fbpx

Business Kuopio

 

Toimivat yritykset

Business Kuopio kokoaa yhteen kaikki Kuopion kaupungin yrityksille tarjoamat palvelut, asiantuntija-avun ja verkostot. Tältä sivulta löydät kootusti kotimaisille yrityksille suunnatut palvelut.

 • Yritys- ja rahoitusneuvonta
 • Sijoittuminen ja toimitilat
 • Verkostot
 • Tuotekehitys ja testaus
 • Omistajanvaihdokset
 • Viennin edistäminen ja kansainvälistyminen

Yritys- ja rahoitusneuvonta

Kuopion kaupungin yrityspalvelusta saat apua, kun yrityksesi suunnittelee toiminnan kehittämistä tai laajentumista uusille markkina-alueille Suomessa tai ulkomailla. Palvelut räätälöidään aina yrityksesi tarpeiden mukaisesti, ja yrityspalvelun asiantuntijat auttavat liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi seuraavissa:

 • rahoitus
 • liiketoiminnan kasvu
 • kansainvälistyminen
 • tuotekehitys ja tutkimus
 • verkostot

Ole yhteydessä ja kysy lisää!

Sijoittuminen ja toimitilat

Tarvitseeko yrityksesi laajempia tiloja tai uutta toimipistettä? Business Kuopio ja Kuopion kaupungin yrityspalvelu auttavat yritystäsi sopivien toimitilojen kartoittamisessa. Asiantuntijamme opastavat ja auttavat sinua esimerkiksi lupa-asioissa, tontin hakemisessa, kaavoitusasioissa ja neuvotteluissa kaupungin kanssa.

Sijoittumiseen ja toimitiloihin liittyen sinua palvelevat:

Verkostot

Kuopion alueen liiketoimintaekosysteemi kehittyy jatkuvasti ja uudenlaisia toimintaympäristöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Avoin innovaatioekosysteemi Kuopio Health on yksi esimerkki yhteistyöhankkeesta, joka tukee yritysten kasvua, luo verkostoja ja vauhdittaa uusien yritysten syntymistä. Yritysten menestyksen tukemiseksi teemme jatkuvaa yhteistyötä yrityspalveluja tarjoavien toimijoiden ja aluekehityshankkeiden kanssa.

Lue lisää Kuopion alueen ekosysteemeistä ja klustereista sekä monipuolisesta liiketoimintaympäristöstä. Löydä kumppaneita verkostohausta!

Tuotekehitys- ja testaus

Kuopio Living Lab on kolmen asiantuntijaorganisaation, Kuopion yliopistollisen sairaalan, Kuopion kaupungin ja Savonia-ammattikorkeakoulun muodostama tuotekehitys- ja testauspalvelukonsepti. Kuopio Living Lab mahdollistaa terveys- ja hyvinvointiteknologia-alan yrityksille tuotteen testaamisen aidoissa asiakas- ja asiantuntijaympäristöissä.

Tutustu Kuopio Living Labin mahdollisuuksiin.

Omistajanvaihdokset

Savon Yrittäjät tarjoaa Pohjois-Savon alueella maksutonta neuvontaa yrityksen myymisessä ja ostamisessa sekä sukupolvenvaihdoksessa.

Lisätietoja Savon yrittäjien sivuilta / Uusyrityskeskus, ajanvaraus  p. 017 288 2000.

Vienninedistäminen ja kansainvälistyminen

Etsitkö uusia yhteistyökumppaneita tai kansainvälisiä business- ja sijoittumismahdollisuuksia?

Kuopio goes -konsepti on monipuolinen kansainvälistymispalvelu alueen yrityksille ja toimijoille. Kuopio goes edistää Kuopion alueen elinkeinoelämää sekä kasvattaa tunnettuutta kansallisesti ja kansainvälisesti. Kuopio goes -toimenpiteet ovat esimerkiksi yhteisiä vienninedistämis- ja markkinakartoitusmatkoja houkutteleviin kansainvälisiin tapahtumiin ja markkinoihin paikallisten yritysten kanssa. Matkojen tavoitteena on esitellä kuopiolaista osaamista, verkostoitua kansainvälisesti ja hakea tuoreita ideoita liiketoimintaan. Aiempia Kuopio goes -vierailukohteita ovat olleet esimerkiksi Shanghai, Lontoo, Tukholma ja Bodø.

Lue lisää Kuopio goes -konseptista ja -matkoista.

Export2X – Pohjois-Savon tiekartta vientiyritysten määrän lisäämiseksi. Pohjois-Savossa halutaan tuplata vientiyritysten määrä vuoteen 2030 mennessä. Kuopion alueen kauppakamari on yhdessä kumppaniverkoston kanssa lähtenyt rakentamaan Export2X-tiekarttaa, jossa tunnistetaan yritysten osaamista ja rakennetaan osaamisohjelmat, joiden avulla yritysten kansainvälistymisvalmiuksia kasvatetaan.

Export2X kumppaniverkoston muodostavat Team Finland, Business Kuopio, Pohjois-Savon liitto, Business Center Pohjois-Savo, Savon Yrittäjät, Navitas Yrityspalvelut, SavoGrow ja Iisalmen Kaupunki. Tiekarttatyön fasilitoi Talentree Oy.

Lue lisää Export2X-hankkeesta ja tutustu 2021 valittuihin yrityksiin.

Tilaa uutiskirje