

Business Kuopio

 

Kuopio kasvaa ja kehittyy – ole mukana kasvussa!

Kuopio on Itä-Suomen keskus – Capital of Lakeland –  ja yksi dynaamisimmista kärkikaupungeista Suomessa asuntorakentamisen, vetovoimaisuuden, työpaikkojen ja väestönkasvun osalta. Kuopiossa on noin 120 000 asukasta ja kaupungin vaikutusalueella elää lähes miljoona ihmistä. Kaupunkialueella on yli 5 400 yritystä, joissa on noin 50 000 työpaikkaa. Vientiyrityksiä on yli 200 Pohjois-Savossa.

Kuopion terveysteknologian, bio-, lääke- ja ympäristöalojen kehitys sekä ICT-osaaminen ovat luoneet kaupunkiin lukuisia startup- ja kasvuyrityksiä, jotka tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia sijoittajille.

Kaupungin keskustan tuntumaan Savilahteen rakentuu 36 000 toimijan tutkimus-, opiskelu-, business- ja asumiskaupunginosa, johon investoidaan yhteensä miljardi euroa.

BusinessKuopio kehittää aktiivisesti yritysympäristöjä yhdessä yritysten kanssa. Olemme kumppanina ideoimassa uutta toimintaa ja haemme alueille vetovoimaa edistäviä yritysryppäitä. Hienona esimerkkinä on Bellanrannan kehittämistyö, jossa vanhalle teollisuusalueelle on rakentumassa hyvinvointia edistävä keskus.

Kuopion kasvavat yritysympäristöt:

  • Asemaseutu – Kuopion Portti: Tulevaisuuden urbaani kaupunkikeskus, modernia toimisto- ja liiketilaa, virkistys- ja terveyspalveluita sekä viihtyisiä asuntoja ja mahdollisuus hotellin rakentamiselle.
  • Kuntolaakso – kaupunginosien yhdistäjä: Kuopion Niiralassa sijaitsevien uima- ja jäähalli sekä pysäköintipalveluiden vuosina 2018–2020 toteutettava laaja kehittämishanke.
  • Kuopionlahti – soiva ja sykkivä sydän: Arkkitehtuurikilpailu on käynnissä. Tavoitteena on luoda Kuopionlahdelta torille ulottuvalle vyöhykkeelle uudenajan kaupunkiympäristö.
  • Kuopion tori: Mualiman napa. Tunnelmallista toria ympäröivät liikenteeltä suljetut kävelykadut. Uusittu tori on tehnyt vaikutuksen savolaisten ohella myös muihin.
  • Matkus – Kuopion eteläinen portti: Matkuksen kauppakeskus- ja yritysalue. Kauppakeskus 90 liikkeellä ja IKEA sekä alueen muut yritykset vetävät matkailijat puoleensa.
  • Pienen Neulamäen yritysalue: Kuopion vahvasti rakentuva 100 hehtaarin päätyöpaikka-alue. Alueelle on jo sijoittunut useita satoja työpaikkoja, ravintolapalveluita sekä paikallisliikenne.
  • Puijo Areena: Puijon urheilulaaksoon on suunnitteilla moderni ja viihtyisä sisäliikunta- ja harjoituskeskus kattavine oheispalveluineen.
  • Savilahti – Onni ja osaaminen samalla rannalla: Savilahdesta rakennetaan tunnettu ja haluttu asuin-, opiskelu- ja työskentelyalue, jossa kaikki hyvän elämän osatekijät loksahtavat paikoilleen asumisesta ja työstä itsensä kehittämiseen ja vapaa-ajanviettoon.
  • Sorsasalo: Maailman suurimman havupuubiotehtaan Finnpulpin 1,4 miljardin investointi sijoittuu Kuopion Sorsasaloon.
  • Tahkoinfran kehittäminen: Usean toimijan yhteinen ponnistus rakentaa Tahkon alueesta Suomen houkuttelevin matkailukohde.

Kuva: Kuopion Matkakeskusalueen konseptisuunnitelma / Serum arkkitehdit Oy.

Tilaa uutiskirje