fbpx

Business Kuopio

 

Älykkään teknologian osaamista, koulutusta ja tutkimusta

Kuopion ja koko Pohjois-Savon alueelle on keskittynyt vaikuttava määrä tekniikkaan ja automaatioon painottuvaa huipputason tutkimusta ja koulutusta. Alueen teollisuuden ja cleantech-alan yritysklusteriin kuuluvat mm. Junttan, EID Robotics, Honeywell, Insta, Rocsole, Savroc, Junttan ja Savon Automaatio.

Teknologioiden kaupallistaminen ja kehitystoiminta tapahtuvat tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten ja oppilaitosten kesken. Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Itä-Suomen yliopistossa tehtävä tutkimus- ja kehitystyö tukee yritysten toimintaa ja tekee Kuopiosta ensiluokkaisen sijaintipaikan teknologiaan, valmistavaan teollisuuteen ja cleantechiin erikoistuneille yrityksille.

Alueella toimii lukuisia kehitysprojekteja, jotka kokoavat yhteen julkisen ja yksityisen sektorin toimijoita älykkään valmistuksen ja automaation ympärille. Ajankohtaisiin ja uusia teknologioita luoviin kehityshankkeisiin lukeutuu mm. 3D-tulostushankkeita, IoT-hankkeita, Digicenter, TechnoGrowth, sekä erilaisia automaation ja teollisuuden kehitysprojekteja.


Älykkään teknologian klusteri on jaettu kolmeen tutkimus- ja kehitysalaan:

 

Valmistava teollisuus

Ensiluokkainen sijoittumiskohde valmistavalle teollisuudelle
 

Robotiikka

Kaikki mitä yrityksesi tarvitsee robotiikan tuotekehitykseen
 

Cleantech

Modernin yhteiskunnan tarpeisiin vastaavaa cleantech-osaamista
 

Anssi Lehikoinen, Chairman of the Board, Rocsole

”Kuopio's business environment is excellent for the IT industry. Our business is strongly based on research and expertise at the Department of Applied Physics, University of Kuopio. This connection has enabled long-standing, careful and successful product development in the highly demanding oil and gas industry. It has contributed to our business receiving significant venture capital funding from established companies. With these strengths, we are aiming for robust global growth.”

 
Mika Raatikainen

Mika Raatikainen

Project Manager

Business Development Services, Invest & Grow in Kuopio Region

Eeva Lehtomäki

Eeva Lehtomäki

Project Coordinator

Business Development Services, Invest & Grow in Kuopio Region

Tilaa uutiskirje