Business Kuopio

 

Biopallo Systems Oy voitti Tahko Ski Lift Pitchin 2018

13.4.2018

Tahko Ski Lift Pitchissä rakennettiin startup-yhteisöä aurinkoisilla laskettelukeskuksen rinteillä. Toista kertaa järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma houkutteli paikalle yli 200 osallistujaa Suomesta ja ulkomailta. Tapahtumassa startup-yrittäjät pitsasivat liikeideaansa sijoittajille hiihtohississä ja potentiaalisimmat yritykset pääsivät jatkokierroksille.

Tahko Ski Lift Pitchin voitti Biopallo Systems Kuopiosta. Kuva: Vicente Serra

Voittajaksi pitsauskilpailussa pääsi kuopiolainen Biopallo Systems Oy. Yritys valmistaa teollisen mittakaavan aerobisia bioreaktoreita. Palkintona voittajalle luovutettiin 10 000 euron pääpalkinto, jonka lahjoitti tapahtuman järjestäjä Kuopion alueen kauppakamari. Palkintosijoille ylsivät Kiho ja Adamant Health – NeuroTracking.

Tahko Ski Lift Pitchistä ei ole rakennettu massatapahtumaa, vaan panostetaan ihmisten kohtaamisiin.

”Missään muussa tapahtumassa yrittäjä ei pääse yhtä lähelle sijoittajaa. Hiihtohissistä ei pääse karkuun. Tällainen tapahtuma vahvistaa osaltaan startup-yrityskulttuuria Kuopiossa”, huomauttaa Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi.

Tuomariston puheenjohtaja Jari Osmala näkee kilpailun tason laajentuneen viime vuodesta.

”Kiinnostus tapahtumaa kohtaan on lisääntynyt ja meillä oli vaikeuksia päättää ketkä valitaan kilpailuun. Tuomareita ja sijoittajia kiinnostaa erityisesti yritysidean ainutlaatuisuus, mahdollinen skaalattavuus ja millainen tiimi ideaa toteuttaa”, Osmala kertoo.

Eräs hiihtohisseissä pitsanneista kilpailijoita oli 18-vuotias Nea Höynälä. Lukiota käyvä oululainen pitsasi kahta isänsä yritystä, SKIIOT-nimistä hiihtosovellusta ja kivunhoitolaitetta nimeltä Kipuwex.

”Kahdessa eri yrityksessä riitti muistettavaa. Kävin myös Oulun Polar Bear Pitchissä ja täällä tunnelma oli rennompi, kun ei tarvinnut pelätä avannossa jäätymistä.”

”Tulen ehdottomasti myös ensi vuonna”, Höynälä lupaa.

Tahko Ski Lift Pitch aloitti kauppakamarin 100v. tapahtumavuoden, joka jatkuu toukokuun loppulla Sawosta maailmalle -kansainvälistymistapahtumalla ja elokuussa Johtamisforumilla.

Lisätietoja:

  • www.tahkoslp.com
  • www.facebook.com/TahkoSkiLiftPitch/
  • twitter.com/tahkoslp
  • www.instagram.com/tahkoslp/
  • #tahkoslp

Kuopion alueen kamarin toimitusjohtaja, Silja Huhtiniemi, silja.huhtiniemi(at)kuopiochamber.fi, p. 050 – 412 0559

Tuomariston puheenjohtaja, Jari Osmala, jari.osmala(at)gmail.com, p. 040 – 064 6611

Tilaa uutiskirje