Business Kuopio

 

Maantie ylhäältäpäin kuvattuna kiemurtelee metsän keskellä

Varmistamme sujuvan sijoittumisen Kuopion alueelle

Oletko kiinnostunut sijoittumaan tai investoimaan Kuopion alueelle? Aktiivinen ja kehittyvä Kuopion alue tarjoaa erinomaisen toimintaympäristön niin suuryrityksille kuin startupeillekin. Alueella yhdistyvät monipuolinen elinkeinoelämä, monipuolinen koulutus- ja tutkimusosaaminen sekä arjen helppous ja luonnonläheinen asuminen.

Asiantuntijamme ja verkostomme ovat apunasi, kun harkitset sijoittumista Kuopion alueelle. Meiltä saat apua niin tontteihin ja toimitiloihin, työvoiman löytämiseen kuin oikeiden verkostojen löytämiseen liittyvissä kysymyksissä. Tutustu alla olevaan valikkoon.

Sijoittumiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä ytitysasiantuntija Mika Raatikaiseen, mika.raatikainen@kuopio.fi, 044 718 2048.

Sivun alalaidasta löydät lisäksi tietoa Iisalmen, Siilinjärven, Leppävirran, Varkauden ja Joroisen liiketoimintamahdollisuuksista sekä näiden kuntien yhteyshenkilöt sijoittumiskysymyksiin liittyen.

Miksi sijoittua Kuopioon

Alla olevilta sivuilta löydät lisätietoa Kuopion alueen liiketoimintaympäristöstä ja kaupunkikehityskohteista sekä faktoista ja syistä sijoittua Kuopioon.

Infra ja kulkuyhteydet
 • Kuopio on Itä-Suomen keskus ja asukasmäärältään Suomen 8. suurin kaupunki. Lisäksi lähellä sijaitsee useita pienempiä kaupunkeja ja kuntia kuten Iisalmi, Siilinjärvi, Leppävirta, Varkaus ja Joroinen, jotka muodostavat yhteisen työssäkäyntialueen.
 • Kuopion lentoasema sijaitsee vain 14 kilometrin päässä kaupungin keskustasta (Siilinjärven Rissalassa)
 • Kuopion rautatieasema sijaitsee keskustassa, liitännät sekä etelä- ja pohjoissuunnassa, että itä- ja länsisuunnassa
 • Valtatie nro. 5 (Helsingistä Lappiin) kulkee Kuopion kautta
 • Helsinkiin 390 km, junalla 4h ja lento kestää 50 min
 • Tukholmaan 620 km
 • Lappiin 500 km
Innovaatiot ja startup-toiminta

Business Kuopio palvelee startupeja koko yrityksen elinkaarella yrityksen perustamisesta liiketoiminnan kehittämiseen. Tutustu aloittavan yrityksen ja yrityksen perustamisen palveluihin.

Kasvuyhteisö: Kuopion alueen kauppakamarin Pohjois-Savon kasvu- ja innovaatioyhteistyö -hankkeen tarkoitus on lisätä maakuntaan elinvoimaista kasvuyrittäjyyskulttuuria. Tämän avulla kiihdytetään uusien startup-yritysten perustamisaktiivisuutta ja tutkimuslähtöisten liikeideoiden syntymistä alueelle. Tärkeää on myös tukea elinkeinoelämän uudistumista ja vientiyritysten määrän lisääntymistä.

Katso myös Kuopion alueen startup ekosysteemi (2021-2022).

Ota yhteyttä: 

Toimitilat ja tontit

Tarvitsetko sinä tai yrityksesi uutta toimipistettä? Tai tarvitseeko yrityksesi laajempia tiloja? Business Kuopio auttaa yritystäsi sopivien toimitilojen kartoittamisessa. Tavoitteenamme on tarjota yrityksellesi monipuolinen valikoima sijoittumisvaihtoehtoja, olipa kyse teollisuudesta, kaupasta tai muusta yritystoiminnasta. Tutustu palveluumme

Ota Yhteyttä: 

Työvoima

Etsitkö yritykseesi osaavaa uutta työvoimaa? Tarvitsetko apua rekrytointiin? Sivuillamme on kootusti palveluita ja työkaluja osaajien löytämiseksi.

 • Työllisyyspalvelut työnantajille
 • Pohjois-Savon TE-palvelut ja TE-live – näkyvyyden edistäminen livelähetysten kautta
 • Pondi – Savilahden osaajapooli
 • Work in Finland – kansainvälisen rekrytoinnin työnantajapalvelu
 

Iisalmi

Iisalmi sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta pohjoiseen. Alueella toimii useita kansainvälisillä markkinoilla toimivia, menestyviä yrityksiä kuten Ponsse, Olvi, Genelec ja Normet. Vahva yhteistyö oppilaitosten ja yritysten välillä on synnyttänyt uusia innovaatioita alueelle. Iisalmen kaupungin yrityspalvelut ovat yritysten tukena ja yhdessä tekemisestä kertoo myös kaupungin ja yritysten yhteinen By Iisalmi -brändi. Lisää tietoa Iisalmesta ja sinne sijoittumisesta löydät täältä.

Ota yhteyttä: Elinkeinojohtaja Terho Savolainen, 040 630 5328, terho.Savolainen@iisalmi.fi

Siilinjärvi

Siilinjärvi sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Kuopiosta pohjoiseen. Kuopion lentoasema sijaitsee Siilinjärvellä ja palvelee kattavasti ympäröivää seutua. Siilinjärvellä on 1300 yritystä, josita monilla on kansainvälistä toimintaa. Siilinjärven yrityspalvelut palvelee uusia yrityksiä sijoittumaan alueelle ja tukee olemassa olevien yritysten kehitystä. Lue lisää Siilinjärven yrityspalveluista täältä.

Ota yhteyttä: Elinkeinopäälliikkö Pekka Turunen, 044 740 1130, pekka.turunen@siilinjarvi.fi

Leppävirta

Leppävirta sijaitsee Kuopion ja Varkauden välissä Valtatie  5:n varrella. Leppävirralla on monipuolista yritystoimintaa ja alueen elinkeinopalvelut ovat osana menestykästä toimintaympäristöä ja apuna uusien yritysten sijoittumiselle. Lisää tieto Leppävirran elinkeinopalveluista löydät täältä.

Ota yhteyttä: Elinkeinoasiamies Antti Tulila, 044 750 7023, antti.tulila@leppavirta.fi

Varkaus ja Joroinen

Varkaus sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta etelään. Varkaus on tunnettu vahvasta kone- ja energiateknologia osaamisesta ja suurista kansainvälisistä yrityksistä kuten Stora Enso. Sumitomo ja ANDRITZ. Yrityksiä Varkaudessa on yhteensä 900. Navitas Yrityspalvelut on tukena Varkauden ja Joroisten olemassa olevien yritysten kehityksessä ja uusien yritysten sijoittumisessa. Lue lisää Navitas Yrityspalveluista ja Varkauden kaupungin työllisyys ja yrittämispalveluista.

Ota Yhteyttä: Toimitusjohtaja Navitas Oy Jouko Laitinen, 040 720 2401, jouko.laitinen@navitas.fi tai Joonas Tyrväinen, 040 751 4777, Joonas.tyrvainen@navitas.fi


Tilaa uutiskirje