Business Kuopio

 

illustration, pine forest

Maailmanluokan metsäkoneita ja puutuotteita

Kuopion alue ja koko Itä-Suomi ovat tunnettuja biotalouden alan tutkimus- ja opetustoiminnasta. Alueella yhdistyvät erinomainen metsätalouden raaka-aineen saatavuus sekä maailmanluokan tutkimusosaaminen biotieteiden alalla Itä-Suomen yliopiston ympäristö-, bio- ja metsätieteiden laitoksilla sekä Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Korkealuokkainen metsätieteiden ja biotalouden osaaminen ja koulutettu työvoima mahdollistavat biopohjaisten teknologioiden tuotekehityksen ja kaupallistamisen. Tärkeimpiä Kuopion alueella tuotettavia biopohjaisia tuotteita ovat pakkauskartonki, bioenergia, biokaasu ja kemikaalit. Alueen puutuoteteollisuuden osuus koko maan tuotannosta on 11 % ja viennin osuus on kohonnut 12 prosenttiin alan koko maan viennistä.

Kuopion alue tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin sellu- ja metsäteollisuuden sijoittajille. Osaaminen, raaka-aine ja sijainti ovat mahdollistaneet toiminnan merkittäville alan yrityksille kuten Mondi Powerflute sekä Finnharvest. Vieremällä Ylä-Savossa sijaitsee metsäkoneita valmistava Ponsse.

Ponsse logoSavonia ammattikorkeakoulu logoSavon ammattiopisto logoUniversity of eastern Finland logo
 

Tilaa uutiskirje