Business Kuopio

 

Digitaalista innovaatiota ja älytekniikkaa seuraavan tason liiketoiminnalle

Kuopion ja koko Pohjois-Savon alueelle on keskittynyt vaikuttava määrä tekniikkaan ja automaatioon painottuvaa huipputason tutkimusta ja koulutusta. Alueen teollisuuden ja cleantech-alan yritysklusteriin kuuluvat mm. Junttan, EID Robotics, Honeywell, Insta, Rocsole, Savroc, ja Savon Automaatio.

illustration, man looks into the distance

Teknologioiden kaupallistaminen ja kehitystoiminta tapahtuvat tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten ja oppilaitosten kesken. Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Itä-Suomen yliopistossa tehtävä tutkimus- ja kehitystyö tukee yritysten toimintaa ja tekee Kuopion alueesta ensiluokkaisen sijaintipaikan teknologiaan, valmistavaan teollisuuteen ja cleantechiin erikoistuneille yrityksille.

Alueella toimii lukuisia kehitysprojekteja, jotka kokoavat yhteen julkisen ja yksityisen sektorin toimijoita älykkään valmistuksen ja automaation ympärille. Ajankohtaisiin ja uusia teknologioita luoviin kehityshankkeisiin lukeutuu mm. 3D-tulostushankkeita, IoT-hankkeita, Digicenter, New Tech, sekä erilaisia automaation ja teollisuuden kehitysprojekteja.


Älykkään teknologian klusteri on jaettu kolmeen tutkimus- ja kehitysalaan:

 

Älykkäät koneet

Älykkään teknologian osaamista ja kehitystä
 

Automaatio ja robotiikka

Kaikki tarvittava robotiikan tuotekehitykseen
 

Digitaaliset innovaatiot

Vahvoja kumppanuuksia digitaaliseen kehitykseen ja ICT-palveluihin
 

Siamäk Naghian, toimitusjohtaja, Genelec

“Kuopiolla ja Pohjois-Savolla on pitkät perinteet tiedekoulutuksessa ja käsityötaidoissa, ja alueella vallitsee luovuuden kulttuuri. Tämä luo erinomaiset puitteet uusille innovaatioille. Pohjoissavolaiset ja alueelle sijoittuneet lukuisat maailmanluokan yritykset sekä Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun läheisyys ovat selvä osoitus siitä, että alue tarjoaa erinomaisen sijainnin tehdä unelmistaan totta. Me Genelecillä olemme jo saaneet kokea tämän, ja meillä on kaikki syyt hyödyntää jatkossakin alueen ainutlaatuisuutta matkalla kohti uusia inspiraatioita.”

 

Tilaa uutiskirje