fbpx

Business Kuopio

 

havainnekuva Kuopion matkakeskusalueesta

Asemaseutu – Kuopion Portti

Asemanseudusta on kasvamassa edustava sisäänkäynti Kuopion keskustaan. Kokonaisuuteen kuuluvat linja-autoaseman alue, rata-alue, rautatieaseman alue sekä ympäröivät kadut.

Kuopion Portti muodostaa modernin kaupunki- ja matkakeskuksen tornitaloineen, aukioineen ja kevyen liikenteen väylineen. Lähtökohtana koko hankealueella on moderni hybridirakentaminen. Valmistuessaan Kuopion Portti tarjoaa liikenne-ja matkustajapalveluiden lisäksi asunto-, toimisto-, liike-ja palvelutiloja. Lisäksi Kuopion Porttiin on kaavailtu muun muassa hotellia sekä laajoja pysäköintitiloja. Matalimmat rakennettavista taloista tulevat olemaan noin neljäkerroksisia, ja korkeimmat 14-, 15- ja 16-kerroksisia.

Kuopion Portti tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia niin asumiseen kuin yrittämiseenkin. Kyse on mittavasta investoinnista: Tilaa erilaisille toiminnoille rakennetaan kaikkiaan 50 000 kerrosneliötä ja hankkeen kokonaiskustannukset tulevat olemaan noin 210–230 miljoona euroa. Alueen rakennustyöt toteuttaa yhteishankkeena Kuopion kaupunki, Lapti Oy ja VR-yhtymä Oy.

Kuopion Portti valmistuu kolmessa vaiheessa vuosien 2018–2023 aikana.

  • Kunnallistekninen infraon lähes valmis 2014 (EAKR)
  • Kaavamuutos on saanut lainvoiman 2017
  • Rakennusliike LaptiOy:n talonrakennushanke alkoi 2018 ja valmistuu 2022
  • Asematunnelin oikaisu ja informaatiojärjestelmän rakentaminen alkaa Kuopion ja Liikenneviraston yhteishankkeena 2018 (EAKR)
  • 2019 Lapti käynnistää Kuopion uuden maamerkin Kuopion Portin B-vaiheen

Kuopion asemaseutu toimii Kuopion käyntikorttina ja yhteytenä torille sekä uudistuvaan Savilahteen. Kaupungin sisäisten yhteyksien lisäksi Asemanseutu luo linkit myös Tahkon alueeseen sekä muihin matkailukohteisiin.

Tiedote 21.2.2019: Lapti Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Lapti Oy on tehnyt aloituspäätöksen Kuopion asemanseudulle nousevan Kuopion Portin B-vaiheen rakentamisesta. Kuopion Portin B-vaiheessa rakennetaan 17-kerroksinen tornitalo ja siihen liittyvä matalampi rakennusosa, jossa on vuokrattavia toimisto- ja liiketiloja yhteensä 5 350 m2. Tornitaloon valmistuu Asunto Oy Kuopion Aseman Väylä. Aseman Väylään tulee 79 asuntoa, jotka sijaitsevat 4-17 kerroksissa. Kuopion Portin B-vaihe valmistuu tammikuun loppuun 2021 mennessä.

Katso esittelyvideo

Lisätietoja

Kuva: Kuopion Matkakeskusalueen konseptisuunnitelma / Serum arkkitehdit Oy.

 

Tilaa uutiskirje