Business Kuopio

 

Finnpulp järjestää avoimen yleisötilaisuuden Kuopiossa

10.10.2018

Biotuotetehdas Finnpulp järjestää yleisölle avoimen info- ja keskustelutilaisuuden, jossa jaetaan tietoa hankkeen etenemistä ja vaikutuksista pohjois-savolaiseen arkeen. Alueellisen toimintaympäristön ja luonnon hyvinvointi on Finnpulpin menestyksen perusta. Lokakuun alussa järjestettävässä tilaisuudessa käydään lävitse toiminnan työllisyys-, talous- ja ympäristövaikutuksia.

Yleisötilaisuus järjestetään Viihdekeskus Minnassa, Scala1-salissa 10.10. klo 17:30 – 20. Saliin mahtuu 300 kuulijaa.

Tilaisuudessa Pohjois-Savon maakuntajohtaja Marko Korhonen kertoo tehtaan maakunnallisista talousvaikutuksista. Kallaveden tulevaisuutta ja toiminnan ympäristövaikutuksia taustoittavat ympäristöasiantuntija Jukka Tana ja Suomen ympäristökeskuksen johtava vesistötutkija, tekniikan tohtori Olli Malve. Hankkeen aikataulusta yleisölle kertoo tehtaan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaava Finnpulpin projektijohtaja Timo Piilonen.

Finnpulpin biotuotetehdas tulee valmistuessaan olemaan maailman suurin havusellutehdas. Biotuotetehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 1,2 miljoonaa tonnia sellua. Lisäksi se tuottaa 60 000 tonnia mäntyöljyä ja yhden terawattitunnin (TWh) biosähköä valtakunnan verkkoon. Puuraaka-ainetta tehdas käyttää 6,7 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Kokonaisuudessaan 1,4 miljardin euron tehdasinvestoinnin vaikutus Suomen vientituloon on tuotannon käynnistymisen myötä +1 % ja sen pysyvä työllistämisvaikutus on valtakunnallisesti noin 3 400 henkeä vuodessa.

Tilaa uutiskirje