Business Kuopio

 

illustration

Kasvava terveysteknologian ekosysteemi

Terveysteknologia on yksi voimakkaimmin kasvavista sektoreista ja merkittävimpiä korkean teknologian vientialoja Suomessa. Kuopion alueella korkeakoulut ja innovatiivinen startup-yhteisö tuottavat aktiivisesti kaupallistettavia teknologioita ja luovat siten merkittäviä mahdollisuuksia sijoittajille ja koko ekosysteemin kehittymiselle.

Kuopioon on keskittynyt suuri joukko merkittäviä terveysteknologian toimijoita. Alueella toimivat mm. GE Healthcare, Bittium Biosignals ja Tieto sekä lukuisia startupeja, kuten Bone Index, Adamant Health, Heart2Save ja Vireum. Läheinen yhteistyö Itä-Suomen ylipiston, Kuopion yliopistollisen sairaalan, VTT:n ja THL:n kanssa tuo yritysten ulottuville ammattitaitoisia osaajia, living lab-testauspalveluja sekä vahvaa IPR-osaamista.

Itä-Suomen yliopiston Lääketieteiden laitos kouluttaa lääketieteen, biolääketieteen, hammaslääketieteen ja ravitsemustieteen laaja-alaisia osaajia, ja sen tutkinto-ohjelmissa opiskelee 1650 tutkinto-opiskelijaa. Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, Itä-Suomen yliopistossa ja Savonia-ammattikorkeakoulussa tehdään vaikuttavaa tutkimus- ja kehitystyötä, joka yhdessä vahvan osaamispohjan kanssa tekee Kuopiosta ensiluokkaisen toimintaympäristön terveys- ja bioteknologioiden testaamiseen, tuotekehitykseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen.

Kuopio Living Lab tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kehittää markkinoiden tarpeita vastaavia, korkean lisäarvon teknologioita. Sen taustalla on Kuopion kaupungin, Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Savonia-ammattikorkeakoulun muodostama yhteiskehittämiskonsepti. Toimiva living lab -infrastruktuuri mahdollistaa yhteistyön erilaisiin terveydenhuollon haasteisiin vastaavissa ratkaisuissa ja tarjoaa vahvan tuen innovaatioprosesseille arvoketjun eri vaiheissa.

Bittium logoVireum logoNewIcon logoBindex logoTieto logoHeart2 save logoGE Healthcare logoUniversity of eastern Finland logoKuopoi Health logoVTT logo
 

Tilaa uutiskirje