Business Kuopio

 

Savilahti – täällä asuu tulevaisuus

Savilahti on kehittyvä 35 000 asukkaan kaupunginosa Kallaveden rannalla, keskellä Kuopiota. Savilahti on inspiroiva, viihtyisä ja yhteisöllinen alue, jossa voit asua, opiskella ja työskennellä järven rannalla, keskellä Kuopiota.

Illustration photo of the future Savilahti

KOHDE
Savilahden kaupunkisuunnitteluprojekti


TOIMIALA
Kaupunkikehitys / smart city


TARKEMMAT TIEDOT
Kuopion Savilahti on yksi Suomen monipuolisimmista kaupunkikehityskohteista, jossa toisiinsa sulautuvat kaikki hyvän elämän osatekijät. 2020-luvulla aikana Savilahden opiskelijamäärä nousee 16 000–17 000:een. Alue tarjoaa työpaikkoja 15 000–17 000 asiantuntijalle ja koteja 7 000–8 000 asukkaalle. Kokonaisinvestointien arvioidaan olevan noin 2 miljardia euroa, ja niiden seurauksena alueelle syntyy 700 000 kerrosneliötä, uusia liiketoimintamahdollisuuksia, palveluita, hyvinvointia ja elämänlaatua. Alueen rakentaminen on jo käynnissä ja vuodesta 2015 lähtien rakennushankkeisiin on investoitu noin 600 miljoonaa euroa. Savilahteen on jo asettunut tuhansia uusia opiskelijoita ja asiantuntijoita, ja toimijoiden välinen yhteistyö on kehittänyt vaikuttavaa ekosysteemitoimintaa.

Savilahden kasvavaan ja kehittyvään ekosysteemiin kuuluvat Kuopion yliopistollinen sairaala, Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, useita tutkimuslaitoksia, KPY Novapolis ja yli 200 yritystä. Savilahti on bisneksen, opetuksen, tutkimuksen ja terveyden yhdistävä ekosysteemi, joka toimii kasvun alustana ihmisille, yrityksille, innovaatioille ja tieteelle.

Uuden kaupunginosan kehittäminen tarjoaa useita mahdollisuuksia hyödyntää älykkäitä kaupunkikehitys- ja datapohjaisia ratkaisuja kestävän kehityksen edistämiseksi ja arjen helpottamiseksi, mikä tekee uudesta alueesta houkuttelevamman. Tulevaisuuden Savilahti on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Seuraava askel on noin 2 000 asukkaan asuntojen ja monipuolisten toimitilojen rakentaminen Puolustusvoimien entiselle varikkoalueelle. Savilahden erikoisuutena ovat vanhat Puolustusvoimien varastoluolat, jotka muutetaan osittain liikunta- ja tapahtumakeskukseksi. Etsimme kiinnostuneita kehittäjiä myös muihin luoliin (~2500 neliömetriä). Jäljellä olevia luolia voitaisiin käyttää esimerkiksi datakeskuksina, sisäviljelytiloina ja erilaisissa energiaratkaisuissa.


INVESTOINTIMAHDOLLISUUS
Uuden kaupunginosan kehittäminen tarjoaa useita mahdollisuuksia hyödyntää älykkäitä kaupunkikehitys- ja datapohjaisia ratkaisuja kestävän kehityksen edistämiseksi ja arjen helpottamiseksi.


YHTEYSTIEDOT
Antti Niskanen, Kuopion kaupunki, antti.niskanen@kuopio.fi


 

Tilaa uutiskirje