Business Kuopio

 

Matkustajasatama

Järvimatkailun kehittäminen on hyvässä nosteessa Kuopiossa. Yhteistyössä yritysten kanssa Kuopion kaupunki on ollut mahdollistamassa Kuopion lähirantojen palveluvarustusta niin veneilijöille kuin muutoin Kallavedestä nauttiville.

Bellanrantaan sijoittuneiden palvelujen rinnalla Kuopion matkailu- ja elämystarjonta laajenee Kuopion matkustajasatamaan rakenteilla olevalla Järvimatkailukeskuksella, joka valmistuu keväällä 2023. Järvimatkailukeskus parantaa entisestään Kuopion vetovoimaa Järvisuomen pääkaupunkina. Sen rungon muodostaa ravintola-saunamaailma, mitä täydentää viereen nouseva Safaritalo juhla- ja vuokrauspalveluineen.

Alueelle kaupungin toimesta rakennetut aallonmurtajan kävely- ja vapaa-ajan viettoalueineen ja vierasvenelaitureineen ovat saaneet paljon ihastusta aikaan. Uusia ravintolalaivojakin on rantautunut satamaan täydentämään sisävesilaivojen risteilytarjontaa.

Kaikki nämä linkittyvät saumattomasti Kuopion satamatoriin, joka mahdollistaa monipuolisten tapahtumien järjestämisen. Alueen tapahtumamahdollisuuksia täydentää vain kävelymatkan päässä sijaitseva Väinölänniemi, josta löytyy myös monipuolisesti liikunta- ja ravintolapalveluja sekä cityuimaranta hyppytorneineen .

Läheisen Maljalahden pohjukkaan on juuri valmistumassa veneilijöitä palvelevat vähittäiskauppa, suihkut ja pyykkihuolto sekä tankkauspisteet autoille ja veneilijöille. Palvelut täydentyvät pian Kallavedelle avautuvalla terassikahviolla.

Seuraava kehityksen kohde on Kallaveden saariston palveluvarustuksen ja ohjelmapalvelutarjonnan laajentaminen niin omatoimisille retkeilijöille kuin maksaville asiakkaillekin. Läheiseen Hietasalon saareen on valmistunut iso kota, jota voidaan varata myös yksityistilaisuuksiin.

Lisätietoja:

Tilaa uutiskirje