Business Kuopio

 

Kestävää maataloutta, uudenlaista ravintoa ja villiä ruokaa

Elintarvikesektorilla Pohjois-Savo on tunnettu erityisesti maidontuotannosta ja maanviljelystä, mansikoista sekä järvikalasta ja kalatuotteista. Vahvaan osaamiseen ja jäljitettävyyteen pohjautuva elintarviketuotanto yhdistettynä innovatiiviseen tuotekehitykseen, ja vahvoihin yhteistyöverkostoihin tekee alueesta erityisen kiinnostavan elintarviketeollisuuden sijoittajille. Ruokamaakuntana ja ruokamatkailun kohteena Pohjois-Savo on noussut kansainväliseen tunnettuuteen erityisesti vuosille 2020-2021 myönnetyn European Region of Gastronomy –tunnustuksen myötä.

illustartion, blue image where a woman is supervising equipment

Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemuksen tutkimusryhmät ovat haluttuja kumppaneita elintarvikkeiden terveys- ja hyvinvointivaikutuksen ymmärtämiseen tähtäävissä tutkimushankkeissa. Muita merkittäviä elintarvike- ja ravitsemustieteiden osaamisalueita Kuopion alueella ovat ravitsemus, terveys ja hyvinvointi, ruokaturvallisuus ja metabolomiikka. Näiden teemojen ympärille on syntynyt myös useita lupaavia start up -yrityksiä, kuten Afekta Technologies, Ravistamo ja Probitat.

Alueen elintarvikealan toimijoiden verkostoitumista, yhteistyötä, näkyvyyttä ja tuotekehitystyötä tukevat Pohjois-Savon Agri-Food -klusteri sekä Ruokalaakso-verkosto.


Agrifood on jaettu kahteen tutkimus- ja kehitysalaan:

 

Maitoteollisuus

Tulevaisuuden maitoteollisuus
 

Marjanviljely ja villi ruoka

Marjantuotantoa yhdistettynä innovatiivisiin elintarvikeratkaisuihin
 

Samuli Huuhtanen
Samuli Huuhtanen, toimitusjohtaja, perustaja, RPS Brewing Oy

”Takaisinmuuttajana koen, että Kuopio on erittäin hyvä paikka perheille. Se on yksi syy, miksi muutimme Kuopioon, miksi työkaverini ovat täällä, ja miksi myös yrityksemme sijaitsee täällä. Mielestäni Kuopion alueen yritysekosysteemi tukee hyvin uusia elintarvike- ja juomateollisuuden yrittäjiä.”

 

Tilaa uutiskirje