Business Kuopio

 

Bella Lake Resort haluaa erottua massasta

2.2.2024

Bella Lake Resortin sviiteiltä avautuva järvimaisema yllättää kävijän. Juuri avatun matkailuyrityksen erikoisuus on 18 sviittiä Kallaveden rannassa omilla laitureilla. Yritys kokoaa erilaisia palvelupaketteja yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Resort manager Sanni Kemiläinen luettelee Bella Lake Resortin menestystekijöiksi asiakashenkisyyden ja -lähtöisyyden. Niillä halutaan erottua massasta.

– Olemme asiakkaan lähellä. Pystymme vastaamaan heidän tarpeisiinsa ja palvelemaan heitä koko käynnin alusta loppuun laadukkaasti, kun vastaanotto ja aamiaispaviljonki ovat samassa paikassa sviittien kanssa. Mottomme onkin, että kaikki onnistuu, Kemiläinen kiteyttää.

Pienenä paikkana yritys on pystynyt myös kuuntelemaan asiakkaiden korjausehdotuksia ja tekemään pieniä muutoksia tuoreisiin sviitteihin niiden pohjalta.

Uniikki kohde

Vieressä sijaitseva Matkailukeskus Kuopion Saana on Bella Lake Resortin luonteva yhteistyökumppani muun muassa spa- ja ravintolapalveluiden osalta. Molempia on ollut perustamassa Bellanrannan isähahmonakin tunnettu Raimo Sonninen. Hän kuvailee Bella Lake Resortia uniikiksi kohteeksi, jollaista ei ole vastaavaa Suomessa.

– Joka sviitistä pääsee oman laiturin kautta uimaan ja talvella hiihtämään tai ulkoilemaan. Sviitit on rakennettu niin, ettei niiden terasseilta näe toisille terasseille, Sonninen kuvailee.

Bella Lake Resort sijaitsee kahden kilometrin päässä Kuopion keskustasta mutta silti lähellä luontoa. Kyseessä on vanha teollisuusalue, Bellanranta. Sinne kohonneiden elämys- ja aktiviteettipalveluiden ansiosta kävijällä on kuitenkin paljon koettavaa.

Vaihtelua ja elämyksellisyyttä hotellimatkailuun

Bella Lake Resort sai alkunsa neljä vuotta sitten, kun Sonninen koki, että Bellanranta tarvitsee muiden palveluiden lisäksi majoituspaikan. Hän otti yhteyttä hotelli Savonian silloiseen yrittäjään, Tatu Naamankaan ja yhteistyö käynnistyi. Nykyisin Naamanka toimii Bella Lake Resortin toimitusjohtajana. Hänen tyttärensä Sanni Kemiläinen tiimeineen pyörittää kohteen operatiivista toimintaa.

– Näihin maisemiin ei kyllästy! Täällä on ilo tehdä töitä ja kohtaamiset ovat olleet mahtavia. Monet talvella käyneet ovat todenneet haluavansa tulla kesällä uudestaan, kun sviiteistä avautuu erilainen maisema. Ihmiset kaipaavat hotellimatkailuun vaihtelua ja elämyksellisyyttä, jota tarjoamme, Kemiläinen arvioi.

Bella Lake Resort tavoittelee myös kansainvälisiä matkailijoita, mutta järvimatkailun nostaessa päätään myös kotimaan matkailijoita on riittänyt kiitettävästi. Kansainväliset asiakkaat arvostavat erityisesti luonnon puhtautta ja ympäristön turvallisuutta.


Alueen toimijat tukevat toisiaan

Kemiläisen mukaan tuore matkailualan yritys pääsee verkostoitumalla pitkälle. Yhteisö auttaa, jos ongelmia ilmenee ja yhdessä on mukava myös kehitellä erilaisia palvelupaketteja asiakkaille. Vuosi sitten perustettu Bellanranta ry kokoaa alueen toimijat yhteen. Myös Pohjois-Savon järvimatkailu -hanke yhdistää omalta osaltaan alueen yrityksiä.

– Virittelemme parhaillaan sellaisia paketteja, joissa yöpymiseen voi yhdistää elämyksiä, Kemiläinen suunnittelee.

Hänestä on ollut kiva huomata, että saman alan toimijat tukevat Kuopion alueella toisiaan eikä heitä koeta kilpailijoiksi. Siitä hyötyvät kaikki, ja asiakkaat saavat monenlaisia elämyksiä samalla kertaa.


Bella Lake Resortin verkkosivut

Teksti: Minna Akiola
Kuvat: Bella Lake Resort

Tilaa uutiskirje