Business Kuopio

 

illustration

Suomen vaikuttavinta kliinisen lääketieteen tutkimusta ja uusien hoitomuotojen kehitystä

Itä-Suomen yliopistossa ja Kuopion yliopistollisessa sairaalassa tehdään Suomen vaikuttavinta kliinisen lääketieteen tutkimusta. Yli 5000 terveysalan ammattilaista ja tieteellisen tutkimuksen kytkeytyminen sairaalan jokapäiväiseen toimintaan mahdollistavat lääkkeiden ja terveysteknologian testauksen ja tuotekehityksen tehokkaasti ja luotettavasti.

Kliinisen tutkimuksen liiketoimintaekosysteemi Kuopiossa koostuu vaikuttavasta toimijajoukosta: kliinisen tutkimuksen palveluja tarjoava Medfiles, prekliiniseen tutkimukseen erikoistunut Charles River Laboratories sekä useita pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka tarjoavat erikoistuneita palveluita lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden kehityksen tueksi. Kliininen tutkimuskeskus KTK (Clinical Research Centre – CRC) Itä-Suomen yliopistossa keskittyy kansanterveydelle tärkeiden kroonisten tautien tutkimukseen, diagnostiikkaan, hoitoon ja ehkäisyyn. Se toimii tiiviissä yhteistyössä Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa.

Itä-Suomen yliopisto, Kuopion yliopistollinen sairaala ja paikalliset yritykset tarjoavat kliinisiä tutkimuspalveluita ja kouluttavat huippuluokan osaajia tavoitteenaan sairauksien hoidon ymmärtäminen ja uusien hoitomuotojen kehittäminen. Kliinisen tutkimuksen vahva osaaminen ja kliinisen terveysdatan saatavuus ovat tukeneet kumppanuuksien syntymistä globaalien lääkekehitysyhtiöiden kuten Rochen ja MSD:n ja Kuopion alueen kliinisen tutkimuksen toimijoiden välille. Kuopiossa toimivat lääkealan tutkimuspalveluyritykset tarjoavat tukipalveluja lääketeollisuudelle, bioteknologialle ja lääkinnällisten laitteiden valmistajille.

Neurocenter Finland logoCahreles river logoMedfiles logoKYS Kuopion yliopistollinen sairaala logoUniversity of eastern Finland logoKuopoi Health logoMSD logoRoche logo
 

Tilaa uutiskirje