fbpx

Business Kuopio

 

lapti_kuopion-matkakeskusalue

Asemaseutu – Kuopion Portti

Asemanseudusta on kasvamassa edustava sisäänkäynti Kuopion keskustaan. Kokonaisuuteen kuuluvat linja-autoaseman alue, rata-alue, rautatieaseman alue sekä ympäröivät kadut.

Kuopion Portti muodostaa modernin kaupunki- ja matkakeskuksen tornitaloineen, aukioineen ja kevyen liikenteen väylineen. Lähtökohtana koko hankealueella on moderni hybridirakentaminen. Valmistuessaan Kuopion Portti tarjoaa liikenne-ja matkustajapalveluiden lisäksi asunto-, toimisto-, liike-ja palvelutiloja. Lisäksi Kuopion Porttiin on kaavailtu muun muassa hotellia sekä laajoja pysäköintitiloja. Matalimmat rakennettavista taloista tulevat olemaan noin neljäkerroksisia, ja korkeimmat 14-, 15- ja 16-kerroksisia.

Kuopion Portti tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia niin asumiseen kuin yrittämiseenkin. Kyse on mittavasta investoinnista: Tilaa erilaisille toiminnoille rakennetaan kaikkiaan 50 000 kerrosneliötä ja hankkeen kokonaiskustannukset tulevat olemaan noin 210–230 miljoona euroa. Alueen rakennustyöt on tavoitteena aloittaa vuonna 2018, ja niitä toteuttaa yhteishankkeena Kuopion kaupunki, Lapti Oy ja VR-yhtymä Oy.

Kuopion Portti valmistuu kolmessa vaiheessa vuosien 2018–2023 aikana.

  • Kunnallistekninen infraon lähes valmis 2014 (EAKR)
  • Kaavamuutos on saanut lainvoiman 2017
  • Rakennusliike LaptiOy:n talonrakennushanke on alkamassa toukokuussa 2018 ja valmistuu 2022
  • Asematunnelin oikaisu ja informaatiojärjestelmän rakentaminen alkaa Kuopion ja Liikenneviraston yhteishankkeena 2018 (EAKR)

Kuopion asemaseutu toimii Kuopion käyntikorttina ja yhteytenä torille sekä uudistuvaan Savilahteen. Kaupungin sisäisten yhteyksien lisäksi Asemanseutu luo linkit myös Tahkon alueeseen sekä muihin matkailukohteisiin.

Katso esittelyvideo

Lisätietoja

Kuva: Kuopion Matkakeskusalueen konseptisuunnitelma / Serum arkkitehdit Oy.