Business Kuopio

 

Dealflow Finland -palvelu mahdollistaa yrityksille kansainvälisten sijoittajien kohtaamisen verkossa – mukaan halutaan myös Kuopion alueen yritykset

22.4.2021

Suomi kiinnostaa sijoittajia: startupit ja kasvuyritykset keräsivät viime vuonna uusia sijoituksia ennätysmäärän, yhteensä 951 miljoonaa euroa. Merkittävin kasvu sijoituksissa tuli ulkomaisilta pääomasijoittajilta, joiden osuus oli 57 % yhteensä 543 miljoonaa euroa.

Dealflow Finland -palvelun tarkoituksena on tuoda esiin sijoittajia hakevia suomalaisia startup- ja kasvuyrityksiä. Dealfow-palvelu on Business Finlandin tuottama, ja nyt myös Business Kuopio tarjoaa palvelun kautta näkyvyyttä kansainvälisestä kasvusta kiinnostuneille Kuopion alueen yrityksille. Palvelu on maksuton.

– Olisi hienoa nähdä Kuopion alueen yritysten profiileja palvelussa vahvemmin mukana. Tämä on todella hyvä mahdollisuus saada näkyvyyttä kansainvälisten sijoittajien suuntaan, kertoo Business Kuopion yritysneuvoja Marja-Leena Laitinen.

Yritysten näkyvyys verkossa on tärkeää erityisesti aikana, jolloin sijoittajatapahtumia ei ole. Kotimaisia yrityksiä ja kansainvälisiä sijoittajia yhdistävän Dealflow Finland -verkkopalvelun käyttäjämäärä kasvaa tasaisesti ja yhä useampi sijoittaja käyttää sitä. Jo 400 kotimaista yritystä on täyttänyt profiilinsa palveluun. Dealflow.fi on avoin kaikille kotimaisille yrityksille, joilla on valmis tuote tai kilpailukykyinen innovaatio, ja joiden tähtäimessä on kansainvälinen kasvu.

– Yrityksen kannattaa luoda profiili, mikäli yritys on hakemassa ulkopuolista rahoitusta seuraavan puolentoista vuoden aikana. Profiilin avulla yritys saa arvokasta näkyvyyttä sijoittajakentässä hyvissä ajoin, kertoo Marko Vänskä, Business Finlandin Investor Services -tiimin johtaja.

Palveluun rekisteröityneet sijoittajat ovat tyypillisesti alku- tai kasvuvaiheen pääomasijoittajia (Venture Capital ja Private Equity) tai teollisia sijoittajia. Sijoittajat voivat olla palvelun kautta suoraan yhteydessä yritykseen. Yritys voi ottaa yhteyttä sijoittajaan, jos sijoittaja tekee aloitteen. Business Finland lanseerasi palvelun sijoittajille loppuvuodesta 2019. Sijoittajat ovat katsoneet yritysten profiileja yli 25 000 kertaa. Kuukausittain sijoittajien käyntejä yritysprofiileissa on keskimäärin 1 200.

Deaflow.fi pähkinänkuoressa

Dealflow Finland -palvelu mahdollistaa yrityksille kansainvälisten sijoittajien kohtaamisen verkossa. Palvelun kautta yritys näkyy sadoille kansainvälisille sijoittajille. Dealflow.fi on avoin kaikille kotimaisille yrityksille, joilla on valmis tuote tai kilpailukykyinen innovaatio, ja joiden tähtäimessä on kansainvälinen kasvu. Palveluun on lisätty tekoälyominaisuus tehostamaan parhaiden kohteiden löytymistä kullekin sijoittajalle.

  • Dealflow.fi yhdistää kansainväliset sijoittajat Kuopion alueen/Pohjois-Savon rahoitusta hakeviin yrityksiin.
  • Business Kuopio on Kuopion alueen yritysten apuna profiilin luomisessa.
  • Dealflow Finland -palvelu on Business Finlandin globaali Investor Services -tiimin käytössä esim. Lontoossa,
  • Tukholmassa, Dubaissa, Tokiossa, Palo Altossa, New Yorkissa, Singaporessa ja Shanghaissa. Tiimin asiantuntijat esittelevät jatkuvasti suomalaisia yrityksiä paikallisille sijoittajille.
  • Palvelu on maksuton.

Varmista, että myös sinun yrityksesi on näkyvillä Dealflow-palvelun kautta:

  • Mukaan toivotaan kansainvälistä kasvua tavoittelevia yrityksiä koko Pohjois-Savon alueelta.
  • Luo profiili ja täytä yritystiedot julkaistavaksi palvelussa dealflow.fi
  • Ota tarvittaessa yhteyttä BusinessKuopion rahoitusneuvontaan kehittääksesi profiiliasi ja yrityksen pitch deckiä. (Marja-Leena Laitinen, marja-leena.laitinen@kuopio.fi, 044 718 2044)

Lisätietoja:

Business Finlandin tiedote 19.4.2021: Dealflow Finland -palvelu mahdollistaa yrityksille kansainvälisten sijoittajien kohtaamisen verkossa tekoälyn tuella 

Pääomasijoittajien tiedote 20.4.2021: A Record-Year for Finnish Startups: The Amount of Funding Raised Nearly Doubled In a Year and Is Already Approaching the Billion-Euro Mark

Tilaa uutiskirje