Business Kuopio

 

Ismo Apellille vuoden yrittäjäteko 2017 -palkinto

15.12.2017

Savon Yrittäjät myönsi 14.12.2017 Vuoden Yrittäjäteko -palkinnon Ismo Apellille tunnustuksena sinnikkyydestä ja positiivisuudesta, jota hän on yrittäjänä toimiessaan tuonut esille.

Ismo Apellilla riittää rakkautta lajiin sekä teatteripuolella että monialaisena yrittäjänä. Kaikessa tekemisessä näkyy suuri kotiseuturakkaus niin Kiuruvettä kuin koko Pohjois-Savoa kohtaan. Hän tuo savolaisuutta esille riemulla, vaikka yritystoiminnassaan hän on välillä saanut taistella ennakkoluuloja ja byrokratiaa vastaan. Esimerkkinä tästä on pitkä taistelu lupa-asioiden kanssa, kun Apell perusti hotellilaivan Kuopion satamaan. Sinnikkyys palkittiin ja ensi vuonna Kuopio saa uuden majoituspaikan houkuttelemaan matkailijoita alueelle.

Ismo Apell aloitti yrittäjänä vuonna 2004 perustaessaan veneilypalvelualan yrityksen Mela & Meisseli. Hän jäi toiminnasta pois vuonna 2011 siirryttyään kokonaan nykyiseen yritykseensä, Tuotantotalo Turpatalli Oy:öön. Yritys on erikoistunut ohjelmapalveluihin, koulutukseen, mainontaan ja tapahtuma- sekä teatterituotantoon. Vuonna 2015 rinnalle tuli Sleeplines Oy, joka pyörittää Wuoksi-hotellilaivan toimintaa.

Apell toimii myös näyttelijänä, kouluttajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hän on ollut aktiivisesti mukana synnyttämässä vireää teatteritoimintaa Kiuruvedelle; Vuonna 2009 Apell perusti Kiuruveden Maalaiskaupunginteatterin ja oli mukana rakennuttamassa siihen myös Kesäteatteri Eerolaa.

Apell on jo useana vuonna peräkkäin ollut mukana tekemässä Iisalmen Koljonvirran teatterissa menestyneitä näytelmiä, joista viimeisin projekti on Tuntematon sotilas. Valtavan suosion saaneesta näytelmästä järjestettiin lisäesityksiä, joista lahjoitettiin tuottoja tänä vuonna KYSin infuusio-osastolle, Juho-Pekka Salorannan muistorahastolle sekä Sotaveteraaneille. Tulevana kesänä Apell ohjaa Rauhalahden kesäteatterin näytelmän Pertti, joka kertoo Spede Pasasen nuoruusvuosista.

Valintaraadin mukaan Ismo on iso tekijä isolla I:llä, mihin hän ryhtyykään. Apellin yrittäjyydessä ja toimintatavassa yhdistyvät inhimillisyys ja lämpö sekä ilo ja positiivisuus.

– Valinta tuntuu hienolta ja lämmittää mieltä. Otan tämän vastaan nöyränä, Apell toteaa palkitsemisesta.

Vuoden Yrittäjäteko -palkinto myönnetään vuosittain. Aiempia palkinnonsaajia ovat olleet toimitusjohtaja Antero Vartiainen, toimitusjohtaja Eino Fagerlund, toimitusjohtaja Sami Kapanen, Kiuruveden Elomessut, toimittaja Ilpo Lommi, Sonkajärven Eukonkanto ja toimitusjohtaja Väinö Korhonen.

Vuoden Yrittäjäteko 2017 -palkinto jaettiin Savon Yrittäjien hallituksen kokouksessa 14.12.2017.

Lisätietoja:

Ismo Apell, toimitusjohtaja
Tuotantotalo Turpatalli Oy
Hotellilaiva Wuoksi, Sleeplines Oy
p. 0400 669 184, apeli(at)turpatalli.net

Yrjö Ronkainen, puheenjohtaja
Savon Yrittäjät
p. 050 550 6969, p. 040 779 0245, yrjo.ronkainen(at)varpuke.fi

Arto Nykänen, toimitusjohtaja
Savon Yrittäjät
p. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

Tilaa uutiskirje