Business Kuopio

 

Marjantuotantoa yhdistettynä innovatiivisiin elintarvikeratkaisuihin

Yksi Kuopion alueen elintarviketuotannon kulmakivistä on marjanviljely. Kokonaisuudessaan Pohjois-Savo on Suomen vahvin marjantuotantoalue, 23% Suomen marjantuotannosta, 4,2 miljoonaa kiloa (v.2020).

Kuopion vieressä Suonenjoella toimii SavoGrow’n marjaosaamiskeskus, joka tarjoaa kehittämis- ja asiantuntijapalveluja marjatuotannon tarpeisiin. Innovatiivisia marjapohjaisia elintarvikkeita kehittävät useat alueen yritykset, mm. Lignell & Piispanen, Pakkasmarja ja Marjavasu. Suomalaisilla marjatuotteilla onkin suuri potentiaali myös kansainvälisillä markkinoilla.

Pohjois-Savo on tunnettu myös paikallisista kaloistaan ja niiden pohjalta jalostetuista elintarvikkeista. Alan vahvoja yritystoimijoita ja kalatuotteiden kehittäjiä ovat mm. Escamar Seafood, Finnforel ja Kalavapriikki.

Alan yhteistyökumppaneihin lukeutuu tutkimus- ja kehitystoimijoita, kuten Itä-Suomen yliopisto ja Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, SavoGrow ja Luonnonvarakeskus Maaninka, kokeneita yrityksiä sekä innovatiivisia startupeja.

Ruokalaakso logoPakkasmarja logoSavonia ammattikorkeakoulu logoUniversity of eastern Finland logoSavoGrow logo
 

Tilaa uutiskirje