Business Kuopio

 

Health City Finland tuo uudenlaisen asumiskonseptin Kuopion Hatsalaan

25.10.2017

Health City Finland Oy tuo kuopiolaisten ulottuville uuden tavan asua kaupungissa. Yhtiö solmi maaliskuussa 2016 Kuopion kaupungin kanssa yhteistoiminta- ja laatusopimuksen, jonka pohjalta Hatsalaan on suunniteltu asukkaiden hyvinvointia tukeva asuin- ja palvelukortteli.  Suunnitelman mukaan alueella toteutuu uudenlainen asumiskonsepti: oman kodin lisäksi asukkaiden käytössä on ainutlaatuisen laajat yhteistilat ja yhteisiä välineitä, arkea ja hyvinvointia tukevia lähipalveluja sekä monimuotoisia mahdollisuuksia yhdessäoloon naapurien kanssa.

Jäähallin ympäristöä koskevaa asemakaavan muutosta käsitellään Kuopion kaupunkirakennelautakunnassa 1.11.2017. Health Cityn suunnitelmassa nykyisen uimahallin ja keilahallin alueelle sijoittuu kohtuuhintaisia omistus- ja vuokra-asuntoja erilaisiin elämänvaiheisiin, liikuntapainotteinen päiväkoti, tehostetun palveluasumisen yksikkö sekä liiketiloja arjen hyvinvointia tukeville palveluyrityksille. Asuintalot ovat pääosin 4–8-kerroksisia ja lisäksi korttelin maamerkiksi on suunniteltu 16-kerroksinen tornitalo. Autojen pysäköinti keskitetään maan alle sekä pysäköintitaloon.

Aktiivista elämää kaikille sukupolville

Health Cityn asumiskonseptiin kuuluu keskeisesti laajat asukkaiden yhteistilat, joiden sisustukseen ja toimintoihin panostetaan runsaasti. Tiloja ja tekemistä löytyy kaikille vauvasta vaariin. Mm. oma kuntosali, saunaosasto, yhteinen olohuone lehtineen ja tv-kanavineen, it-työpisteet ja lasten leikki- ja pelihuoneet löytyvät omasta pihapiiristä – parhaimmillaan hissimatkan päästä. Samoin kokous- ja juhlatila keittiöineen sekä hotellitasoinen vierashuone, jotka ovat varattavissa myös asukkaiden omaan käyttöön. Tilat ja palvelut ovat helposti saatavissa alueen oman digipalvelun kautta.

Konseptin taustalla on Suomen kaupungistumiskehitys sekä hyvinvointitrendi yhdistettynä palveluiden ostohalukkuuden kasvuun. Erityisesti kerrostaloasukkaat haluavat hankkia palveluja, joiden avulla he voivat parantaa viihtyvyyttään ja käyttää yhä enemmän vapaa-aikaansa hyvinvointia tukeviin asioihin.

– Asumiskonseptimme sopii erinomaisesti Hatsalan suunnittelualueelle, jonne kaupungin tavoitteena on toteuttaa monipuolinen liikunta-, asuin-, palvelu- ja virkistysaluekokonaisuus. Olemme hioneet asumisen ja palvelujen kokonaisuuden tutkimusten pohjalta vastaamaan modernin kaupunkilaisen tarpeita nyt ja tulevaisuudessa. Aktiivinen elämä hyvinvointia tukevassa asuinympäristössä parantaa asukkaiden elämänlaatua ja työkykyä, mikä tuo samalla myös merkittäviä säästöjä yhteiskunnalle. Olemme iloisia, että voimme nyt yhteistyössä kaupungin kanssa tarjota kuopiolaisille tämän uuden asumistavan, linjaa Health City Finlandin toimitusjohtaja Jari-Pekka Kelhä.

– Health City Finland Oy:n asumiskonsepti on kaupungin täydennysrakentamisen strategian mukaista suunnittelua ja tukee keskustaan kytkeytyvien palvelujen kehittymistä. Näin monipuolistetaan keskustan asuntotarjontaa. Tällä hankkeella saadaan myös Kuntolaakson alueen kehittäminen alkuun, kommentoi kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kuopion kaupungilta.

– Tarkoitus on tarjota uudenlaista asumisen ja palvelujen kokonaisuutta kaikenikäisille omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään kiinnostuneille ihmisille lähellä Puijon urheilualuetta, Romppanen jatkaa. Konseptin toteuttaminen tukee Kuntolaakson terveyden ja liikunnan teemaa.

Konseptissa yhdistyvät COR Group -konsernin vahvat osaamisalueet

Health City toimii hankkeessa paitsi rakennuttajana, myös asuinalueen palveluoperaattorina johtaen ja kehittäen palveluntarjoajien verkostoa sekä pyörittäen yhteistiloja ja -toimintaa – näin varmistaen, että osallistuminen yhteisiin asioihin on asukkaille vapaaehtoista ja mahdollisimman helppoa.

Yhtiö kuuluu suomalaiseen COR Group -konserniin. Vuonna 1988 perustettu COR Group keskittyy hyvinvointi- ja terveyspalvelujen innovatiiviseen kehittämiseen. Health Cityn uusi asumiskonsepti yhdistää koko konsernin vahvan hyvinvointi- ja digitaalisuuden osaamisen asumiseen, rakennuttamiseen ja palveluiden operointiin.

COR Group on viimeisten viiden vuoden aikana rakennuttanut tai saneerannut noin 60 asunto- ja toimisto/liiketilakohdetta eri puolilla Suomea. Rakentamisessa yhtiöllä on kumppaneina useita rakennusyhtiöitä ja institutionaalisia sijoittajia.

Health Cityn ensimmäinen konseptin mukainen asuinalue on rakenteilla Oulussa ja vastaava alue on kaavoituksessa myös Vantaalla.  Yhtiö neuvottelee asuinalueiden rakentamisesta useassa suomalaisessa kaupungissa.

Lisätietoja:

  • Toimitusjohtaja Jari-Pekka Kelhä, Health City Finland Oy, Puh. 0400-589 170, jari-pekka.kelha(at)healthcity.fi
  • Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen, Kuopion kaupunki, Puh. 044-718 5410, juha.romppanen(at)kuopio.fi

Health City Finland Oy on hankekehittäjä, rakennuttaja ja palveluiden tuottaja, joka vastaa koko rakennuttamastaan asuinalueesta ja sen palveluista. Alueen valmistuttua yhtiö toimii sen operaattorina johtaen ja kehittäen palveluntarjoajien verkostoa sekä vastaten asukkaiden yhteistiloista ja -toiminnasta. Health City on COR Group Oy:n tytäryhtiö.

COR Group -konserniin kuuluu useita hyvinvointi- ja terveyspalvelualan yhtiöitä, kuten Coronaria, yksi maamme suurimmista terveyspalveluyhtiöistä, digitaalisen median tuottaja Terve Media sekä kuntokeskusketju Liikku. Pohjoismaiden suurin päiväkotiketju Touhula on COR Groupin osakkuusyhtiö.  www.corgroup.fi

Tilaa uutiskirje