fbpx

Business Kuopio

 

Havainnekuva Kuntolaakson uima- ja jäähallista

Kuntolaakso – kaupunginosien yhdistäjä

Kuntolaakso on Kuopion Niiralassa sijaitsevien uima- ja jäähalli sekä pysäköintipalveluiden vuosina 2018–2020 toteutettava laaja kehittämishanke. Sen toteuttaminen on välttämätöntä, koska nykyinen uimahalli on tullut teknisen käyttöikänsä päähän. Jäähalli puolestaan kaipaa investointeja taloteknisiin järjestelmiin ja kehittämistä vastaamaan tulevaisuuden käyttäjätarpeita.

Kuopiolaisille tutun ”Niiralan Montun” hankesuunnittelussa päädyttiin toiminnalliseen, käyttäjät huomioivaan uudisrakennukseen. Uusi uimahalli toteutetaan nykyisen jäähallin yhteyteen. Vanha uimahalli palvelee käyttäjiä uuden valmistumiseen saakka. Jäähallille tehdään laajennus- ja peruskorjaus, joilla parannetaan sekä käytettävyyttä että palvelua.

Alueen pysäköinti järjestetään uuteen 350 paikkaiseen pysäköintitaloon.

Tulevien uima- ja jäähallin sekä pysäköintilaitoksen rahoittaa ja omistaa SEB Leasing Oy. Kuopion kaupunki tilaajana solmii 20 vuoden mittaisen palvelusopimuksen YIT Oyj ja Caverion Suomi Oy:n kanssa. Investointien kokonaishinta on noin 46,2 miljoonaa euroa.

Kuntolaakson rakentaminen toteutetaan 2018–2021.

Kolme toisiinsa nivoutuvaa kehittämiskokonaisuutta:

  • Uima-ja jäähallin alue sekä palveluratkaisut. Hankkeen toteuttamissopimus on tehty YIT:n kanssa 2018; investoinnin rahoitusmallina leasing (~ 50 milj. €).
  • Health City Kuopio -asuinalue palveluineen. Yhteistoiminta-ja laatusopimus on solmittu Health City Finland Oy:n kanssa 2016.
  • Savonianopistotien kampusalueen uusiokäyttö; taustalla siirtymispäätös Savilahteen. Savoniankiinteistökauppoihin tähtäävä kilpailullinen neuvottelumenettely on käyty.

Havainnekuvia alueesta

Lisätietoja:

Tiedotteet:

Kuntolaakson rakentaminen käynnistyy 5.12.2017

 

Tilaa uutiskirje