Business Kuopio

 

Koronaviruksen vaikutuksia BusinessKuopion toiminnassa

16.3.2020

(päivitetty 24.3.)

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Lue hallituksen linjaamat toimenpiteet.

Lue tiedote 23.3.2020: Kuopion kaupungin toimenpiteet yritysten tilanteen helpottamiseksi

Vaikutukset BusinessKuopion toiminnassa

Kuopion kaupungin yrityspalvelun koko henkilöstö auttaa ja neuvoo pulaan joutuneita yrityksiä poikkeustilan aikana. Kaupungin yrityspalvelu auttaa yrityksiä nyt muun muassa hakemaan valtion lisärahoituspaketin tukia ja auttaa tarvittaessa kääntymään Pohjois-Savon liiton, ely-keskuksen, Finnveran, Business Finlandin ja yrittäjäjärjestöjen puoleen.

Valmiuslaki rajoittaa tiistaista 17.3. alkaen julkisia yli 10 hengen kokoontumisia. Tarpeettomia kokoontumisia on vältettävä 13.4. saakka. BusinessKuopion tapahtumia ja tilaisuuksia perutaan / siirretään myöhemmäksi tapahtumakohtaisesti. Seuraa tilannetta BusinessKuopion tapahtumasivulla. Lisäksi suunnitellut työpajat järjestetään verkon yli/etänä, ja palaverit pidetään mahdollisuuksien mukaan etänä. Näistä tiedotetaan suoraan asianomaisille.

(BusinessKuopion tapahtumissa ovat mukana myös Suomen yrittäjien tapahtumat Pohjois-Savon osalta. Savon yrittäjillä on suunnitteilla virtuaali-/webinaaritoteutuksia osaan tapahtumista.)

Kuopion kaupungin yrityspalvelun henkilöstö palvelee poikkeustilan aikana pääosin etänä.

Muista paikalliset yritykset

Nyt poikkeustilanteen aikana on hyvä miettiä, miten voimme auttaa yrityksiä pysymään toimintakykyisenä. Tässä muutamia vinkkejä: Osta lahjakortteja, tilaa ravintolalounas kotiin, hyödynnä paikallisten yritysten verkkokauppojen tarjontaa, jumppaa ja valmentaudu etänä jne.

Monet yritykset ovatkin laittaneet kampanjoita pystyyn ja toimittavat tuotteita suoraan kotiovelle edullisesti ja järjestävät mm. liikuntapalveluita etänä. Kannattaa hyödyntää näitä mahdollisuuksia ja samalla tukea paikallista yritystoimintaa.

Kotona kotimaista – pienyrittäjien tuotteita ja palveluita

Lisätietoa yrityksille ja koronaviruksen tilanteesta:

Paras tapa suojautua koronavirukselta on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Tilaa uutiskirje