Business Kuopio

 

Toimivat yritykset

Business Kuopio kokoaa yhteen kaikki Kuopion kaupungin yrityksille tarjoamat palvelut, asiantuntija-avun ja verkostot. Tältä sivulta löydät kootusti kotimaisille yrityksille suunnatut palvelut.

  • Yritys- ja rahoitusneuvonta
  • Tuotekehitys ja testaus
  • Omistajanvaihdokset
  • Viennin edistäminen ja kansainvälistyminen
  • Julkiset hankinnat

Yritys- ja rahoitusneuvonta

Kuopion kaupungin yrityspalvelusta saat apua, kun yrityksesi suunnittelee toiminnan kehittämistä tai laajentumista uusille markkina-alueille Suomessa tai ulkomailla. Palvelut räätälöidään aina yrityksesi tarpeiden mukaisesti, ja yrityspalvelun asiantuntijat auttavat liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi seuraavissa:

  • rahoitus
  • liiketoiminnan kasvu
  • kansainvälistyminen
  • tuotekehitys ja tutkimus
  • verkostot

Ole yhteydessä ja kysy lisää!

Tuotekehitys- ja testaus

Kuopio Living Lab on kolmen asiantuntijaorganisaation, Kuopion yliopistollisen sairaalan, Kuopion kaupungin ja Savonia-ammattikorkeakoulun muodostama tuotekehitys- ja testauspalvelukonsepti. Kuopio Living Lab mahdollistaa terveys- ja hyvinvointiteknologia-alan yrityksille tuotteen testaamisen aidoissa asiakas- ja asiantuntijaympäristöissä.

Tutustu Kuopio Living Labin mahdollisuuksiin.

Omistajanvaihdokset

Savon Yrittäjät tarjoaa Pohjois-Savon alueella maksutonta neuvontaa yrityksen myymisessä ja ostamisessa. Lisätietoja Savon yrittäjien sivuilta.

Palvelu ei edellytä yrittäjäjärjestön jäsenyyttä ja on tarkoitettu kaikille pohjoissavolaisille yrityksille. Palveluun pääset täyttämällä palvelutilauksen.

Vienninedistäminen ja kansainvälistyminen

Etsitkö uusia yhteistyökumppaneita tai kansainvälisiä business- ja sijoittumismahdollisuuksia?

Kuopio goes -konsepti on monipuolinen kansainvälistymispalvelu alueen yrityksille ja toimijoille. Kuopio goes edistää Kuopion alueen elinkeinoelämää sekä kasvattaa tunnettuutta kansallisesti ja kansainvälisesti. Kuopio goes -toimenpiteet ovat esimerkiksi yhteisiä vienninedistämis- ja markkinakartoitusmatkoja houkutteleviin kansainvälisiin tapahtumiin ja markkinoihin paikallisten yritysten kanssa. Matkojen tavoitteena on esitellä kuopiolaista osaamista, verkostoitua kansainvälisesti ja hakea tuoreita ideoita liiketoimintaan. Aiempia Kuopio goes -vierailukohteita ovat olleet esimerkiksi Shanghai, Lontoo, Tukholma ja Bodø.

Lue lisää Kuopio goes -konseptista ja -matkoista.

Export2X – Pohjois-Savon tiekartta vientiyritysten määrän lisäämiseksi. Pohjois-Savossa halutaan tuplata vientiyritysten määrä vuoteen 2030 mennessä. Kuopion alueen kauppakamari on yhdessä kumppaniverkoston kanssa lähtenyt rakentamaan Export2X-tiekarttaa, jossa tunnistetaan yritysten osaamista ja rakennetaan osaamisohjelmat, joiden avulla yritysten kansainvälistymisvalmiuksia kasvatetaan.

Export2X kumppaniverkoston muodostavat Team Finland, Business Kuopio, Pohjois-Savon liitto, Business Center Pohjois-Savo, Savon Yrittäjät, Navitas Yrityspalvelut, SavoGrow ja Iisalmen Kaupunki. Tiekarttatyön fasilitoi Talentree Oy.

Lue lisää Export2X-hankkeesta ja tutustu 2021 valittuihin yrityksiin.

Julkiset hankinnat

Kuopion kaupunki hankkii yksityiseltä sektorilta tavaroita ja palveluita, joiden avulla se järjestää vastuullaan olevia palveluita. Vuosittain ulkoisten ostojen arvo on yli 450 miljoonaa euroa. Lue lisää julkisista hankinnoista

Tilaa uutiskirje