fbpx

Business Kuopio

 

Kuopionlahti – soiva ja sykkivä sydän

Kuopionlahden rantamaisemaan syntyy musiikin, taiteen ja tanssin keskus, joka yhdistää korkealaatuisen harrastus-, opetus-ja ammattilaistoiminnan. Kauniille ranta-alueelle rakentuu hotelli-ja kongressikeskus sekä taidelukio Lumitin tilat. Alueella on jo hyvästä akustiikastaan tunnettu Musiikkikeskus, jonka remontti valmistuu syksyllä 2018.

  • Hotelli-ja kongressikeskuksen toteuttajan LaplandHotelsOy:n kanssa on solmittu aiesopimus 2016
  • Kuopionlahden arkkitehtikilpailun jälkeinen kaavatyö on etenemässä luonnosvaiheeseen
  • Lumitin suunnittelu on alkanut
  • Kaavamuutos lainvoimainen 10/2018
  • Rakentaminen alkaa 2019, Lumit valmis 2020, kokonaisuus valmis 2024

Kuopionlahden kehittämisestä järjestettiin arkkitehtuurikilpailu (9.11.2016), jonka kuudesta jatkoon päässeestä esityksestä voittajaksi valittiin ehdotus ”Jukebox”. Toinen palkinto annettiin ehdotukselle ”Vesj” ja kolmas palkinto ehdotukselle ”Taikametsä”. Lisäksi annettiin kaksi lunastusta ja yksi kunniamaininta.

Jatkoon päässeiden valinnassa painotettiin erityisesti ehdotusten kaupunkikuvallisia ja arkkitehtonisia arvoja sekä niiden toiminnallisuutta, kehityskelpoissuutta ja toteutettavuutta. Kaikki toiseen vaiheeseen päässeet ehdotukset on kehitettävissä sekä teknistaloudellisten että hotelli- ja kongressikeskuksen toteuttajayhtiön tavoitteiden mukaisiksi.

Lisätietoja rakennushankkeesta

Kuva: Kilpailun voittaja Jukebox

Tilaa uutiskirje