Business Kuopio

 

Tilannetietoa yrityksille Ukrainan vaikutuksesta

Venäjän hyökkäys Ukrainassa vaikuttaa sekä suoraan että välillisesti yritysten toimintaan ja vientiin. Esimerkiksi EU:n pakotteet Venäjälle vaikuttavat suoraan 500 vientiyritykseen Suomessa ja lisää pakotteita voi olla tulossa.

Johtuen Venäjän asettamista omista pakotteista ja solidaarisuuden osoituksena Ukrainaa kohtaan, ovat useat yritykset vetäytyneet tai keskeyttäneet yritystoimintansa Venäjällä eikä myöskään Suomi edistä tällä hetkellä venäläisten yritysten markkinoita Suomessa. Tilanteella on vaikutusta myös kausityöntekijöihin, etenkin maa- ja metsätaloudessa, sillä Ukrainasta on perinteisesti tullut sesonkityöntekijöitä Suomeen.

Yrityksille apua ja hyödyllisiä linkkejä

Business Finland kartoittaa nyt korvaavia markkinoita, joille on tilausta. Vaihtoehtoisista markkinoista on saatavilla tietoa osoitteessa www.marketopportunities.fi.

Pakotteet vaikuttavat myös vientisäädöksiin, joihin yritysten on syytä tutustua huolella. Lisätietoa ja käytännön apua vientiin tarjoavat Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) ja ulkoministeriö. EK tarjoaa myös ajankohtaisia webinaareja. Hyödyllistä tietoa kysymysten ja vastausten muodossa löydät klikkaamalla tästä.

Visit Finlandin matkailutoimialalle kootut hyödylliset kysymykset ja vastaukset löytyvät klikkaamalla tästä.

Suomalaisen y-tunnuksen omaava yritys voi anoa rahoitusta Business Finlandilta. Maahanmuuttovirasto on koonnut kattavan tukisivuston Ukrainan tilanteesta, josta löytyy lisäksi usein kysyttyjä kysymyksiä.

Hyödyllisiä linkkejä yrityksille:

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje